Venerine priče

Venera u opoziciji sa Neptunom

napomena: Svi tekstovi o ljubavi podjednako se odnose na sve relacije koje postoje i muško ženske i muško muške i žensko ženske. Pa sami prilagodite dok čitate.

Venera u Devici u opoziciji sa Neptunom u Ribama.
Od dece koja se sada radjaju jedna devojčica će biti najbolja make up umetnica što može šta pomisliš da napravi, svaku iluziju da izvuče, 5D šminka
A neko će biti farmaceut, u trigonu fito, u kvadratu hemija ipak, a u opoziciji možda pola pola, no bolje nego onaj što će da pakuje kesice spremne da se diluju, jer ovo je medju najopasnijim aspektima za opijate, sve te po podrumima tajne laboratorije.
Nego pitanje će biti zašto majka nije verovala u ljubav bar ne dovoljno dugo i istrajno, zašto ju je izdala snaga pa je poklekla i predala se samoći. Zbog čega se njena ćerka sada boji mraka i gubljenja razuma ako se zaljubi snažno, pa beži u učenje ili veze koje će joj doneti prijatnost, gradjansku meru pristojnosti i kad tad iskušenje da bude zavedena od onog za kog nije spremna kao Mišel Fajfer od Malkoviča u Opasnim vezama.

Ovo je ipak moderno doba reći ćemo, zato dajte te instagram filtere da nas sakriju, podmlade i ulepšaju. Ovo je photo filter ali i filter na cigareti tek da umiri savest više to nego što zdravlju ugadja. Ovo su prsti koji sklanjaju vlas kose, ovde se ruke puštaju da padnu bez snage jer nema se šta više dati, malaksalost i groznica, sve se trese i podrhtava, tremor usana koje ipak ovde zbog opozicije glumi dramu, ali glas što se probija kroz grudve bola u grlu vapi da ga nešto (neko) spase. No ipak ovde se napuštaju snovi i fantazije i beži u realizam, u ono najmučnije da se posveti ona koja ne veruje poslu, radu, da bude vredna a ne zanesena, da bude uspešna a ne lepa. Čak i kad jeste reći će kako to nije važno toliko. Ona što će jednu muku probati da zanegira racionalno, jednu samoću da nazove „tako sam htela“, mislićemo da je visprena i oštroumna, dok se ona brani kao peckalicom za muve pa udara po iskrama davnih fantazija i snova da je slučajno ne ožare.

Ovo je svaki piću sklon muškarac i porocima i samoći, koji živi sa ženom druge rase, vere, sve egzotično i strano, daleko, nesaznatljivo ikada, nerazumljivo ikada, što će ostati zauvek njemu tajna koju on opet zbog opozicije – neće imati ni potrebu da spoznaje jer nije zainteresovan toliko, svako interesovanje odglumljeno, pažnja isto, a ona koju je voleo izgubio je. Al ćerka koja mu se sada radja ovih dana nekim čudom, baš na tu staru ljubav liči, i kako raste sve više i više podseća.

Ovo su dani kada se može biti kako Beyonce kaže „Drunk in Love“ al može se biti i na lekovima, ovo su sve tablete za smirenje, bensendini i sl, sedativi. Neko će sada da propuši, neko prvi put da se napije neko završava na infuziji nakon trovanja alkoholom.
Potreba za iluzijom, apsolutom i savršenstvom navikla nas je da se trujemo i da prigrlimo toksično i verujemo neko vreme da je to baš to što smo tražili, dok se ne razočaramo. No do tada kao da nas je ta ljubav zarazila, a ima i danas onih što na ove aspekte idu kod raznih gurua i baba da im skidaju negativnu energiju ili crnu magiju. Ima i onih što na ove aspekte idu kod astrologa, vidovnjaka, tarotaša da ih lažu a ne da im kažu istinu. Da im daju dozu. Ima i onih koji odu u kupovinu pa omadjijano trpaju i kupuju, i onih što sad nekontrolisano jedu jer to se može nekontrolisano ako se ljubavi bojimo i mraka da nas neki manijak ne spopadne, koji obavezno iskače na ove aspekte.

Ovo je kradja nakita, garderobe, šminke, umetničkih dela, u Devici kako je Venera ovo je kradja parfema, sitnih predmeta, a na poslu kradja pozicije, spletke i afere. Sad se setih da sam danas na ulici videla nešto što inače nisam videla milion godina – značku koja obavijena velom tajne i milion pitanja (odakle značka) eno je na asfaltu. I pomislila sam da se vratim i vidim šta je na njoj, al tačno ta opozicija to jedno „ne moram sve da znam“ i jedna tajna koja treba da je tajna nespoznatljiva do kraja.

Ovo je neko ko pije na poslu, ili troši aspekt bezbolnije pa samo skida lak i maže nokte pa malo kancelarija ima taj miris apoteke. Osamdesetih ovo su ispod sakoa iznošeni repro materijali iz fabrika, trake, blokovi, tekstil, hrana… Ovo je hrana za pse koja nije dobra, mačka ima proliv, pas ukrade nešto slatko što ne sme da jede inače. Ovo je i kad pobegnu, zbrišu za nekom ili nekim jer ljubav je slepa i kod njih. Ovo su i kutije sa hranom za ljubimce koje se uvoze brodovima a u kojima nije hrana za kućne ljubimce.

Related Posts