Sunce po znacima

Solarna eklipsa na 18º Riba – 8. mart 2016

Spuštanje kapaka i spuštanje na pod, meditacije ili isceljujući san, živopisni snovi i živa imaginacija, usporeni pokreti i pojačana stimulacija nerava. Svakako, jasno je da ovo nisu dani kada je dobro biti fizički previše aktivan, zato davati svemu vreme (u kvadratu je sa Saturnom) jer budemo li se oslanjali na rutinske dinamike (kao po mehanizmu) – lako ćemo zapasti u stanje umora, rasejanosti, dezorganizacije, haosa. Sve radite ali polako, kao da imamo sve vreme ovog sveta. I možda je baš to jedna od glavnih tema ovogodišnje eklipse u Ribama, da li jurimo dan ili ga imamo za sebe?
Da li stalno kasnimo ili završavamo sve na vreme?
Zato je usporavanje važno sada, i Kiron (Ranjeni iscelitelj) nalazi se isto tu sada, pa u tom jednom fizičkom miru osetićete tačno koji deo vašeg tela reaguje, koji nosi odredjenu bol, grč, napetost, stegu… i ovo je period kada možete sebi da pomognete, da ga opustite – čak i vizuelno, sugestivno jer Ribe su znak gde autosugestija kao i vizuelizacija uspešno rade. Ovo je lepo vreme za vodjene meditacije, kreativne vizuelizacije, i sve ono što liči na igru a nije samo igra već jedno putovanje u sebe. Kvadrat eklipse sa Jupiterom govori o tome da nas materija neće preterano interesovati, to je period kada nam se više igra, kada bismo malo u sebe i za sebe više nego da radimo i zaradjujemo. Otuda taj kvadrat može doneti i preterivanje u poslu kao pogrešnu procenu da ćemo na taj način obezbediti sebi više slobodnog vremena. Da li?

Ovo su divni dani sa druge strane za konekciju i povezivanje ne samo sa sobom već i sa drugima, čak i neverbalno – empatijom, superosetljivošću koja komunicira preko nerava. Muzika je jako važna i uopšte zvukovi koji do nas dopiru, a toga obično postajemo svesni kada nam buka užasno smeta, kao i glasovi spikera, novinara, koji će sada užasno odjednom smetati. Zatrpanost glasovima, informacijama, likovima može za rezultat imati jedno isključivanje iz vrtloga informatičkog polja i zaranjanje u polje senzacija druge vrste – ono unutrašnje, a ne spoljašnje. Ovo nije vreme za slike i prilike iz realnosti već iz bajke, mašte, imaginarnog sveta. Za boje i čarobno. Za fantaziju. Pa pažljivo spram svoje psihe i nije preporučljivo da je sada zatrpate teškim temama (pogotovo socijalnim), mračnim ambijentima i hladnim/surovim prizorima.

Kreativnost je zato izražena, ali samo ako ste psihički odmorni. Psiha traži reset i upravo tu na nivou dubine, tajne, skrivenog dešava se završetak jednog procesa koji nas je prethodnih meseci iznurio, ubacivao u brzine i frustracije. Problem/situacija se rešava, vreme je za nov početak, ali počnimo tišinom, slikom nečeg bajkovitog, fantastičnog, ma koliko nerealno bilo – jer realnost je precenjena u odnosu na istinske domete.

Vežbajte intuiciju, bavite se snovima, simbolima, crtajte, žvrljajte, smišljajte nove znakove, ovo su tipografije, jezici, fontovi, grafički simboli koje sada možete da izučavate ili još bolje – izmišljate. Izmislite recimo svoju zastavu i grb, svoj znak.

I samo tiho, nežno i polako. Kao da bosi hodate po vlažnom pesku, kao da se ljuljkate u čamcu na mirnom jezeru, kao lebdenje i lakoća koju osetimo samo onda kada nam se psiha odmara. I što više spuštenih kapaka, doživljaja zatvorenih očiju, dodirom ili zvukom.

U praktično-svakodnevnom smislu ovo su kućne apoteke, tablete protiv bolova, izlivanje voda u stanu (a i šire), naporne gužve u tržnim centrima, na aerodromima, iscrpljenost masom, natrpanoću, previše svega – overwhelmed stanje pa odatle i pucanja, histerije, frustracije, i lažni osećaji bezizlaznosti (zarobljenost su isto Ribe sve dok se koprcamo u mreži)

Ali samo ako sednete na tu klupu, nalaktite se na prozor ako je hladno, dok u pozadini ide neka chillout stvar, neka portugež ili hindu senzuala – sati će proći i nećete ni primetiti. A to je ono vreme koje ste mislili da – nemate. Jer, ne zaboravite da nas je baš jedna Riba (Ajnštajn) naučila da je sve relativno.

Related Posts