astrološka pisma, Uran, Neptun i Pluton

Da li smo spremni da svet vidi kakvi smo takvi kakvi jesmo?

Neptun je make up, sve od maskare do pudera, karmina, parfema – sve što radimo da zavaramo i sebe i druge. Na razgovoru za posao, ili dejtu, filteri i aplikacije kojih ima 50 hiljada na tu temu potvrdjuje da svet nema nameru da prestane da se šminka, menja, ispravlja olovkom u boji tanke usne i sitne oči i slično… A Pluton, Pluton je tu da razotkrije, da prikaže sve kako jeste. On bi da odbacimo bilo kakve predstave o sebi i fokusiramo se na energiju kao mnogo važniju od onog što se vidi. Za njega će zauvek biti ‘važno ono što je očima nevidljivo’. Ono unutra. Njegov posao je uvek inside job. No da bi došli do energije pune samopouzdanja i snažne, Pluton će nas prvo gurati da vidimo čega se sve kod sebe stidimo. Nekada i brutalno, iskopaće nešto iz ‘prošlog života’ i objaviti bez pitanja. Suočiće nas da nismo savršeni ni takvi kakvi se prikazujemo.

I kad idu preko naših ličnih planeta isto to rade – gde je Neptun tu bismo da zavaramo, prikrijemo nedostatke, zaštitimo se od podsmeha, a tamo gde je Pluton prilika je uvek da se razogrnemo i osvestimo i kakvi smo spolja i kakvi smo iznutra. Tada se stidimo nekog dela sebe, no često projektujemo na okruženje, pa ih tiranišemo (isto Pluton neosvešćen) da ‘to više ne rade’.

Neptun je zato – fotografija provučena kroz filtere, a Pluton… Pluton je ona naša slika iz lične karte 😃

Neptun je kada se pijani snimamo u krevetu sa partnerom, Pluton je kada taj partner kada je već odavno -ex- to objavi.

Kada je Neptun ušao u Ribe – odlepili smo sa Instagramom koji se baš tada i pojavio. I filterima. I pojurili za apsolutom. Estetske klinike niču kao pečurke. Pluton dok je bio u Jarcu sve koji su ga sledili ako im nije ojačao karakter bacao ih je u teške depresije zbog onoga što „nije dovoljno“, „čega nema“, „daleko od…“ u situaciji gde društvo postaje marketing i samopromocija, nije bilo lako biti sa Plutonom drug. Maltretirung.
No sad je ušao u Vodoliju. I jako je dobro biti drugačiji. Neptun je već uradio dosta da su ljudi postali isti, sve na istu foru… Sa Vodolijom bismo da vratimo svoju različitost, posebnost, autentičnost. Kako kaže onaj grafit, „Šta vam vredi da ste svi drugačiji od ostalih, kad ste svi drugačiji na isti način.“ Zato ko nije išao na popravke, nek sačeka još malo, proći će ga.

Related Posts