Jupiter po znacima

Preventivni savet ženama (Jupiter u Biku)

Sve više mi se javljaju ili dolaze žene koje su ustanovile da imaju neke poremećaje hormona, probleme sa jajnicima, štitnom žlezdom i sl. I sama sam iskusila ovo od kada je Jupiter u Biku, pa evo da ponovim ovaj moj tekst još jednom – jer se Jupiter kreće retrogradno do samog početka, 0 stepeni Bika odakle će krajem decembra da krene direktno i u junu promeniti znak – i konačno ući u Blizance. Lepa stvar – jesu i trudnoće, dosta klijentkinja mi je zatrudnelo 🙂 Preventiva jesu kontrole, ali i uredan život, jer nered života se odrazi i na nered hormona. Senzitivnije smo kao žene više nego što smo toga svesne. Žene su kosmički upijači, ne kažem da muškarci nisu, ali žena upija, ona je posuda (princip Meseca) i takvi su joj i organi. Da upije, obloži, zaštiti… zato brinite o sebi sada!

Jupiter je ušao u Bika u junu 2011 i tu ostaje do juna 2012. godine. Trenutno je retrogradan (kreće se prividno unazad) sve do samog početka, nula stepeni Bika, odakle će 25. decembra krenuti direktno, preći ceo znak Bika i u junu ući u Blizance. U ovom tekstu ne bavim se Jupiterovim finansijskim blagoslovom ili duhom i umetnostima, već ženskim zdravljem.

Glavno: Bik predstavlja ženske hormone, mlečne žlezde, štitnu žlezdu, jajnike – i sada dok je Jupiter tu, možda će grudi same od sebe da vam malo nabujaju, narastu i budu osetljivije na dodir što ćete i sami primetiti.  Takođe je za očekivati da se i menstrualni ciklus malo poremeti, neki mesec da vam eventualno preskoči, ali ono što je najvažnije, to je da u ovih godinu dana (dok je Jupiter u znaku Bika) redovnije nego inače idete na ultrazvuk jajnika, grudi, vrata, kao i da redovno radite palpatorni pregled grudi (pipanjem, pipanje je dodir – isto simbolika Bika). Jer, Jupiter kao planeta izobilja i ekspanzije, bujanja i širenja – kada se to njegovo delovanje aplicira na ciste, miome i kancer – predstavlja najgoru planetu. (samostalni pregled grudi, video: http://www.b92.net/video/video.php?nav_category=956&nav_id=371632)

Nema sumnje da zbog Jupitera u Biku, ženski svet će se ponašati kao da je u jednom konstantnom PMS-u. Hormonski uticaju su naglašeni, hipersenzibilnost, osetljivost na svaku promenu iz spoljne sredine. Naša primalna priroda koja nas ne razlikuje od životinja, a koja postaje osetljiva kada joj je ugrožen plod, dete, ono najosetljivije – sada ima potrebu da sve to zaštiti, poneguje, sačuva. Osetljivost najslabijeg, a to su naši reproduktivni organi, plod i sl, kao i štitna žlezda koja se nalazi u predelu vrata koji odgovara Biku, a tiče se hormona.

Ostalo: Kao planeta rasta, izobilja, ekspanzije – Jupiter, sada dok je u znaku Bika, donosi izuzetno lako nabacivanje kilaže i gojenje zbog intenzivnog skladištenja u telu (Bik skladišti, a Jupiter uvećava zalihe). Daje potrebu za unošenjem šećera i stvaranje lake zavisnosti od recimo kokakole, čokolade i sl. Pojačava lučenje lojnih žlezdi, pa samim tim probleme sa kožom, pogotovo mladima (pubertetlijama)

još bih dodala: kako je estetska hirurgija grudi kod žena najučestalija, ne preterujte! Jer Jupiter u Biku nas tera da preteramo. On preteruje, preuveličava, ‘pumpa’ i sigurno da će plastičari imati pune ruke posla sada, ali se ne zalećite sa merama.

Related Posts