astrološka pisma, Tranziti

Tranzit: Sunce u kvadratu sa Marsom

Sunce je u kvadratu sa Marsom
Malo pre čitam kod prijateljice koja je šetala sa decom Mileševskom, na metar od deteta je sa neke terase pala pegla… Hvala bogu da nije na glavu detetu, ovih dana Venera trigon Saturn čuva decu, pored onih čuvara koje su već rodjenjem dobili.
Ali ovo je opasnost kao takva. Kao sve i svašta opasno. Pa treba izbegavati sad mesta koja su potencijalno ugrožavajuća.
Na ovakve tranzite klijentima obično kažem, neki strahovi su dobri strahovi, a intuicija na ovakve aspekte je pravo čudo! I sreća pa vodeni trigon šljaka i čuva nas ako smo u miru, ili borbi sa nemirom ali kojim gušimo samo sebe, ne i druge. Njih štedimo.

A Sunce kvadrat Mars bi zapravo pošto poto ‘da se(be) kazni’, pa prvo kažnjava druge. Čest i kod milicije, organi reda, svi koji rade za državu gde ih vređaju, ugnjetavaju, zamislite njihov radni dan… sve bez dijaloga, samo jednosmerna komunikacija, naredba, uvreda, javno uniženje… pa izaziva i provocira i hoće nekog da premlati, ubije, pregazi, ugnjetava, uvredi jer je važan ali nema snagu, ili je jak ali nije bitan.

Otuda često ode na boks ili negde gde će ga prebiti ili da prebija. Neosvešćeno morbidna agresija, lovci, slavljenje nasilja i svakog rušenja života (Sunca), ili sadizam i ostalo (gde moćni tlače Marsa i šalju ih u ratove da ginu, u koje sami u životu ne bi otišli)… Svesno žrtvovanje drugih zarad lične koristi i propagiranja moći. A onda Mars čeka momenat za osvetu, koja ne ide odmah nego prodju generacije, jedna, dve tri – i eto pucnjave, atentata, saobraćajke gde neko pobije one čiji se deda iživljavao pre 120 godina.
Ovo je ceo svet oduvek. Kada bi kognitivno moglo da se živi i samo po razumu onda bi se svet pretvorio u jedan veliki ChatGPT i androide i robote… oh wait! Pa to jeste vizija kojom kao jedinom opcijom uz svo nadgledanje, kontrolu, zabrane, kazne, eliminacije moćni pokušavaju da konačno uvedu red. Zaustave nezaustavljivo.

Zato i kada FB obriše postove i kada vam stigne kazna za crveno jer ste uslikani i sve ono što će nas tek dočekati kad Uran zavlada Blizancima pa jednosmerno plaćamo li plaćamo kazne jer smo nešto prekršili a da nismo ni znali, hoće li to biti momenat vladavine razuma jer nam softveri programiraju život da se ne bi više ovakve nesreće dešavale, ili će biti samo još jedna u nizu dominacija, brutalnih vladavina koja će zapravo tek stvoriti nove vojske terorista, anarhista, osvetnika.

Nego u životu ovom još uvek običnom na koji smo navikli, ovo je i ona šljiva na oku ali i bol u grudima, pojačano sad jer je Mars u Raku pažljivo ovih dana, jer ovo je kardiohirurgija, sve diletacije, čepovi krvnih sudova i ostalo što može da ugroži život, a ljudi znaju da se precene.
Najbolje ne dižite ovaj aspekt, ne čitajte političke vesti, ne ljutite se, ne svadjajte se, idite u trigon Mars trigon Saturn je najlakši, radite, služite, istrajte jer tu bar se dižete na noge, pojboljšava se zdravstveno stanje, sve dok ima onih nemoćnijih kojima ste potrebniji. Pomažemo i zaboravimo na sebe, pa još malo pa još malo pa za koji dan smo mnogo bolje volje.

Ne okupirati se sobom sada, ne fantazirati puno, nego spremi, počisti, završi, izvedi, popravi.

ps – aspekt traje realno dok Sunce ne udje u Škorpiona, od 23. okt je sve slabiji ovaj tranzit

Related Posts