Lilit po znacima

Lilit u Lavu

„Bilo šta da me nekad snađe, neću smeti reći da nisam uživao radosti života!“

Gete, Jadi mladog Vertera

Lilit u Lavu najpre daje nerazumno jak ego kod osobe. Zbog toga će uvek biti onih koji je vole, i onih koji je mrze. Strašnom harizmom uspevaju da postignu neverovatne ciljeve i da se u životu često rukovode time da „cilj opravdava sredstva”. Potreba da se na svaki način sprovede sopstvena volja je jako izražena, zbog čega su netaktični, nestrpljivi, nesposobni za rad u kolektivu i bilo kakav kompromis. Brzo prekidaju stari odnos koji zahteva prilagodjavanje i napor, svesno bežeći od situacija u kojima bi mogli biti odbačeni i neprimećeni. Uvek su medju ljudima, nikada sami, ali često nezadovoljni. Medjutim, Lilit u Lavu je dosta dramatična i energična pa se već pri prvom susretu sa ovim ljudima drugi osećaju kao da ih je zapljusnuo ogroman talas moćne solarne energije, oslobodjen i magnetičan. Uvek žele “više od života”, te izgledaju kao da od života grabe i otimaju momente u kojima sebe doživljavaju kao centar sveta. To su jedini, istinski trenuci sreće za njih, pa ih zato često ima u svetu filma (Robert de Niro, Brižit Bardo, Fred Aster, Uma Turman), politike (Šarl de Gol), mode (Djordjo Armani, Naomi Kempbel), sporta, muzike. Oni sebe ne vide tek kao bilo koga i njihova najveća težnja je da celu jednu epohu označe po sebi, da ostave svoj trag za sobom. Diktiraju svoj stil, principe, moduse, vode druge za sobom koji ih sami od sebe slepo prate i kopiraju!

Najbolji primer za ovo je činjenica da su dve najveće ikone 20. veka imale Lilit u znaku Lava – Elvis Prisli i Merilin Monro! Ponekad (kada je LI postavljena u lošim aspektima) sebe vide kao Odabrane i tada dolazi do rascepa ličnosti, postaju vrlo opasni kako za sebe tako i za druge (Čarls Menson vodja bande koja stoji iza velikog masakra u kući Šeron Tejt). Njihovoj teatralnosti nema ravne, i sve će učiniti samo da budu primećeni. Kreativnu životnu silu otelotvoruju kroz neobjašnjivu potrebu za samopokazivanjem, učestvovanjem u svim javnim performansima gde se mogu naći pred očima drugih. Tada zrače, dominiraju i puštaju svoju Lilit da radi šta hoće. Kao hipnotisani prate ritam koji ih navodi na različita ponašanja, često vrlo ekscentrična. (Džim Morison, koji je vrlo brzo počeo da shvata veličinu i moć svoje harizme, pa je pevao ledjima okrenut publici, skandalozni NBA igrač Denis Rodman). Umeju da očaraju druge za čas! Izvrsni su pripovedači, umetnici, a svet im oprašta što mnogo lažu jer oni to rade profesionalno, u kombinaciji sa elegancijom i tajnovitošću.

Najčešće ih traumatični završetak ljubavne veze navede da se bolje upoznaju sa svojim skrivenim demonom i andjelom. Ako im se kapije života otvore i dovedu ih do blistavih bina, pista, reflektora, tu ostaju do kraja. Tu isto prolaze kroz svo moguće trnje i šipražje, jer upravo u onome što vole, što je predmet njihove najveće opsesije i želje leži tajna zla, najčešće u vidu alkohola, droge, promiskuiteta ( Mik Džeger- “…hot stuff, can’t get enough…”), kao i tajnih ali i javnih neprijatlja, zbog čega bivaju i žrtve sopstvene slave (Zoran Djindjić, Arkan, Džon Kenedi, princeza Dajana).

Žena u seksu trazi muškarca koji će joj služiti i ispunjavati njene najsitnije prohteve, koji će je svakako obožavati. Dešava se da im partner svojom strogošću i autoritetom rasturi u paramparčad ego ali oslobodi libido, što će ih tragično tek vezati. Ukoliko ih velika ljubav zaobidje, beže u poroke ili lažnu emotivnu sigurnost kroz majčinstvo, a kada deca odrastu i odu, one se vraćaju problemu ljubavi jer ove žene su sposobne da se i u 80 godina zaljube kao devojčice od 14 zbog emotivne nezrelosti. Odatle komplikovani patološki odnosi, šamari u javnosti, skandalozne veze, brutalne scene – uvek pred publikom, i dok su drugi i dalje u šoku one se ponašaju kao da se ništa nije desilo.

Muškarci sa ovom pozicijom se često nalaze na nekim rukovodećim pozicijama. Daje im jednu razjarenu seksualnost, sujetnu, pogotovo u srednjim godinama. I muškarci i žene su vrlo energični i poželjni, vrlo žive seksualnosti, pa celog života ostaju seksualno aktivni, a sex im predstavlja glavni eliksir mladosti (Merkiz de Sad, Hju Hefner – vlasnik i osnivač “Playboya” koji i danas u 77. godini živi sa preko trideset devojaka).

Zbog pozerstva kome su skloni, oblače se provokativno, svlače se u javnosti, imaju sex na javnim mestima, slikaju goli i sl. Vole rituale i od najobičnijih, svakodnevnih stvari spremni su da naprave dogadjaj! Osim toga, neustrašivost i hrabrost može ih u zadovoljavanju spirita dovesti do bavljenja spiritizmom, prizivanja opasnih i demonskih sila za koje imaju neku čudnu ubedjenost da im ne mogu ništa, da ih smrt neće i da su u stvari neuništivi! Kako predstavljaju jedan neprekidni i neiscrpni kanal kroz koji se istina u vidu kosmičke, stvaralačke ali i razorne energije (poput božanskog i demonskog) provodi i traži svoju materijalizaciju, u životu se bar jednom moraju naći u situaciji da je zloupotrebe za dostizanje još veće slave i moći! Drugima će bezobzirno nametati svoje ideje, svoja isksutva smatrati za jedina validna, pa iako su izvrsni lideri nisu dobri učitelji. Preziru slabe i prosečne, a neverovatno ih privlače jaki i moćni. Jakog ega se u pravom smislu nikada ne mogu osloboditi!

Takodje sa Lilit u znaku Lava rodjeni su: Agata Kristi, Pablo Pikaso, Majls Dejvis, Herbert fon Karajan, Jan Fleming (tvorac neuništivog agenta “007”), Ernest Hemingvej, Nelson Rokfeler, Hulio Iglesijas, Boj Dzordz, Nelson Pike, Roberto Benini

Related Posts

2 thoughts on “Lilit u Lavu

  1. JetSet kaže:

    Sva sam takva! od reči do reči….

    1. Theodor kaže:

      i meni je lilit u lavu u prvoj kući a sunce u devici u drugoj i nikako se ne slazu..

Comments are closed.