astrološka pisma, Venerine priče

Dilanova ljubav (o aspektu Venere i Plutona)

Pitanje je bilo sledeće:

Dylan Dog iz epizode u epizodu ulazi u veze sa različitim ženama [uglavnom klijentkinjama] Da li je to iz njegovog horoskopa aspekt:

A – Venere i Plutona
B – Venere i Urana
C – Venere i Saturna

… i zasto.

Najviše je bilo odgovora pod B, ASPEKT VENERE I URANA što se negde i očekivalo. Uran nekako zvuči nonšalantno i neobavezno, dovoljno moderno, bez predrasuda pa i te veze na jednu noć ili preko aplikacija za upoznavanje danas i jesu njegov izum. No ono što Venera-Uran veze pre svega karakteriše jeste:

– oni se nisu tražili, prosto su se jedno drugom desili
– podrazumeva rizik koji je najčešće taj što vam u po noći recimo dolazi na stan neko potpuno nepoznat; ili, ulazite u vezu sa nekim o kome ne znate gotovo ništa ili ako i znate onda je u pitanju nešto što bi mnoge (u ovoj situaciji razumne) odbilo (porok, sloboda-neće ozbiljnu vezu, razveden, bez sigurnosti i sl) dakle odnos sa dosta nepredvidivosti, neizvesnosti, i najbitnije: nebliskosti. Kad su intimni i zamalo bliski Uran tada prevrne Veneri suštinu i ona umesto u sentimentalni ideal zaljubljuje se u dobrotu ili inteligenciju, u viziju ili se divi nečemu što je prepoznala kod njega.
– Sa ovim aspektom oboje se brzo skinu i prelaze na stvar. Sve je brzo. Sa reči na dela, sve je stvar voilje – direktnost i jasna namera (nema nigde prostora za tumačenje, da li je mislio/la na ovo ili ono, jer sve se reklo jasno da ne može jasnije)

I u tom smislu, svi koji su odgovorili da je kod Dilana Venera i Uran nisu pogodili, ali da je pitanje bilo šta imaju u horoskopu žene sa kojima Dilan odlazi u krevet e tu biste dobili 10 poena! Jer da, Dilan neće ozbiljnu vezu, originalan, poseban, drugačiji, genijalan, pametan, sa dosta hobija, živi nekim čudnim životom, šarmantan i blag zapravo uvek, on jeste Uran iz njihovih horoskopa.
Ko je čitao ovaj strip setiće se da uvek žene prelaze na stvar. To je Venera Uran – jasna volja, direktna akcija
Otuda one mu praštaju, ne ljute se kad skoči iz kreveta jer ga zove inspektor Blok ili kada u kuhinji zateknu drugu ženu od prethodne noći. Najviše prašta Venera Uran – ona je veća od dobrote Venere i Meseca koja koliko god da voli i da je dobra ipak ne zaboravlja na reciprocitet. Venera Uran zna da niko nikoga ne poseduje i da kako je to Darel još davno definisao „vernost tela ne znači i vernost duha“, odnosno da baš u toj glavi, u tom Uranu, umu, sanjarenju može biti prevara koja nije ništa manja iz njenog ugla od one fizičke. A kako to zna? Najčešće što je nikada nije niko odbio. Pa ni Dilan Dog.

ASPEKT VENERE I SATURNA – nema veće težnje za ozbiljnom vezom od ovog aspekta. Kao što sa Uranom se sve dešava brzo ovde su se prvo dopisivali, pričali, šetali, pa poljubili pa dalje. Ovde grade history da mogu da se vrate uspomenama kad zagusti i kažu – vidi kako smo bili mladi jer smo zajedno od 21 godine. Deca uglavnom velika pre nego napune pedeset. Pa i kada su u lošem aspektu ove dve planete opet teže ovome, samo im malo kao ne ide. No i tada nema zanosa ili ako ga i ima onda je to kad druga strana nije prisutna. Uvek nešto sruši taj momenat. Pa ne bude. Pa čekaj još, pa toleriši, pa kao razumeš. No Dilanove veze su eksplozivne, strastvene iako kratke na jednu noć i on baš zna za razliku od muškarca sa Venera-Saturn aspektom kad treba da poljubi i gde. Kada treba da joj obgrli ramena a kada da je uhvati za ruku, kada da je privuče sebi a kada da odstoji na pristojnom razmaku da bi intenzitet postao veći jer, Dilanova Venera je inače u Škorpionu ne tako daleko od Plutona koji je isto u ovom znaku. I to je bio tačan odgovor, a sada priča o Dilanu i Venera Pluton ljubavnoj sudbini mog omiljenog lika. Šmrc.

ASPEKT VENERE I PLUTONA – On bi da voli jednom zauvek. Odnosno on se rodio sa tim i ne može ništa protiv toga da učini da tu magiju skine sa sebe. Samo što najpre ne zna ko je to koga on voli. On je traži, on je i čeka dok radi sve ostalo, on pušta nesvesno da ga sudbina (i ništa drugo) vođena energijom dovede do nje. Kako DD kaže u jednoj epizodi „Muka mi je od pomisli da je možda nikada neću sresti!“
I tako jednog jutra na groblju (a gde drugo) probudila se Morgana.

Ili možda nije ni spavala, jer ona živi u multiverzumu između sna i jave, i ni sama ne zna često gde obitava. Probudila se i iako je oko nje London goreo jer je došao kraj sveta sa sve zombijima, ona je osetila da se zaljubila… samo nije znala u koga. Istovremeno se i Dilan tog jutra probudio sa tim osećajem. Probao je da ga otera ali nije išlo. Rekao je tada Gruču, „Ovako se nisam osećao čak ni u gimnazijskim danima…“ na šta mu je brkati dosadnjaković odgovorio „Dilane, moraš da priznaš sebi zaljubio si se… samo ne znaš u koga.“ Istog dana Morgana je u restoranu naručila kroasan i zemičke u istom trenutku kada je Dilan ušao u sobu i Gruča pitao da li hoće kroasane i zemičke? Pesma koja ide dok Morgana sedi u restoranu istovremeno ide sa Dilanovog gramofona.
Brrrrrrrrr….. <3
To je taj vajb Venere i Plutona, a epizoda o kojoj je reč je epizoda o Dilanovoj ne najvećoj nego JEDINOJ ljubavi, koja se zove Morgana (25 epizoda u Dnevnikovom izdanju)

No kako živeti život dok Morgane nema ili kad ona nije tu. Eto tako. Prepustiti se hipnotičkim strastima koje traju koliko i jedan film, dva sata ili ako je neka baš imala sreće – celu noć, a sa prvim zracima Sunca nema više te magije, the thrill has gone. Jer samo je bilo i potrebno negde se izdušiti, pustiti iz sebe sav taj vulkan žudnje, prepustiti se intenzitetu i energiji. Zato su sve te njegove veze one koje su se završile brže nego što su počele. Svaka ima jasan početak i jasan kraj u istom kadru. No sasvim dovoljno da se one gotovo nenormalno zaljube i osete nešto što nikada nisu – što definitivno nije atribut kad vas voli neko sa Venera Saturn aspektom.
A sve te žene sad iz njegovog ugla – dolaze jer im treba njegova pomoć. One su prepadnute uglavnom, uplašene za svoj život, u strahovima neopisivim (zato mu se i obraćaju). Imaju neku dramatičnu situaciju, nekada lude, nekada stvarno imaju manijake (monstrume) koji ih proganjaju. One su njegove klijentkinje, afera na poslu je često Venera Pluton. Ali za razliku od Morgane – one NE ŽELE da umru, u njima i te kako ima života (i strasti). Dok Morgana ŽELI da umre, svet mrtvih (zombiji) kao i smrti same je njena svakodnevnica. Non stop je okružuje i njen život kao da je osuđen na to tumaranje po sferama živih i mrtvih u kojima postoji samo jedna JEDINA svetla zvezda – ljubav koja bi je možda spasila. Jer Venera Pluton je uvek priča o ljubavi, smrti, magičnom zanosu i energiji te ljubavi koja nikada ne umire, jer kao i energija sama ona nema početak ni kraj. Ona je oduvek tu, od momenta kada se sretnu pa zauvek.

E tako. Sad znate.

Related Posts