Venerine priče

Venera u Ovnu – Glad za poljupcem

Venera je ušla u Ovna. Žena je podigla nos, muškarac je kupio cveće da bi od nje dobio osmeh. Male crvene brusnice su u činiji na stolu, a upala bešike na putu. Frizerke sad seku mnoge duge kose, jer žena kao u vojsku da kreće. Hoće nov izgled. Posle se kaje. Uvek. Ali kratko. Ovo je priča o vernosti, a ne prevari kao što mnogi misle. Ovo je princip da se u iskušenje dodje i likovanje i radost da mu se ne podlegne. Ovo je ne predati se olako. Otuda vernost u vezama ali onolika – koliko partner poseduje snagu vrednu takve vrednosti. I svi oni sada rade, pogotovo kad je Mars dispozitor ove Venere u Devici. Pa eto i muvanja na poslu – kod onih slobodnih, neko je nov u stvari došao na posao. Neko stari se vratio. Zavisi sve da li gledamo Veneru ili Marsa retrogradnog. A za koji dan, 14-15. februara, kada Venera u svom hodu naidje na kvadrat od Plutona iz Jarca iz potisnutog probija strah da ljubav može da se završi, i strepnja ničim izazvana da se onima koje volimo nešto ne dogodi. Ista potpuno kao strepnja neke tamo bake dok je ispraćala dedu u rat, pa ponosna i hrabra čeka da zadje za krivinu ne bi li se isplakala tek tada. Ovo su suze kad niko sigurno ne vidi. A sa neke najviše police pada flaša sa pićem i razbija se. Pada slika, a devojčica na sankama boji se brzine i da ne udari u drvo. Zato vodite tih dana decu na sankanje gde nema stabala, pogotovo žensku. Mlade i nevine devojke se boje muškog polnog organa, koji je isto ono drvo iz prethodne slike, pa je ovo baš zato slika ‘oduzimanja nevinosti’. One starije i iskusnije – a same, se boje da strasti i žarkog plama ljubavi neće biti više nikad, jer nisu više dovoljno mlade, a one što nisu same – žale se tih dana kako im je rad ubio lepotu, zanos i oteo svu strast. Muškarci su lepi, oni bradati se obrijali, a žene im digle obrvu koja u stvari pita „šta to treba da znači?“ E zato on donese cvet i osmeh. Kad je ljuta on se šali i golica je, kad ona pridikuje on je privuče snažno i pleše tango koji ne zna pa je utoliko još opuštenije, a onda je presavije u struku i strastveno poljubi, stavi kapu na glavu i izadje da prošeta psa – ženskog.

Ali nisu ovo samo muškarac i žena. Ovo su i dva muškarca koja se ljube tako, da im sve žene zavide na strasti. Jer, muškarci u vezi se sada mire. A žene u vezi se sada svadjaju. Ali i tu seks uspešno konvertuje sve, samo ako se na vreme dosete.

Ovo je kod svih, glad za poljupcem, usna je izgrižena a karmin pojeden. Ili samo, san o tome…

Ovo su pasija i strastvenost Serge Gainsbourgha (Ovan) i ovo su sve njegove lepe žene, a najviše Jane Birkin jer je ona 18 godina bila mladja. Ovo je ljubav svih starijih muškaraca sa dosta mladjim ženama i naravno, obrnuto. Ovo je i njegova pesma Legionar, upravo ono o čemu Venera u Ovnu ceo život sanja…da je osvoji muškarac „jakog stiska i čeličnog pogleda“ rekao bi Štulić (isto Ovan), a Gainsbourgh kaže ovako:

I don’t know his name, I don’t know anything about him.
He loved me all night
My legionnaire!
And leaving me to my destiny,
He left in the morning
Full of light!
He was thin, he was handsome
He smelled good like warm sand
My legionnaire!
He had sun on his forehead
That put in his blond hair… Light!

Related Posts