Jupiter po znacima

Jupiter je retrogradan – Pazljivo sa optimizmom

Jupiter je retrogradan. Od 8. dec 2014 – 8. apr 2015 sve ono što inače promoviše, protežira, podržava, stimuliše (optimizam, motivacija, ekspanzija, rast, entuzijazam, učenje, duh, novac, putovanja, filozofski um, logika) lako biva sada zavedeno na pogrešnu stranu. Njegov retro hod ne znači da ćemo postati manje motivisani, pesimisti ili siromašni – ali svakako govori da olako prepuštnje Jupiterovom uticaju da nas nosi svojom vatrom i rasplasanim žarom može dovesti do iscrpljenosti, promašaja, loših procena naročito, precenjivanja sebe i drugih, i da u sled naivnosti kojoj je sklon, budemo ne jednom iskorišćeni. Zbog toga ljudi koji ga inače imaju retrogradnog u horoskopu već tokom svog života uče da budu oprezni sa pozitivizmom, da ne idu na prvu uvek, da puste ideju da odleži, pa da joj pridju. Nedostatak studioznosti kod Jupitera kao i sistematike – sada upravo donosi dosta poteškoća u radu, učenju, poslu. Nedostatak organizacije takodje. Lakoća davanja obećanja i dobrovoljnog pristanka na projekte, ideje (opet ne prvu bez uzimanja pauze da se razmisli i vidi da li nam je to potrebno u životu) već se skače na sad i odmah, takodje se lako sada pokazuje kao pogrešno i dovodi do gubitka novca ili vremena ili snage. Zato o svemu dobro promislite, odnosno dajte sebi 15 minuta ili 2 dana da vidite da li vam je nešto stvarno potrebno. Lako nam je da se čuvamo loših stvari, ali nekada treba biti oprezan i sa dobrim stvarima, dobrim ponudama, dobrim idejama… one tako zvuče, ali šta je ispod? Ko bi ih nosio? Da li je realno za našu životnu realnost? Neko vas pozove na put i vi se vec pakujete jer duh jeste željan, ali da li je trenutak i da li u sred januara stvarno želite na put? I ako želite da li je to taj put? I sa kim? Birajte.. dajte sebi vreme.

On ne ukida ono čime vlada, ali nas tera da se pitamo, da li knjiga koju čitam je knjiga koja me stvarno zanima ili treba da čitam nešto drugo, da li entuzijazam koji sam pokazao u poslu je realan ili za svoje sipunjenje trazi jos neciju odgovornost i veru – a ne samo moju? Lako se ispadne „magarac“ na Jupitera retro, kao u onoj igri, pa natovareni, iscrpljeni, istrošeni na nepotrebno i pogrešno (jer se nas lično ne tiče), na nešto što sa nama nema isti senzibilitet i veze, istrošimo se u njegovom retro hodu, pa se posle pitamo šta nam je ovo trebalo. Ako se samo budemo pitali – dobro smo prošli, a ako i materijalnoi psihofizički i svakako budemo u minusu, onda treba da naučimo kako zauzdati lakoću optimizma, entuzijazma i dobre volje pa ih usmeriti na ciljeve koji jesu oduvek bili naši.
Slika koju stavljam uz ovaj tekst je iz filma Jupiter Ascending čija je premijera u februaru.

Related Posts

2 thoughts on “Jupiter je retrogradan – Pazljivo sa optimizmom

  1. milana kalinic kaže:

    vi ste predivni da li i kako mogu da učim astrologiju kod vas ,ja sam iz Novog Sada
    S poštovanjem,

    1. sanjaperic kaže:

      za sada nemam još uvek tačan raspored kada će u 2015 biti kurs astrologije, ali ako ste zainteresovani predlažem vam da mi pošaljete mail na sanjaperic@gmail.com pa ću vas ja obavestiti mailom kada budem imala više informacija. hvala.

Comments are closed.