Merkur po znacima

Retrogradni Merkur u Ovnu

Molim za malo pažnje, jer ovo bi trebalo da vas se tiče.
Merkur je više puta u toku godine retrogradan, i navikli smo već, pa i oni što ništa ne znaju o astrologiji znaju da kad je Merkur retrogradan semafori ne rade, u saobraćaju su guzve
, da Marfi tad ne spava, i sve što može da krene komplikovano – krenuće. Tada se vraćamo po zaboravljeno, tada gubimo stvari, zaboravljamo ih i tako dalje… Ali u narednom periodu je stvar opako zeznuta, jer Mars je takodje retrogradan. Merkur i Mars su sada u vezi jer je Merkur u Ovnu, a Ovnom Mars vlada. Pa duplo ide naopako, a tu je i Uran u Ovnu kao i Pluton u Jarcu koji stvari čini nategnutijim, pod tenzijom, pretnjom, ucenom, zabranom, preti krajem.

Na šta se Merkur odnosi? Na saobraćaj, na izgovorene reči, na objavljene tekstove, na sve što bi moglo bilo kako da se kasnije dokumentuje (vodite računa o tome jer sa retro Merkurom i Marsom sami sebe jedino možemo da ukopamo i zeznemo bolje nego što bi se i najveći neprijatelj dosetio.) To je slika vojske koja se u povlačenju uništila. To nije slika pisanja maila, nego odgovora (kada vraćate mail za mail, reč za reč…) na mail koji je trebalo da prvo stavite u Draft da odstoji, jer sad je kasno. To je zbog veze sa Plutonom koji iz Jarca pravi loš aspekt sa Merkurom – tužna vest o tragediji u Švajcarskoj, jer Merkur su deca koja se ‘vraćaju’ sa skijanja. To je pauk koji vam je odneo kola. To su obijene brave i provaljivanja. To su laži i hvatanje u lažima. To je oduzimanje vozačke dozvole. To je kradja automobila, brzo i spretno, ali u drugom pokušaju – lopovi uhvaćeni. To je problem sa rikvercom i štop svetlima. To je jednosmerna ulica i kretanje u nedozvoljenom smeru. To su blokiranja na fejsbuku, a pre toga svadja. Svadja nastane i u životu, a sve od nebitnog kreće, pa raste i dramatizuje se do eksplozije. Pluton kaže Merkuru da ćuti. Mars ga tera da gundja. Uran da gadja nekog, da uvredi, da se ruga. Ovo su naslovi u novinama koji vredjaju ljudsku inteligenciju, ovo je zakon koji kriminal čini legalnim, ovo su batine i ovo je više šamar nego batine. Ovo je samopovredjivanje, čuvajte prste, ruke, posebno od vrata i štokova. Ovo je požar u pekari, i malverzacija u pošti. Inspekcija na poslu i saslušavanje. Olovka podvlači knjigu i prestaje da piše.

Dobre stvari su što sada vam stiže ono što čekate, meni su jutros stigle knjige koje sam poručila pre dva meseca i na njih zaboravila. Dajem samo kao primer. Na ove dane vam vraćaju diskove, knjige, pa ih tražite nazad. Ako pišete, i računar pobrljavi i vrati vas na tekst koji je bio pre onog što ste kasnije ispisali – pa sve ponovo. Zato save, save, save. Ovo je ukraden alat. Ovo su ukradeni protivpožarni aparati. Velika je tenzija sve do 24. marta. I posle je Merkur i dalje retro, ali dok je u Ovnu sa ovakvim aspektima, čovek je sklon da sabotira samoga sebe – jer je ovo u stvari, najperfektnija slika sabotaže.

Related Posts