Venerine priče

Astroprofil: Anais Nin (Venera i Neptun)

Venera je ušla iz Škorpiona u kvadrat sa Neptunom koji je i dalje u Vodoliji. Na facebooku (gde od nedavno možete pratiti moje kratke astro statuse) sam postavila status o tome,  a ovde želim da objavim video koji sam napravila kao ilustraciju za ovaj aspekt. Ispod videa naići ćete na citate iz njenog dnevnika…

“Prema astrologiji, osobe rodjene pod znakom Riba raspolažu sposobnošću da se potpuno odvoje od svog neposrednog okruženja i da po svojoj volji stvore svoj imaginarni svet. To je način da sami sebe zanegirate i da se povučete. Oduvek sam želela da živim anonimno.

Znak Mesije ili isključenika.
Čarls Karter (Principles of Astrology) pripisuje osobama rodjenim u znaku Riba ‘kosmičku milost’. Ribe ne misle da je istina najbolje što treba izreći i, skladno tome, i uzevši u obzir da mrze da zadaju drugima patnju, beznačajnu istinu zamenjuju onim za šta veruju da je kosmička istina. Odnos tog znaka spram čarobnjaka i čarolija je sasvim očigledan! Nesvetovnost, žrtvovanje, romantični ideal, nadahnuće i bljeskovi produbljene svesti. Uronila sam u astrologiju iz lenjosti!”

“Ponovo sam rastvorila dušu, povećala njeno polje, proširila ga zahvaljujući astrologiji.
Mesečeve oluje! Prašina u očima. Duhovi u žilama. Otiče ženska krv i svu snagu povlači sa sobom. Neptun i Mesec. Kakve snomorice – izdaje i progoni. Sve na svetu udružilo se u zluradosti i podvali. Frankl postaje Rimljanin Kaligula koji me stavlja na svakovrsne muke. Dovodi devojke iz Follies – Bergečrea, dovodi i Džojs, koja je moja suprotnost, samo da bi Henrija udaljio od mene. Vredja me njeno zdravlje i glupost. Sve me pogadja. A sve je plod moje mašte. Danas sam toga svesna. Kao da posmatram nečije mahnitanje, a ono se nastavlja, jednostavno traje, poput mesečeve oluje sačinjene od mračnih bolova i tajni.”

“Neptun izaziva teskobnost zbog stvari koje nam se nikad ne dogadjaju.”

Related Posts

2 thoughts on “Astroprofil: Anais Nin (Venera i Neptun)

 1. Olga kaže:

  Draga ,draga Sanja,ovo je divno!
  Odslušala sam i odgledala dva puta,oba puta sa ushićenjem..Nije mi dovoljno.
  Natalno mi je Venera iz Riba u opoziciji sa Neptunom R iz Device.
  Doživela sam ovo sa jednom značajnom razlikom:znala sam da je dragoceno za sva vremena i pitala se da li se osecam kao da sam ga rodila ili sam njegovo dete.
  Ovo ne treba brisati sa moje strane.

 2. Svetlana kaže:

  Draga Sanja,odgledala i jos mnogo puta cu…zaista si posebna

Comments are closed.