Mars po znacima

Mars u Biku – Zvezda je rodjena

Odmah za Venerom, i Mars je ušao u Bika. Zapravo, više je uleteo sa jednom rukom u džepu a drugom u vazduhu jer su iz kluba ili kafane već dopirali jasni zvuci pesme koju naravno, zna. Osmeh oko glave čim je u mraku spazio konobare sa kojima oseća da je u nekom večnom srodstvu, ili onaj intrigantni osmeh, gde se raduje zbog sebe i slavi svoju moć da poput mladih neumorno slavi večnu zabavu.

On će vam najdeskriptivnije moguće opisati atmosferu neke rupčage u gradu u kojoj prave najbolje koktele i gde se štekuje za tajna ljubakanja. Opisaće vam slike na zidu koje samo tamo možete videti i kao šlag na torti – ispričati životnu avanturu vlasnika tog malog lokala sa pregršt pikanterija da na momenat pomislite da se o njemu samom radi. A kada o tom anonimnom čoveku zna toliko, onda zamislite koliko tek zna o poznatim biznismenima i vlasnicima elitnih klubova i mesta zatvorenog tipa “samo za članove” – gde je naravno od početka samog član. Tu već postaje master psihologije i samo ćete od njega dobiti najrealniju sliku šta vlada ovim svetom.

10834892_875985249120221_215408477027673112_o

Ne, nije to novac – zbog koga priznaće vam bez ustezanja, obožava zelenu boju, debele kožne novčanike (ima ih čitavu kolekciju) i taj miris šuške koji može da prizove svake sekunde i zbog kog negde u sebi prezire plastiku i kartice. Jer, seća se on vremena kad nije imao ni za burek pa mu je opet bilo sjajno i sećanja vredno. Jer provod je tamo gde je on, smeh je tu glasan i pun samopouzdanja. Ne, ne pokreće novac ovaj svet. Nego, ŽELJA. Želja istinska, koja vas tera da gorite, da u nestrpljenju i groznici idete ka životu sa punim čašama, želja koja uvek hoće i može još, koja je nepresušna poput vere. Želja koja je ovde vera. Ona pokreće svet i ona je tajna koja privlači i novac. To je želja koja se rastavara u svakom molekulu njihovog bića, ona je fizička a ne plod neke mašte. To je uzburkanost hormona tinejdžera u njihovom telu i kada imaju 40 i kusur godina, to je krv koja jurca poput stampeda bizona kada namirišu neku binu, koncert, mega posao, ljubav, i ako ste probali – onda znate da je nemoguće zaustaviti ih u toj hrabrosti nošenoj krilima želje. A što naumi – to i ostvari, jer njemu je samo prekomerno – dovoljno. I zato dokle više da mu zameraju ljudi na željama, kakav bezobrazluk! A zameraju mu svi puritanci i svi skromni u strastima, koji ni ne znaju da snaga krvi i otvorenost čula ka ovom vidljivom svetu (koji naročito vidljiv postaje noću na ulicama grada) uopšte postoji. Te ona je u godinama kada treba da se skrasi, te on samo hoće velike poslove, te šta misli da je neka Madona? Da, jeste! Jer, za informaciju, i Madona ima Marsa u Biku.

Još od mladosti kada je okačio gitaru oko vrata ili seo za bubnjeve, ili kada je osetila ukus noćnog života u ustima, od mirisa koji su se upili u njegov kaput iz kafane i koji mu neće pasti na pamet da luftira nego će ga još čitav dan mirisati da ugravira sećanje, još od svih tih prvih veza sa gradskim frajerima i najlepšim devojkama u gradu, još od prve grozničave slobode koju je osetio kada je dobio svoj, samo svoj novac, on se ne zaustavlja. Danas često bankar ali koji sanja o Wall Streetu, ili košarkaš koji je tu samo zbog NBA, a zašto da ne znate i to da glavni pokretač, idejni tvorac i osoba na čijoj se želji i veri da će mirisi spasiti svet, našoj dragoj ALL ME Slobodanki, isto Mars nalazi u Biku. Zato je zadovoljstvo svaka saradnja, zato je svako naše okupljanje redakcije provod sa najboljim vinima i zilion tračeva!

Mars u Biku je i onaj što je od “malog” koji pere sudove dogurao do svog restorana koji je samo prvi u mreži koje će imati, jer dok traje on – traju i želje, prekomerne, nesagledive želje. I event menadžer je bez premca, pa sanja jednog dana da je u stafu koji organizuje dodelu Oskara ili Madonin koncert – jer tu mu je mesto oduvek. Sa zvezdama, sa party animalima, sa najbogatijim ljudima. A ako se desi da u ovim vremenima nema posla, radije će se za neke skromne plate prihvatiti posla garderobera ili čuvara ulaza noćnih klubova nego da sam, odsečen od sveta, trune u kancelarijama sa dosadnim ljudima. Ovako, biće bar blizu života, jer život je samo tamo gde srce bije kroz košulju i na ulici gde je smeh tako sladak. A bude li nekome ispričao svoja sećanja, anegdote, svako će razumeti da pored sebe ima osobu vrednu apsolutnog poštovanja kojoj jednog dana, kada biološki želje malko splasnu – ne ostaje drugo nego da napiše knjigu. Pisac po rodjenju, koji najčešće za to u dobrom delu svog života nema vremena. I svaka sličnost u tim knjigama sećanja je namerna. Sve se desilo. Ništa nije izmišljeno.

Rodjeni sa Marsom u Biku: Madonna, Bette Davis, Michael Jackson, Robbie Williams, Debby Harry, Andy Warhol, Robert de Niro, Jack Lemon, Lenny Crawitz, Charlie Chaplin, David Rockefeller, Mick Jagger, Ron Wood, Bruce Dickinson, Angus Young, Jack White, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, Salvador i Gala Dali kao i Tim Burton i Helena Bonham Carter, Stanley Kubrick, Keira Knightley, Kate Moss, Christian Bale, 50 Cent. 

A ako ste naumili da ga baš iznervirate i pretvorite u neprijatelja, samo se setite da se i u njihovim horoskopima Mars nalazi u Biku: Hitler, Openhajmer, Osama bin Laden, Fidel Castro, Trocki, Lukrecija Bordžija, Homeini i Katarina Velika.

Shvatili ste? 😉

IMG_1648

* Ovaj tekst je originalno napisan za ALLMe stranicu na Facebooku na kojoj objavljujem svakog petka. Pridružite se! 

Related Posts