astrološka pisma

Hello, world!

11825668_814897891963481_8364632659357722931_n

Vraća se Merkur na nebu, kreće se retrogradno, do zla boga sporo. Vraća se mail, vraća se paket, usporava veza, net, poruke kasne, vraćaju nam se neki ljudi koje nismo čuli sto godina, vraćaju se klijenti, stari poslovi, porudžbine putuju danima u ovakve tranzitne dane. Ali stignu. Retko se izgube jer je Merkur u Blizancima, retko se ne pronadje izgubljena stvar sem u slučaju da je ukradena pa joj se ne zna trag. No nekada kada vas vrati, vidite šta ste još zaboravili. Kao da je lukavi Blizanac ovog puta smislio da nas vraćanjem po telefon na još bitnije podseti. No kao što već znate, dani retro Merkura su dani Marfijevih zakona, a ko njih još pa nije pregurao? Mars u ovoj nedelji pred nama, hrli da se čuje sa Jupiterom i obrnu koju brzu paru, naprave tri posla dok čekaju za četvrti potvrdu. Veliki biznisi, na krilima optimizma, krupni zalogaji dvojice hrabrih. Jedan hrabar što ima iskustva, drugi hrabar što veruje. A onda na put. Pre toga dovesti se u formu, trenirati, ili uvesti zdrave principe života – redovan san, hrana zdrava.

Venera, iako u Raku, pustila je da joj se u kući napravi nered, jer Uran je bio tu, sludeo je skroz. Nemiri i strepnje su se opet vratili, nesanice i venerične anksioznosti iz poglavlja “ne mogu bez tebe, ne mogu sa tobom”. A taman je mislila da kao savremena emancipovana žena okrene novi list i iskusi sve ono što joj duši prija, od nomadskih putovanja sa potpunim strancima, logorskih vatri u letnjim noćima nakon joge, plesa, maštanja, da čita i pročita sve knjige o samopomoći i baštovanstvu, da se okrene zdravim kuhinjicama i home edition “okreči sama” tutorijalima. I taman što joj je krenulo da prizove i ona taj zen konačno, zaljubila se. I to u gospodina nesavršenog, koji se ni njenoj mami neće dopasti iz ma kojih razloga, pa baci one špahtle i joga podloge, i zagnjuri se u debele jastuke da otplače koju… sa završnicom “Neću ja sama sebi da krečim stan! Treba mi neko da brine o meni.” I tu pade u vodu višemesečno pripremanje na beg u feminizam i emancipaciju, u slobodoumnost single žena koje mogu sve same i bez muškaraca. Istina je isplovila poput Neptuna koji joj je tiho da ne smeta prišao i prigrlio, sklanjajući joj mokar od suza pramen sa lica… “Sanjaj svoj san o romantičnoj ljubavi Venero, o ljubavi koja se čuva i neguje.” Na TV baš tad poče film koji je njena starija sestra znala napamet. Sjaj u travi. Pogledaće ga, ovako skrhana ni ne oseća da bi išta drugo mogla da radi. I film je seti da na svetu sreća živi u u srcu. Da je satkana od čežnje za poljupcem više od ma kakvih užarenih strasti, da je san o sreći san o jednom prezimenu na vratima iza kojih idila stanuje, a lepa i talentovana deca rastu, da uprkos toliko ružnih priča koje je čula o nesrećnim brakovima i izdajama u vezama ona neće nikada prestati da se nada, da veruje da ljubav može trajati zauvek.

Sunce se ulaskom u Blizance odmah bacilo na organizovanje kafi, večera, vidjanja. Telefon se usijao od njegovog osmeha kojim pozdravlja svet. Samo da nije sam, samo da nekome znači da ga čuje. Makar ga jurio kao pandur u “Catch Me If You Can”, gde Sunce u Blizancima najveštije na svetu menja uloge, zasenjuje komunikacijom i socijalnim veštinama, ali kad pandur odustane od potrage, tu ovaj film za njega prestaje da bude zanimljiv. Jurite me, stignite me, povežite me i javite mi se, svadjajte se sa mnom, podnosite me i ne podnosite, samo ne odustanite od mene nikada. Kafići zato puni, grad krcat i radnim danima, saobraćaj gust, veze zauzete.

Mesec će nas voditi kroz svoje ambijente u Vagi, Škorpionu, Strelcu i Jarcu do sledećeg petka. Današnji u Vagi, stan je opremio u belo, nešto bi da ga razneži, rasentimentališe. Beli pirinač po nekom kineskom receptu i odabrana chill muzika, a miris ruža ono je što ga obeležava. Vikend će predate Mesecu u Škorpionu da opere sav veš (pretežno crni) i generalno sredi stan, a potom pobaca jastuke na pod i prilegne. Probaće da preskoči velike masne obroke, smisliće nešto sa suvim šljivama i uživati u AllMe LOVE sapunu sa mirisom šljive i još nekih biljčica, a i šljiva u flaširanom izdanju neće biti daleko. Pažljivo samo sa brisanjem kontakata i fajlova/mailova na ove dane budući da je Merkur retro. Mesec u Škorpionu bi da se ratosilja svega nepotrebnog i suvišnog, ali su mu kriterijumi radikalni i često ne promisli dvaput. Od utorka Mesec prelazi u Strelca, tolerancija je na vidiku ali i pravičnost, u rerni nešto što se nadiže i raste, trbusi rastu, neko je trudan možda, a neko se samo dobro najeo. Kuhinja mediteranska, mirisi egzotični poput jasmina iz plavičaste AllMe kutije. On je tu da daje, da ugosti, da vrata nekome otvori. Dani za goste i odlaženje u goste – ali ne praznih ruku. Četvrtak i petak rezervisani za Mesec u Jarcu. To su oni dani kada nema više ulja, kada nema više praška, ni muslija ni brašna, ni paste za zube. To su dani kada cveće traži negu, pas maženje, a čovek samoću. Na tv-u, nikad se ne zna, možda baš i budu “Sati” i gospodja Dalovej što sama sebi kupuje cveće, a partije u domu pravi da prikrije muklu tišinu samoće.

Toliko za danas. Be safe, be smart! I ne zaboravite: “Millionaires don’t use Astrology, billionaires do.” — J.P. Morgan

11817163_933430926708986_7319685560698642442_n

 

* Ovaj tekst je originalno napisan za ALLMe stranicu na Facebooku na kojoj objavljujem svakog petka. Pridružite se! 

Related Posts