Sunce po znacima

SINERGIJA – SUNCE U VAGI

Kada Sunce menja znak – menja se naš fokus, percepcija. Pa smo dok je bilo u Devici obraćali pažnju na detalje, sve ono što bi trebalo da popravimo, promenimo, doteramo da bude bolje, više se povezivali sa telom i bili u stanju da konstatujemo svoje emocije ako smo anksiozni i uznemireni nego kad smo bili srećni, relaksirani. A sada kad je na početku Vage pa narednih mesec dana, fokus se menja. Zanima nas lepota, izgled, sklad i harmonija sa drugima, saradnja, udruživanje, oslanjanje i traženje od drugih da nam pomognu (najviše razgovorom) Kao da priznajemo kolektivno da nismo baš kadri da sve na svetu uradimo sami. Ljudi trebaju druge ljude, a da bismo ih sreli potrebno je udruživanje, upoznavanje, što se opet neće desiti ako ne budemo bili viđeni. Pa bilo da smo se dali u intenzivne izlaske i posete (koje su do sada visile negde u vazduhu i za koje nikako nismo nalazili vremena), ili smo otvorili još neki virtuelni nalog koji će nas predstaviti online zajednici – sigurno je da teško možemo ostati neprimećeni.

Sunce u Vagi želi da se dopadne. Ono je i samodopadljivo u neku ruku i realno, svako od nas do sad dobro zna koje adute treba da povuče, čime da se predstavi, kako da se pojavi, u čemu, sa kim/čim, da bi dobio komplimente, osmeh, potvrdu, priznanje. Zavođenje je zato njegova uža specijalnost. Nonšalantno i spontano zavođenje koje golica i intrigira, ostavlja nas u dobrom raspoloženju jer smo negde pred nečijim očima zasijali, zablistali. Učestaće razgovori za posao, pa obratite pažnju na javne konkurse – sve to Vaga otvara sada. Sve što se tiče odnosa 1 na 1, razgovora, dijaloga, intervjua za posao ili prvog dejta – otvara se.

Svako Sunce (u bilo kom znaku da je) treba publiku, traži aplauz i divljenje, pa dok je u znaku Vage – treba mu podjednako divljenje partnera koliko i svih drugih sa kojima ima neku ličnu interakciju, bilo poslovnu ili privatnu. Iako je prva asocijacija za Vagu ljubav, zapravo Vaga kao vazdušni znak najviše voli da priča o ljubavi, da čita o ljubavi, da flertuje, udiše i izdiše ljubav oko sebe je šireći kao nešto sasvim lako i neretko ostavlja utisak osobe koja o toj slatkoj stvari zvanoj ljubav zna puno. Zato je ovo vreme kada su reči jako važne. Nije dovoljno voleti ili se osećati voljeno a to ne reći, ne napisati. Dijalog kao nasušna potreba ovog znaka sada dobija svoje mesto i zbog toga je ovo pravi trenutak da u vezi razgovorom postavite stvari na svoje mesto. Sklad, ravnopravnost polova, ravnopravnost partnera, zajednički planovi, putevi, poslovi – samo su jedna od tema koje će se množiti. Ali ne zaboravite na deljenje. Vaga je onaj znak što sve deli na dva. Na pola. Što bez da mu se napomene napravi prostora tačno koliko ima za sebe i za drugu osobu. To je makar potreba ovog znaka – da bude jednakosti (otuda jasno vam je veza ovog znaka sa pravdom, ili u umetnosti sa simetrijom) pa se zapitajmo koliko ostavljamo prostora drugome, ali i koliko prostora od drugog dobijamo. Da li je jednako? Da li je pravedno? To će nam se često vrzmati sad po glavi.

Psihološkim rečnikom rečeno, Vaga je znak koji udovoljava drugima. Zapravo uživa da to radi. Da čini druge srećnim tako što im pruža mogućnost da vide ono što inače ne bi, da okušaju, čuju, protežira druge, a kada je i sama vrlo uspešna ume i da finansijama sve to podrži. Život je lep, i postoje lepi ljudi, lepe duše, lepa mesta koja je moguće obići i do kojih je moguće stići. Otuda medijacija, menadžerisanje, provodadžisanje i generalno uloga mosta u žviotu između dve strane. Kada je to u pitanju, nema Vage koja nije spojila dve osobe koje su se posle bilo venčale ili razradile odličan posao. No ona sama u tom silnom spajanju drugih često ostane dugo sama. Jer kao što je svakodnevno u dijalogu sa samom sobom, isto tako je često i u vezi sa samom sobom. Malo po malo postaje tačno sve onošto želi da druga strana bude. Pogotovo žene Vage. Muškarci imaju problem što su često senzualniji od druge strane i ako druga strana nema strpljenja lako sve završi frustracijom.

Emotivni fokus je na svemu što nas vodi u svet dobrog raspoloženja, kontakta sa drugima, eleganciji, gracioznosti, finoći, ljubaznosti, lepoti – jer sve navedeno pokreće sentimentalnost, osećaj zaljubljenosti i svet čula koja sada takodje komuniciraju. Ako Venera kao vladar Bika utiče na radost i slavljenje života obiljem, Venera kao vladar Vage utiče na vaš ormar da se iz njega izbace istrošene, iznošene stvari, i zamene novim, odnosno da u sebe i u svet oko sebe unesemo sklad, lepotu. Ona trazi osmehe i uzvraća osmesima. Vaga uživa u mirisima svega novog osim kada su knjige u pitanju koje imaju šmek i bude romantiku ovog znaka tek ako su stare i ako je papir upio dovoljno raznih aroma.

Romantizovaćemo, nema sumnje. Sunce nas vuče da svet sada posmatramo srcem. Zato se ne iznenadite ako uhvatite sebe da pričate u stihu, da tepate više nego što je uobičajeno, da stavljate šećer u kafu iako pijete bez šećera, da gledate stare ljubavne filmove, brižljivije nego inače pakujete poklone, pišete pisma, pažljivo sklapate boje odeće, da ste u stanju da predjete preko, jer tolerancija i parlamentarnost su ovde password. Jer, potrebno nam je baš to – slatkoća i osećaj sinergije sa svetom u kome smo.

____

* Ovaj tekst je originalno napisan za ALLMe stranicu na Facebooku 

Related Posts