Mars po znacima

Mars u Vagi (do 12. oktobra): Javni nastup i samopouzdanje

Kada je Mars u Vagi prirodna potreba za pažnjom, publikom, podrškom koju ima svako, zamenjena je preduzimljivošću i akcijom da se svetu sami nametnemo. Bilo da nas vole ili ne – baš ovaj Mars poseduje hrabrost i oduševljenje da samouvereno izađe pred bilo koju publiku i zapeva, održi govor, pobije argumente ili porazi konkurenciju. Otuda je čest u horoskopima javnih ličnosti, advokata, političara, muzičara, sportista, umetnika i svih koji se ne libe da javno zastupaju sebe i pokažu šta umeju i znaju.

Kako ćemo iskoristiti neki period uvek će dosta zavisiti od toga da li je i u kojoj meri recimo psihološki profil Marsa u Vagi sličan našem karakteru. Ambicioznijima, kao i ekstrovertima, biće svakako lakše i ovo im može biti jedan od boljih perioda u ovoj godini. Introverti će ga više doživeti kao sijaset nelagodnosti, u kojima se od njih baš sada očekuje da izađu na neku scenu, javno se obrate, objave svoju prvu knjigu ili preduzmu neki korak koji ih izvlači iz nevidljivosti. To može biti i mama koja će sada razgovarati sa vaspitačicama jer želi da zaštiti dete, a vazda joj je bilo neprijatno da ulazi u konflikt (makar i potencijalno). Pa iako nije sigurna kako će se snaći, sada će to uraditi. Ili kada novi zaposleni na nekom sastanku ima jasnu ideju šta bi trebalo uraditi već dugo i sada se usuđuje da pred svima to javno iznese, iako će strahovati da ga ne dočekaju „na nož“, da mu se ne smeju. Jer prirodno je da su nam, kada ovaj princip asertivnosti ne živimo inače, strepnje uvek vezane za iščekivanje konflikta, negodovanja. Kao da u glavi sada pravimo subjektivne scenarije u kojima nas neko u nečemu sprečava, opstruira i slično – jer se zapravo na taj način ovaj Mars priprema. On priziva nesvesno takvim izmišljenim scenarijima konflikte poput treninga, da bi naučio bolje da se snalazi u takvim situacijama. No često ni ne dođe do opstrukcije, već odobravanja, što je još veći stimulans za nas da se sledeći put bez ustručavanja zaletimo i najčešće tek tada, iako već prethodno osnaženi – naletimo na blok. Jer kada naučimo da se ne ustručavamo, moramo da naučimo i da neće uvek biti kako mi hoćemo.

Dakle, konflikti jesu tema, ali ne zbog osećaja povređenosti ili neispunjenih želja, nepravde i slično. Već da li smo (ili nismo) umeli da sebe zastupamo, da imamo dobre argumente. Da li se prosto rečeno, povlačimo ili idemo dalje do pobede ili poraza svejedno, jer jasno je ovom Marsu da će jedna strana uvek morati da izgubi. Zato ga imaju mnogi sportisti jer su psihološki pripremljeni za taj deo života, gde ako jedan pobedi drugi gubi. Isto ga imaju pravnici, advokati. Jedan dobije, drugi ne. Tako da on nema problem sa porazom kao što je slučaj kod Marsa u Lavu koji taj deo ne prihvata. Mars u Vagi je ljubav ka lepoti borbe, viteštva, mačevanja, šaha, doći do gola je njegova umetnost, a ne sam go. Kako uspevamo da prevaziđemo prepreke, neprijatelje, što ovde nije na snagu nego na veštinu, šarm, komunikaciju, lukavstvo, kako da ne uznemiravamo protivnike, nego da i njima bude prijatno što gube od nas. Znam da zvuči neverovatno, ali tim koji izgubi od najboljeg tima na svetu je imao čast – to će vam reći Mars u Vagi. Kao i onaj čiji je predlog odbijen ali od strane najuglednijeg profesora fakulteta koji je odvojio vreme i pročitao rad i dao neki komentar koji student može iskoristiti dalje za svoje usavršavanje. Sama činjenica da smo dotle stigli je sama po sebi uspeh. Gubiti je zato čak i dobro od jakih. I pobeđivati svaki put one koji su slabiji. I tako jednom, oni koji su bili jači, postaju od nas slabiji.

U ljubavi je ovo isto težnja ka boljem, najbolji je onaj sa kojim ima nadmetanja i u krevetu i u raspravama na razne teme. Ljubav samo zbog poljupca, lepote i sentimentalnih razmena brzo ga zadovolji i dosadi. Otuda donosi često kada je u horoskopu razvode, a neka razdvajanja će se sada dešavati jer partneri gube tenziju. Prvo će onaj koji bi da vrati tenziju praviti je veštačkim putem, provokacijama, svađama, ali ako ne ide na kraju dolazi do krajeva koji se definitivno dešavaju onog trena kada se pojavi nova osoba koja sve to već ima. Ovo je u suštini jedna od najboljih pozicija Marsa za brak, jer konstantno stimuliše partnere da rade na sebi, da pored posla uči da svira i ukulele ili da hobistički savladava grčki i arapski, ili da počne da se bavi umetnošću, da nikada ne izgubi svoje mišljenje, makar se oko neke teme celog života raspravljali. Samo da nije pasivno i previše letargično, kao u 80 posto brakova. Ali baš zato što brak i zajednički život uvedu partnere u pasivno stanje, ponavljanje istog, monotoniju i rutinu, ovaj Mars donosi često i razvode, pa ga prati glas da je loš za brak. U stvari, on se razvodi jer je neko odustao od sebe. On to ne dopušta. Takođe je teško zamisliti ga sa nesigurnim osobama koje se nisu do sada usudile da negde budu prve, hrabre, posebne, istaknu sebe. On na kraju krajeva bi da se hvali svima koje poznaje. I svojom ženom, decom, prijateljima,… Sve isto važi i za muškarce i za žene. U ljubavi se zato bori (i za sebe i za partnera) i osvaja. Ne libi se konkurencije, pa će zato sada nameštati takve veze – gde je druga osoba možda zauzeta, ali to njemu ne smeta. Dok je Mars u Vagi svi žele da budu lepši i privlačniji, jer izgled je i te kako bitan kada dođemo do teme pojavljivanja pred svetom. Otuda su teme mode, kozmetike, estetskih zahvata, treninga sada učestale.

Zdravstveno ovo su sportske povrede, problemi sa urinarnim infekcijama, bubrezima. Bokseri ga imaju često tu pa je predeo bubrega upravo onaj koji često strada, kao što se desilo sada i na Svetskom prvenstvu u košarci (Mars je ušao u Vagu još 27. avgusta, tako da je tu bio i prilikom ovog incidenta).

Šta možemo da očekujemo dok je Mars u Vagi?

Ovan i podznak Ovan
Svakako će brak, veze i ljubavna dešavanja biti jedna od važnih tema u ovom periodu. Prekidi, provokacije, lako ulaženje u konflikte ili opstruiranje planova druge strane (ili obrnuto). Ako ne gledate na to tragično, kao na pokazatelja kraja, možda razumete da partner nije potpuno u krivu za stvari koje prebacuje. Slobodnima ovo je odličan period da budu više u javnosti, sa ljudima, da se otvore za nova poznanstva i ostave utisak. Osvajanje tržišta ako se bavite privatnim poslom.

Bik i podznak Bik

Ovo je momenat kada ne možete baš sve o sebi i svom životu da držite u tajnosti. Zamislite kako je slavnima o čijim životima svi znaju sve. Vas to verovatno preseče po stomaku jer vrlo vodite računa o svojim teritorijama zvale se one plac, brak, funkcija na poslu. Ali nekada je hrabrost pokazati se, iznenaditi druge ali i osetiti olakšanje. U suprotnom takva situacija se može dogoditi mimo vaše volje, pa da nešto lično vaše procuri u javnost. Kako već sa vama obično biva pa – odmah skandal.

Blizanci i podznak Blizanci
Brak je brak, a prijateljstvo je prijateljstvo. Vama sada treba prijatelj više nego emotivni partner i možda ćete biti naporni u nastojanju da od partnera napravite sebi prijatelja po svom liku. Ili ćete previše puštati prijatelje u prostor emotivne veze, što može donekle narušiti odnos sa partnerom. Ako ste „singl“, ovo je vreme kada neko ko je prijatelj može postati nešto više.

Rak i podznak Rak
Nekada se u poslu i na putu karijere morate figurativno pošibati sa kolegama, šefovima, izaći na crtu. Ali nekada, kao sada, to treba da uradite i sa ukućanima, članovima porodice koji vas ne podržavaju već opstruiraju vaše namere vezano za obrazovanje, posao i karijeru. Obzirom da su vaša osećanja prema njima najslabija, i da su već navikli na vaše popuštanje, ovaj period vam može biti vrlo značajan ako uspete da se izborite za sebe uprkos njihovim stavovima. Naročito ako ste mladi.

Lav i podznak Lav
Mislim da ćete uživati jer, kao da ide period koji ste jedva čekali. Da drugima prenesete sva znanja koja imate, pokažete šta sve znate, pohvalite se svime što ste do sada radili. Kao da im pomažete u stvari da vas upoznaju bolje, ali ne zaobilazeći važne stanice na putu koje su od vas učinile eksperta ili u privatnom životu, lojalnu osobu, hrabru za život i sve prepreke koje bi se na putu ikada našle. Dičenje u najboljem smislu te reči, u košarci bi bilo – zakucavanje. Samo ne smete da se kolebate kad pomislite da nešto kažete i premeravate da nije možda previše.

Devica i podznak Devica
Kod vas ovaj Mars obično donosi finansijske probleme, previše troškova, loš standard i jaču želju za boljim poslom, pa je razmišljanje u tom pravcu, da se nešto menja vrlo moguće kod mnogih. Emotivno on vam muti razum, pa kao da ne možete da razlikujete dobar seks od emotivne ispunjenosti, sve dok vam ovog prvog ne bude previše. Zato ovo može biti prekid nekih veza koje su se zapravo zasnivale samo na fizičkom kontaktu, iako ste vi hteli da verujete da tu ima i nečeg više.

Vaga i podznak Vaga
Koliko je vama važna ljubav, znaju svi. Ali koliko vam je važna popularnost – to znate samo vi. Ovo je zato vreme da radite na svom „selfmarketingu“, izgledu, popularnosti, kontaktima, vezama, druženju, da ste često u javnosti. Mimo toga, sklonost povredama i emotivni bol u slučaju raskida dugih veza. Može biti i vest o nekome ko vam je bio bitan u prošlosti, jer ta vest kao da ubija svaku nadu da će sa tom osobom moći ikada da bude ponovo kao nekada. Novi početak.

Škorpion i podznak Škorpion
Vama Mars u Vagi nije blizak previše, vi više volite misteriozne ljude, koji ne odaju sve odmah i o kojima morate da pokrenete tri tajne službe i da sami raskrinkavate njihove tajne. Zato najčešće ovaj period od boljih stvari donese lepe žurke, proslave, gde ćete biti okruženi poznatim i viđenim svetom, ali ostalo sve vezano je za posao koji vas umara i troši i samim tim nameće potrebu da idete na celodnevne velnes tretmane. Takođe otvara mogućnost za tajnu vezu.

Strelac i podznak Strelac
Svaki vaš bivši partner je potencijalno prijatelj. Tako nešto se i sada može dogoditi, pa veza koja nije uspela jer nema kontinuiteta i previše je razmimoilaženja može olako završiti kao prijateljstvo na dalje. Sa druge strane, ako budete isnistirali na nekom odnosu lako možete sada biti povređeni, odnosno izbačeni iz igre zbog nekoga zanimljivijeg, mlađeg, pametnijeg. To vam već može teško pasti, ali – šta je tu je. Bar ste u životu naučili da vaš optimizam ne pokreće, vas nego druge, a vama služi da nakon gubitaka nastavite dalje sa osmehom.

Jarac i podznak Jarac
Sve što vam se u ovom periodu bude dešavalo na poslu (problemi sa autoritetima, zastoji u realizacijama i slično) direktna su posledica zaostalih obrazaca koje „vučete“ iz kuće i odnosa sa roditeljima (najviše majkom). Najviše može imati veze sa tim – koliko su se roditelji i najpre majka ponosili vama, hvalili drugima vašim uspesima i bili srećni zajedno sa vama svaki put kada nešto postignete. Tema je podrška koja izostaje, ali koju sada možete da naučite da tražite. Takođe, neko koga poznajete vam može ponuditi nov posao.

Vodolija i podznak Vodolija
Za vas ovaj period može biti opasan, jer sve što kažete može biti sankcionisano, u vožnji možete biti kažnjeni, sa višim institucijama i državnim službama možete se sukobiti. Normalno je da vi ne želite da ćutite, radije ćete se naprasno skloniti da ne biste reagovali, nego ćutati u sebi, ali kako je tema ovog perioda umeće ratovanja, odnosno dijaloga, vi na tom polju prerano ispaljujete projektile i time ukidate sami sebi priliku da dođe do pregovora i da vas neko sasluša. Pa pazite da ishitrenim postupcima sebi nešto ne upropastite.

Ribe i podznak Ribe
Niko ne radi više od vas kada je Mars u Vagi, jer parice su sreća i radost dok je Mars u Vagi, obzirom da već imate unapred u planu za šta ćete ih potrošiti. Za sebe kao i za partnera, ali sve služi samo estetici, ličnim zadovoljstvima. Sada se kupuje skupa garderoba kao i muzički uređaji, instrumenti deci i sl. Sve što odaje kvalitet i istančanost vašeg ukusa.

Related Posts