Saturn po znacima

Saturn na granici

skorpion strelac granica

 

Saturn je sada baš tu. Na Škorpionsko-Strelčevskoj granici. I već dugo je tu. I biće neko vreme dok potpuno ne zagazi dublje u Strelčevske neuprte staze i ne utaba ih. Pustite mašti na volju, kolažom sam tek zagrebala po površini. Pa opet može biti dovoljan prikaz za početak.

* Njegov dalji prelazak u Strelca sve više će nam skretati pažnju na religiju, pitanje vere, pa iz arhive krstaških pohoda i istorijskih verskih ratova evo nas opet pred bitnim periodom gde već migracije postavljaju nova religijska pitanja, sumnje i strahove.

* Da li je krivica samo zakonska stvar? Njeno poreklo je ipak mnogo starije, dublje – religijsko. Ko je kriv? Kako biti (ostati) tolerantan ako prstom ukažu na vas. Da li smemo da se branimo? Kako ćemo se braniti ako nema ko da nas zastupa? Umemo li da sami sebe zastupamo? Koliko nam je duh hrabar i veliki? Duh mora biti sada doseldan sebi.

* Otvoreno nebo i razapeti šatori osim što podsećaju na aktuelnu sliku izbegličkih kampova, generalno je pretpostavka Saturna u Strelcu da je u prirodi najsigurnije, najhumanije. Priroda mora ostati humana. Kontakt sa njom podseća na čisto i religiozno biće koje se nada miru, ima volju za životom i ne želi nikome zlo. Šume i proplanci kao zadravstvene ustanove narednih par godina.

Jedno je sigurno: Ima nade. Ali samo pod uslovom da zadržimo humanost Strelca. Kompromisi, zbog materijalnih ličnih ciljeva – instant uzrokuju deficit ljudskog. Može li se ostati dosledan duhu? Ako duh izdamo gde nas to vodi? Šta je potencijalni prikaz Strelčevsko – Jarčevske granice koja sledi od 2018? Možemo li sada dok smo na teritoriji Slobode (ma kako apsurdno zvučalo) uraditi (ponašati se) kako je potrebno da izbegnemo kasnije moguće ropstvo? Jarac na granici nema potrebu za oružjem. Ni za žicom. Tu je ogromna siva zgrada i mlin koji melje. Ljudi u okovima, jer nisu umeli da na vreme odbace nepotrebno, već su mislili da mogu imati sve. Zato Jarčevski princip „ništa“ može biti vrlo težak ako se na vreme na saberemo. Em što će u Jarcu tada zajedno sa Saturnom biti i Pluton.

O Saturnu u Strelcu pisala sam ovde: Saturn u Strelcu – Mudrost nomada

 

Related Posts

2 thoughts on “Saturn na granici

  1. Vida kaže:

    takvo poznavanje astrologije u kombinaciji sa izvarednim taletnom za pisanje se retko srece kao kod vas draga Sanja.Ja sam fascinirana!Bravo!!Volela bih da nam jednom pretstavite svoju natalnu kartu, jer toliko mudrosti je u vama da je to pravi dar od Boga-ja kao veliki skeptik stalno trazim i na zalost i nalazim kod svakog neki nedostatak, neku malu gresku, koja mi odmah upada u oci, ali kod Vas je jednostavno sve savrseno-toliko da sam cak i malo zbunjena….u svakom slucaju samo napred, Vasi tekstovi su melem za dusu u ovom vremenu velikih izazova i kontrasta-Veliki pozdrav

    1. Hvala na komentaru Vido. Iskreno, sigurna sam da je sve stvar pristupa. Slično se sličnom raduje, pa tako i čitaoci koji imaju sličan senzibilitet mom – razumeju da je astrologija mnogo više od prognoza za dobru trgovinu, ljubavni sastanak i slično. I ne samo što razumeju već ih samo taj pristup i zanima. E pa tako i mene. Dugo traje, od moje 16-te godine i valjda je bilo neminovno da mi i reči vremenom budu snažnije, da odišu nekom mudrošću 🙂 No imate na sajtu i moje stare tekstove. Od pre 10 godina, zanimljivo je i njih pročitati… sve je to neko moje astro putešestvije. I ja sam menjala pristupe, menjajući najpre sebe. Intenzivno i vrlo ažurno raznim tehnikama, veštinama i znanjima koja nisu direktno povezana sa astrologijom. Psihologija, literatura, film, simbolizam (ne u ezoteričnom već više arhetipskom smislu) i iskreno strelčevsko zanimanje za geopolitičke tokove – pa sve to zajedno je verovatno uticalo… u svakom slučaju pozdravljam vas. Mislim da negde na sajtu postoji moja natalna karta, kako god, ja sam Strelac – Vaga. 🙂 sve najbolje

Comments are closed.