Mars po znacima

Mars i Saturn u Devici – situacija na nebu u julu

 

Letnji horoskop, jedan review za mesece jul i avgust od sutra vas čeka na kioscima u pakovanju nove SENSE… a ono što bih dodala kao savet, pa da se razilazimo dok traju ovi vreli letnji dani je sledeće:

Mars, koji je i dalje u Devici, ulazi od prvih dana jula u laganu (ali sigurnu) konjunkciju sa Saturnom.. recimo da je ovo period kristalizacije. Mehanizmi odbrane koje smo brižno negovali, koji su nas vodili mesecima (ili godinama) sada popuštaju, pucaju, od sitnih (Devica) pukotina (Mars) do onih velikih geoloških koje će popuštati sve više kako Mars bude bio bliži Saturnu (krajem meseca). I nije važno da li ćete to sami kod sebe isprovocirati mišljenjem, jer činjenica je da dok je Mars u Devici – akcije baš i nema, već se svi vrtimo oko analiza, logika, raščlanjujemo, pravimo projekte u glavi, ili na papiru, tražimo najbolji put, prestravljeni od moguće greške, od pogrešnog poteza i izbora. Pa nesvesni da dane provodimo u mislima, ne primećujemo da su nam misli pomogle sad da ne srljamo, da smo se utišali i akciju sveli na neki minimum (što ne znači da energije nema). Energija je tu, kao i Sunce što je tu pa prži li prži, ali ajde reci na glas, ajde rpeseci, ajde odluči… teško.

Pa kao da čekamo da život uzme makaze i mačeve, da nas život natera na akciju, dovede do kraja puta, kada će i odluka biti lakša. Kada se nešto dogodi, i stavi nas u situaciju da više nema dva ili tri ili više puta pred nama, već samo jedan – sve je lakše… jer nema više smisla razmišljati kojim putem, već samo na koji način. A tu je Mars u Devici najbolji. Tehničar, mehaničar, akcijaš po zadatku i unapred odredjenom cilju koji mu je postavljen. Briljantan u snazi da istraje, izdržljiv da ne izgubi nerve već da se trudi i trudi i trudi… samo je važno da zna na koju stranu, jer dok cilja nema, dok odluke nema (a nje dugo sada nema), on brine, i snaga mu curi.

Njegov dispozitor, Merkur, koji će biti u Lavu od 10-28. jula, čak mu i nekakvu prividnu hrabrost daje, alisamo ne rečenom, na definicijama, na čini se, jasnim ‘ko Sunce’ (Lav) mislima, pa na momente srećan je ovaj Mars dok oblači poslovno odelo, zakopčava košulju i odlazi na posao, ima utisak da mu je sve jasno, ali kako dodje trenutak za praktičnu primenu toga, za akciju, eto opet misli koje upozoravaju, koje muče… Zato, na kraju, ipak Saturn rešava stvari, kada misli više ne bude. Već tačka, kraj rečenice, jer pitanje za pitanjem, sumnja za sumnjom i eto Marsa koji kao u provaliju da gleda, jezivo uplašen, prestravljen što akcija koja je pred njim – više na pad mora da liči. Ali ga samo ona spašava. Pa i tada, misli mu šapuću, postoji i drugi način, ostani tu gde si, zakopaj se, okameni se… i sad samo od individualnih horoskopa zavisi šta će ko, i kako uraditi u julu. Krajem jula tačnije i početkom avgusta, kada se Mars i SAturn budu našli zajedno.

Na udaru će u tom periodu, kako Mars bude ušao u znak Vage (od 29. jula) biti sve veze, brakovi, ljubavni odnosi. Partnerstva, poslovna ili ma kakva, mediji, javnost, svi koji se time bave. Zakon iz Ovna (Jupiter u Ovnu i Uran) tada će ga ponovo napadati kaznama, porezima, finansijski ugrožavati i njegovu tada potrebu da nasmejano i ugodno živi osujećivati. Pa ili grlom u jagode ili oprezno i umereno. Kako god, odlučićemo sami. Ali odluka je neminovna. Bar tako Saturn kaže. Posle toga, možemo napred, novi, drugačiji, sa novim ciljevima ili drugačijim, sami ili sa nekim.  A tu će nam već pomoći Uran.

Sa druge strane, ljubavni aspekti su odlični naročito za slobodne, a o tome sam pisala u najavljenoj Sensi, pa dalje tamo pročitajte taj deo… 🙂

Na slici je ‘umorni vojnik’, slika Marsa u Devici u konjunkciji sa Saturnom, i pitanje odgovornosti, krivice, smisla akcije ili ma kakvog rata.

Related Posts

5 thoughts on “Mars i Saturn u Devici – situacija na nebu u julu

 1. Tanja kaže:

  Kao i uvek…briljantna Sanja…mada,zao mi je sto nema cesce ovakvih tekstova…

 2. Dragana kaže:

  A sta cemo tek mi (rakovi?) da osetimo, kojima su ove pozicije u natalnom horoskopu (mars u devici, saturn i merkur, pored venere i meseca, u lavu, a sve to u IV i najvise u V kuci), prosto osecam da se sve trese iz osnova…
  Sad se dvoumim da li sam nestrpljiva da uzmem sve u svoje ruke, pa sve ispocetka ili je to brzopleto i da je bolje da isprobam staro do krajnjih granica da bih bila mirna ako stavim tacku na sve i pocnem novo poglavlje…
  Slutim sta ce mi mars izvagati u avgustu…

  Bas sam zatecena ovim tekstom…

  Rak

 3. loli kaže:

  Kao i uvek , Vasi textovi me nateraju na razmisljanje, ali ja kao da sam se bas sada pokrenula i resavam neke stvari koje nisam mogla par meseci ranije… Sad mi je krenula akcija, sad mi se razbistrlo u glavi, dusi , ocima… da , kao da sam progledala … i, sve mi je nekako lakse , brze , jednostavnije . neznam sta je to ???

  Veliki pozdrav 🙂

 4. Nina kaže:

  Pucanje…

 5. Ceca kaže:

  Hvala Sanja bas mi je tako krenulo.Al videcu trazim put i nedam se:)

Comments are closed.