Mars po znacima

Retrogradni Mars

O retrogradnom Merkuru sve znate. I vi koji se u astrologiju tek nešto kao razumete, znate da semafori ne rade na retro Merkura, da se svi papirološki poslovi rade po dva tri petnaest puta, da na retro Merkura se čitaju ona sitna slova na ugovorima – a propuste ona velika, i da sve što može da krene naopako – krenuće, tek da ne izneverimo Marfijevu teoriju. Medjutim, o Merkuru sad ne brinite, tek malo jer je u Ribama, ali nije retrogradan on, već Mars. A šta se dešava na retro Marsa? Jer evo, Mars je retro sve do 20. maja.

Mars je akcija, smer, cilj, pravac, fokus, stav – teorijski tu je, realno, nikako da krene. Ili krene pa dva nazad. Lako se ODUSTAJE. To imajte na umu i borite se sa sobom dok ne krene direktno. Ako pitate nekoga za smer, za ulicu, za savet poslovni ili ma kakav koji bi se mogao podvesti pod „kratko i jasno“ „da ili ne“ „levo ili desno“, šta da radite, može vas lako sad uputiti na pogrešnu stranu ali onako, marsijanski – bez sumnje, pa niste krenuli nego ste se zatrčali u suprotnom pravcu.

Sve što Mars predstavlja sada kilavi, a tu su i seks, strast kao pasija za radom – pa malo nedostaje,. nekako se gubi u haosu, dodje, hvatate je, koristite i ona opet nestaje. Puno se snage i vremena i energije sad troši na neke rutinske radnje, nekad i nepotrebne, a nekad potrebne ali dosadne poslove koji traže jedno isto ponavljanje, kao kad se prave neke arhive i slično, sve u cilju reda, čišćenja, restarta, ali posao je kilav jer je obiman a prišli smo mu kao da ćemo za dan sve to očas!

Kako je Mars u Vagi, ovaj retro moonwalk će se odraziti i na ljubav, na odnose, na vraćanje partnera vama, ili vas partneru, ili nekome sa kim ste nešto započeli al’ pobegli, prekinuli, il’ šta god… To je neoohodnost da se u udaljavanju od druge osobe oseti jasno koje je njeno mesto u našem životu. U tom smislu će kraj aprila, tamo negde oko 23. aprila pa plus/minus dva tri dana – biti vrlo jasno gde ste, s kim i šta dalje… i tad već lagano ste spremni da natsavite dalje direktno, ali će još mesec dana biti neophodno da se sve slegne i složi.

Poslovi takodje tada kreću kako treba. Jer Mars nije samo seks, akcija, oduševljenje, Mars je pre svega RAD. Radimo unazad. Radimo ono što nismo stigli prethodnih nedelja, radimo ono što je trebalo odavno, radimo sa starim poslovnim partnerima jer se i oni vraćaju. Radimo ono što smo nekad davno radili.

I još psihološki, Mars se odnosi na ljutnju, netrpeljivost, nemanje takta, tolerancije, nemanje šlifa, pa se nadam da smo se dovoljno emancipovali da te Marsijanske instinkte ne puštamo tek tako da iz retro hoda, ispod nekog tepiha gde smo ih sakrili ko zna kad, izrone i naprave karambol, pa da napadamo one preko puta nas i koji su uz nas, mada će nervoze i tenzije biti više nego inače, al srećom, i rada, fizičkog iscrpljivanja, pa nas neće puno ostati ni za priču, a kamoli za svadju. Ali gde se ne radi puno, eto terena za megdan. Retro Mars donosi i kilavost fizikusa, tela, virusi, bakterije, povrede, stare povrede, upale, a ortopedi, fizijatri i zubari rade punom parom. I ono što niste državi platili, kazne koje ste propustili, sad će vam stići na adresu, jer to su penali, kazne, a negde i vraćanje na sud.

Mentalno, Mars je marsijalan, maničan ali i maliciozan, pakosti neće manjkati, ogovaranja i raznih čudesa – na vama je da ne budete uvučeni u opsesije i one silne dijaloge fantazmagorične u glavi gde nekom j. sve po spisku i onda ga mlatite – bolje se bavite malo sportom. Mars nikad ne zastareva, on je uvek svež i oran kao da se juče desilo, i sve što ste spakovali u neku kutiju nesvesnog, sve te iritacije, pakosti i sl, sada vas mogu ničim izazvano napasti i terati da recimo sa nekom osobom prekinete odnos – da je eliminišete, kao da ćete time popraviti stvar. Ali u stvari ne. Sada zapravo treba da vidite čime vas ta osoba TOLIKO ugrožava, i gde se to kod vas – isto to, nalazi. Jer i sami ga imate. Mars je ona mudrost: Ono što mrzite kod drugoga, imate i sami. To je poenta. Baviti se time. Nadići instinktivnog Marsa, primitivnog i unaprediti ga do viteza sa svežim i jakim integritetom.

 

Related Posts

2 thoughts on “Retrogradni Mars

  1. Mika kaže:

    Moram da kazem da je psiholoski prikaz odlican, hvala za savete. Sve ono sto ne uspevamo da integrisemo kod sebe, ima svoje okidace u drugima. So simple, yet difficult to achive.

  2. Ann kaže:

    I adore your texts, wisdom…

Comments are closed.