Mars po znacima

Mars u Lavu (2023) do 10. jula

Da nema Marsa u horoskopu, valjalo bi ga izmisliti. Sva borba i pravednost, zauzimanje stava, cilj, jasnoća u izrazu ili hrabrost u nastupu njegove su karakteristike. Bez njega bi život sigurno bio monoton jer sve to što bi večno da se kreće, mrda, da diše i živi ima veze sa Marsom. Od njegovih loših karakteristika tu je lakoća da se i sa prijateljem posvađamo, a kamoli da sa neprijateljem zaratimo. Šta možemo da očekujemo sada kad ulazi u znak Lava?

Od 20. maja do 10. jula Mars će biti u Lavu. Njegov omiljeni ambijent su arene i stadioni, a ne pozorišta. Jer on ne bi da slavi umetnost ni osećanja kao Mesec u Lavu već snagu i pobede! Zato će Finale Kupa Srbije i Lige Šampiona sigurno biti glavna tema u junu, ako se ne prebacite na Rolan Garos ili finale NBA koji su tada na programu. Bez njega ne bi nikada naučili da se radujemo pobedama i da smelo i prirodno na njih gledamo kao na nešto što i nama može da pripada. Otuda se u borbi uvek nosi časno, tvorac fer pleja i svih pravila i propisa, često studira pravne nauke ili je u uniformi. Taj zakonski momenat može doneti nove predloge zakona, a kako se Lav tiče škola osim što su to nedavno uvedeni policajci u školama, mogu biti i novi zakoni i mere koji bi povećali stepen bezbednosti.

U planiranju i odnosu prema ciljevima, prednost Marsa u Lavu je što nam pomaže da gledamo pravo i ispred sebe. Da ne skrećemo pogled, da ne premeravamo gde smo u odnosu na druge, on se drži svoje trase i ne pušta volan. U tom smislu je ovo dobar period da iznesemo neke poslove i zadatke do kraja, samo je važno da ih započnemo. Mars u Lavu pokreće život da se vrti, a često zavrti i posao. Biznis, startap. Osnuje preduzeće ili preuzme očev posao. Nekada porodična tradicija pravnika, policajaca, profesora, hirurga. Ili se dogodi da firma koju vodi ostane u porodici pa otuda su to i ona mala preduzeća i firme koje imaju dve najvažnije stvari: ime i tradiciju dugu sto godina! Žive kao da nemaju nameru da stanu već se prenose s kolena na koleno. Ima dobru procenu radne snage (mogućnosti) i plana, a smatra se i liderom u organizaciji. On prosto zna da sve mora da ima svog šefa. Taj šef je često šef restorana pa će u nastupajućem periodu biti i novih lokala koja bi mogla sa dobrom reklamom da brzo postanu atraktivna jer su se svi tu sjatili.

Sport voli, ali više ako je emotivno vezan za klub ili tim. Više je takmičar ili trener nego navijač, jer je njegovo prirodno mesto na terenu a ne na tribinama. No ovo je dobar period za sve koji već dugo planiraju da počnu s treningom, trčanjem i slično jer sada mogu pronaći izuzetnog i strogog trenera koji im neće gledati kroz prste jer voli da pobeđuje i ima rezultate, a ne da gubi vreme sa neozbiljnima.

Ovo su i sportovi za decu, parkovi puni dece, ali i takmičenja jer će se Mars u Lavu potruditi da i najmlađi osete snagu i oduševljenje pobede. Bilo da je takmičenje iz fizike ili atletike, kros ili govorancija (recitovanje). No kako pada u vreme završetka školske godine imajte na umu da su ovo nastavnici i profesori koji ne popravljaju lako ocene. Traže to što traže.

Za razliku od Marsa u Raku koji se odmerava sa slabijima i napada samo bližnje i one koje se ne boji da kinji, Mars u Lavu je zaštitnik slabijih i odmerava se samo sa jačim od sebe. Mars u Raku se svađa na internetu, a Mars u Lavu u sudnici. Tako nekako, da vam bude jasnije. Otuda je jasan govor, pravilno korišćenje interpunkcije u pisanju emaila sada važnije nego ikada. Niko ne traži poštovanje pravila kao on. Prosto to mu je pasija. Možda vašu molbu neko nije hteo dalje ni da pročita jer ste već u prvoj rečenici bili previše neformalni i napravili tri greške. Možda ste dobili manju ocenu na ispitu jer ste se nasmejali kada nije bilo mesto smejanju. Možda ste dobili jedan vaspitno prezriv pogled jer ste bili neučtivi.

Što se njegovog uticaja na druge znake horoskopa izdvojila bih kao bitno sledeće, čitajte i kao znak i kao podznak:

Povećanu strogost, kritičnost, dizanje kriterijuma osetiće Lavovi i Vage.

Više pažnje deci, omladini, okruženost mladim svetom, aktivnost u javnosti, izlasci, provodi i organizovani događaji biće na repertoaru Ovnovima i Vodolijama.

Pojačana aktivnost usmerena ka učenju predstoji Blizancima i takođe Vagama.

Više upozorenje da poštuju jače i bolje od sebe a svoje pobede ponesu sa osmehom i uzdignute glave imaju Škorpioni i Ovnovi. U suprotnom, lako konflikti i zavist. Mogućnost novih poslova takođe.

Važni događaji u krugu porodice ili koji se tiču stambenog pitanja na redu su Bikovima. Kao i mogući gosti češće nego inače, ako nije policija koja interveniše baš u vašem ulazu.

Red u finansijama i odlučnost da neke navike disciplinujete, briga o zdravlju i vitalnosti osetiće Rakovi.

Zdravljem će se baviti i Device u praktičnom smislu (pregledi, vežbe, kontrole) ali bi njima inspekcija mogla da zakuca na vrata ako su samostalne u poslu. Ili stižu izveštaji, odluke suda i opomene. Ovo su zvanični dokumenti koje treba urediti i svakako uzeti ozbiljno.

Pomoć advokata mogu trebati Strelčevi koji će biti raspoloženi i za duge debate, rasprave, držanje govora, predavanja. Kako su skloni brzopletosti, sa Marsom u Lavu valjalo bi da pre kritike i osuđivanja provere da li su upućeni kao što misle da jesu. Mogu češće nego inače imati prigovore savesti.

Od svih najbolje će ga iskoristiti, ili makar imati priliku za to Jarčevi i Ribe. Mogu direktno osetiti kako im snaga i moć nad realizmom rastu, a odlučnost i rešenost da zamišljeno sprovedu u delo može biti inspiracija i primer vredan divljenja i drugima iz njihovog okruženja.

Related Posts