MERCURIOSITY, Merkur po znacima

Promenite lozinke i spremite se za iznenađenja – Merkur je u Vodoliji od 11. februara do 2.marta

Kada je u Vodoliji, Merkur najviše liči na „Sam u kući“ scenario. Slobodan i bez nadzora rigidnog ega i kontrole, na korak je do toga da nas dovede u opasne, rizične situacije sa dosta zapleta i preokreta.

Odluke možemo sada donositi i menjati oko iste stvari više puta u toku dana, i svaka će se razlikovati od prethodne jer svaka nova misao staru poništava.

Dok je u Vodoliji, nismo skloni da slušamo tuđe savete. On je tu jednostran, i više u poziciji da drži monolog što često izazove konflikte, no najčešće zbog njegovog stila. Sam Merkur nije zlonameran, ali dok je u Vodoliji može zvučati drsko, nametljivo, napadački, prepotentno, oponirajuće, provokativno kao da želi da inicira konflikt.

Ovo su i situacije u kojima se ne libimo da se poslužimo lažima smišljenim na brzinu, gotovo da i sami sebe iznenadimo. Pogotovo u saobraćaju ili pred javnim službama. Ovo su i lažne isprave, lažan novac, greške u dokumentaciji gde zbog jednog slova nešto može da propadne, ali i vožnja bez tablica ili saobraćajne dozvole. Ovo je i krađa vozila pa će se verovatno u resoru saobraćaja nešto zakuvati dok je tu. Ovo su i otkazani letovi zbog magle, snega, iznenadnih situacija.

U Vodoliji je sve urgentno pa su i ovo urgentni mejlovi kojima nas na poslu opominju da požurimo i ne kasnimo, ali i kada u zadnjem času neko nalazi izlaz iz problema, spašava situaciju. Urgentne akcije, vanredne situacije zbog loših vremenskih uslova ili neke druge havarije, kao i isključenja struje, naravno bez najave.

Sa druge strane, to je i period kada smo svi originalni. Neko je rekao da „svaki čovek makar jednom u životu izgovori nešto genijalno!“ No, isti taj čovek bar jednom u životu kaže i neku glupost, ili uradi nešto potpuno nepromišljeno i pogrešno – a sada je period za oba. Da u društvu budemo i pametni i glupi.

Zbog Merkura u Vodoliji najrečitiji smo sada ako smo pod tenzijom, kada imamo oponenta ili nas negiraju, tada najbolje mislimo i reagujemo. To je situacija u kojoj su svakodnevno advokati, novinari koji misle brzo, profesionalni vozači ne samo trkačkih automobila, što ovaj Merkur sigurno predstavlja, već i piloti koji se snađu u napetim okolnostima kao i taksisti koji nikada ne znaju gde će naredna vožnja da ih odvede.

Zbog tenzije imaju ga kockari i svi koji su u opasnim zanimanjima gde je svaka sekunda važna, i gde nema plana jer nikad nije po planu. Ako puno mislimo, analiziramo, uključujemo logiku kada je Merkur u Vodoliji, lako blokiramo. Kada bi mogao, rekao bi nam da je na svetu retko šta logično, da su mnoga velika dostignuća otkrivena sasvim slučajno, a ne zahvaljujući raciju kao što smo skloni da mislimo. Zato će nas podsetiti u praksi na te situacije kao kada slučajno otkrijemo skrivene opcije softvera koji koristimo ili informaciju koju nismo ni tražili (jer nismo ni pomislili da je moguće) a koja nam rešava neki problem ili otvara potpuno novu perspektivu za nešto od čega smo skoro odustali.

Otuda on ljude upućuje jedne na druge da bi razmenili te informacije i pomogli jedni drugima, i zapravo o tome sanja. On bi da napravi aplikaciju gde će umesto svih zvaničnih službi koje bi najradije zaobišao jer troše puno vremena, ljudi direktno i bez trećih lica i naknada jedni drugima pomagati a da ni ne znaju da su pomogli. Njegov idealan čovek je anonimus koji nije ni svestan svog dobrog dela, koji čini nešto humano ili uzvišeno ili genijalno potpuno sam, bez publike i velikog odjeka.

Zrači samouverenošću i pobunom, zbog čega u ovom periodu uvek negde u svetu bude velikih protesta koji najčešće krenu nenametljivo ali se brzinom svetlosti prošire. A sam Merkur u Vodoliji je svaki transparent na takvim skupovima. Zakrčene ulice, preusmerena vozila, blokade na putevima.

Ovo je i važan period za tinejdžere kada je pobuna normalno stanje uma i tela. Rasprave sa prijateljima, brige zbog budućnosti i kriza smisla sasvim su normalne na ovog Merkura.

Ovo su svi TikTok kratki i brzi video snimci koji se smenjuju, pa skakućemo sa motivacija na recepte, mačke, scene iz filmova, preporuke za kupovinu i na veliki broj snimaka koje u životu ne bismo pogledali da nam nisu sami došli.

Ovo su zamene, pa će u ovom periodu mnogi zamenjivati kolege na poslu, ali se tako mogu naći i na pozicijama koje će zadržati jer taj kolega nakon odmora reši da da otkaz.

Ovo su kvarovi automobila, telefona, kanali se sami od sebe pobrkaju, kuršulsi su normalna stvar, grad i oluje poruše predajnike. Sudari u brzini i jednosmernim ulicama kao i svađe pešaka na raskrsnicama. Uzrok je najčešće promena odluke u zadnjem trenutku pa se bez migavca skreće, iznenada pretrčava ili staje i sl. Sve to sada možemo očekivati, kao i da nam bankomati progutaju kartice, pogotovo krajem meseca i početkom marta, a zbog pojačanih hakerskih napada tih dana – dobro je promeniti lozinke.

Na nesvesnom nivou svi sada želimo da se rešimo tajni koje krijemo i zato sada ‘slučajno’neko šalje poruku na pogrešan broj, neko zaboravi telefon i odaje svoju intimnu taajnu prepisku koja može pokrenuti lavinu u odnosima. Čak i kada ste sigurni da vas niko neće videti, uhvatiti – iznenađenja su očekivana.

Merkur u Vodoliji menja adrese, automobile i škole. Oslobađa se suvišnih knjiga, papira, kontakata. Veruje u sreću i zato lutrija i kazina uvek profitiraju dok je ovakva situacija na nebu.

Njegovo dobro delovanje kao inspiracija, pokretač promena, inovator, pomoć u pravom trenutku, preokreti koji nas vode ka boljem, su od 15-19. februara; dok je period kada možemo naići na prepreke, komplikacije, zaplete: od 21-24. februara kao i krajem meseca pa sve do 5. marta.

Related Posts