Preventivni savet ženama (Jupiter u Biku)

Sve više mi se javljaju ili dolaze žene koje su ustanovile da imaju neke poremećaje hormona, probleme sa jajnicima, štitnom žlezdom i sl. I sama sam iskusila ovo od kada je Jupiter u Biku, pa evo da ponovim ovaj moj tekst još jednom – jer se Jupiter kreće retrogradno do samog početka, 0 stepeni Bika odakle će krajem decembra da krene direktno i u junu promeniti znak – i konačno ući u Blizance. Lepa stvar – jesu i trudnoće, dosta klijentkinja mi je zatrudnelo 🙂 Preventiva jesu kontrole, ali i uredan život, jer nered života se odrazi i na nered hormona. Senzitivnije smo kao žene više nego što smo toga svesne. Žene su kosmički upijači, ne kažem da muškarci nisu, ali žena upija, ona je posuda (princip Meseca) i takvi su joj i organi. Da upije, obloži, zaštiti… zato brinite o sebi sada!

Jupiter je ušao u Bika u junu 2011 i tu ostaje do juna 2012. godine. Trenutno je retrogradan (kreće se prividno unazad) sve do samog početka, nula stepeni Bika, odakle će 25. decembra krenuti direktno, preći ceo znak Bika i u junu ući u Blizance. U ovom tekstu ne bavim se Jupiterovim finansijskim blagoslovom ili duhom i umetnostima, već ženskim zdravljem.

Glavno: Bik predstavlja ženske hormone, mlečne žlezde, štitnu žlezdu, jajnike – i sada dok je Jupiter tu, možda će grudi same od sebe da vam malo nabujaju, narastu i budu osetljivije na dodir što ćete i sami primetiti.  Takođe je za očekivati da se i menstrualni ciklus malo poremeti, neki mesec da vam eventualno preskoči, ali ono što je najvažnije, to je da u ovih godinu dana (dok je Jupiter u znaku Bika) redovnije nego inače idete na ultrazvuk jajnika, grudi, vrata, kao i da redovno radite palpatorni pregled grudi (pipanjem, pipanje je dodir – isto simbolika Bika). Jer, Jupiter kao planeta izobilja i ekspanzije, bujanja i širenja – kada se to njegovo delovanje aplicira na ciste, miome i kancer – predstavlja najgoru planetu. (samostalni pregled grudi, video: http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=956&nav_id=371632)

Nema sumnje da zbog Jupitera u Biku, ženski svet će se ponašati kao da je u jednom konstantnom PMS-u. Hormonski uticaju su naglašeni, hipersenzibilnost, osetljivost na svaku promenu iz spoljne sredine. Naša primalna priroda koja nas ne razlikuje od životinja, a koja postaje osetljiva kada joj je ugrožen plod, dete, ono najosetljivije – sada ima potrebu da sve to zaštiti, poneguje, sačuva. Osetljivost najslabijeg, a to su naši reproduktivni organi, plod i sl, kao i štitna žlezda koja se nalazi u predelu vrata koji odgovara Biku, a tiče se hormona.

Ostalo: Kao planeta rasta, izobilja, ekspanzije – Jupiter, sada dok je u znaku Bika, donosi izuzetno lako nabacivanje kilaže i gojenje zbog intenzivnog skladištenja u telu (Bik skladišti, a Jupiter uvećava zalihe). Daje potrebu za unošenjem šećera i stvaranje lake zavisnosti od recimo kokakole, čokolade i sl. Pojačava lučenje lojnih žlezdi, pa samim tim probleme sa kožom, pogotovo mladima (pubertetlijama)

još bih dodala: kako je estetska hirurgija grudi kod žena najučestalija, ne preterujte! Jer Jupiter u Biku nas tera da preteramo. On preteruje, preuveličava, ‘pumpa’ i sigurno da će plastičari imati pune ruke posla sada, ali se ne zalećite sa merama.

Klikni da bi komentarisao

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na vrh