Uran, Neptun i Pluton

Pluton u Jarcu po znacima (od 2008-2022)

Smemo li da provirimo u pećinu svog nesvesnog? Kako god, sada moramo…

Pluton, planeta ekstrema, transformacije, globalnog delovanja, kolektivnog nesvesnog čovečanstva, nakon trinaest godina provedenih u Strelcu, krajem prošle godine otvorio je novo poglavlje ušavši u Jarca, u kom će biti punih šesnaest godina, do novembra 2024. godine.

Obzirom da je njegovo delovanje u individualnom – a ne globalnom smislu, često stihijsko, donoseći gubljenje kontrole, predavanje animalnom, a zapravo libidu, njegova veza sa seksualnošću je takođe prisutna, kao i sa najvećim ljudskim strahom .- strahom od smrti. Kao da u čoveku od praiskonskih i epskih vremena živi jedno biće koje ne umire, i sigurno da je Pluton taj koji nas nagoni da verujemo u reinkarnaciju ili paralelne univerzume, i da ma u šta verovali mi govorimo kako znamo da energija neće umreti. Telo da, fizički kad tad prestajemo da postojimo, ali kao da znamo, kao da smo zapravo već to iskustvo imali, da će se nešto sa energijom koju posedujemo dogoditi, nešto što nije smrt, već nov početak. Međutim, kako današnji čovek još uvek nije sposoban da pojmi i da apsolutno veruje u ono što nije spoznao u svetu vidljivog, Plutonova prava snaga zauvek leži u nesvesnom i tajnom svakog od nas, izbijajući povremeno na površinu nalik vulkanu koji se na svakih dvesta godina oglasi – tek da kaže da nije tačno da je ‘mrtav’. Kako je Jarac znak stremljenja, ciljeva, ambicija, planova, sada je momenat da napravimo plan ali ne za narednih pet ili deset, već za narednih 500 godina.

Plutonovo delovanje, baš zato što je na duže staze, postepeno je i često neprimetno. Čovek ni ne oseća da se menja i dozvoljava da ‘neke druge sile’ koje nisu nužno mračne, sada uzimaju uzde iz njegovih ruku i vode ga, dok on čeka uglavnom neki konkretan događaj koji će tek označiti momenat početka njegove transformacije. Pa što je čovek više duhovan, introspektivan, vešt da transcendiranje primeti i razume, to je prelaz lakši, bezbolniji. No najčešće čoveka menja neka globalna katastrofa, bilo kakva sila kao neminovnost, od otkaza, preko naglog prekida ljubavi do smrti, kao poslednje ali i najviše transcendencije koja nam je data.

Pluton u Jarcu – kako ćemo ga osetiti

Ovan (znak ili podznak): Kao da se sada nešto ranjivo ušunjalo u Marsijalnu snagu ovih ljudi. Ovan, koji negde ni ne želi da kopa po svojim slabostima već će radije po stoti put da se priseća i razgleda svoje trofeje, da zbraja svoje uspehe, uvek tako likujući sopstvenoj snazi, sada baš na tom polju – dostignuća, uspeha, sigurnosti i samopouzdanja oseća prazninu. ‘JOŠ NISAM NAJVAŽNIJE URADIO U ŽIVOTU.’ Kao da mu sve to iza njega više nije dovoljno veliko, pa kako je hrabar i odlučan, on će u ovom periodu krenuti u bitke sa Golijatima, željan da uradi nešto što zaista niko drugi ne bi smeo, ne bi umeo, ili nešto za šta on sam nije do sada imao snage. Maltene fanatično, predaće se svojoj opsesiji i samo od stvarne moći i istrajnosti želje zavisiće ishod borbe. Neki će preceniti sopstvene potencijale, ili ući u ego-trip sasvim sigurni da je moć u njihovim rukama, zatečeni debaklom i padom kada se desi. Mnogi Ovnovi će radikalno promeniti profesiju, i iz jednog zanimanja preći u drugo koje sa prvim veze nema, neki će, iako ih svi znaju kao poštene i vredne radnike samoinicijativno davati otkaze i završavati fakultete koje od posla nisu imali kad. Važno je znati da se sada na tom polju dostignuća sve dešava i sve zavisi samo od želje. A ne od koristi. I što je želja jača, opsesija prisutnija, to je uspeh izvesniji, iako će prepreka i izazova sigurno biti. Sada mogu dokazati da su rođeni da budu vođe ili primeri i da je tačno da se ‘sve može ako se hoće!’

Bik (znak ili podznak): Za Bikove ovo može biti vrlo važno razdoblje u duhovnom smislu. No kao da je baš tu problem. Kao zemljani, materijalni znak, večiti čuvar materije, hedonista i ljubitelj lepog, sada treba da poveže materiju i duh, ostajući veran svojim ‘ljubavima’ (novcu, umetnosti, vrednim stvarima, skupim primercima, nekretninama), jer zna i on sam da se najviše na svetu boji dana u kome bi morao nečega da se odrekne. Zato je ovo vreme kada će Bikovi morati da oplemene svoj život, sem materijom i svrhom koja se u potrebi za određenim uverenjem nalazi. Određenom filozofijom, znanjem ili religijom, pa budući da su od zemlje i čula stvoreni, eto buđenja politeizma, paganizma, okretanja pradavnim, skoro zaboravljenim verovanjima bilo Starih Slovena, bilo Maja i Acteka, drevnim znanjima i veštinama, kao i potreba za izučavanjem arheologije, antropologije, mitologije, simbolizma, ekologije i jezika prirode, dok će snaga želje onoliko koliko bude u svojoj primeni čista i posvećenija, toliko više čuda u vidu iznenadnih pomoći i uticajnih učitelja od kojih će prikupljati retka znanja i iksustva, prizvati. Od silne materije i trke za novcem, duh je pregladneo i sada traži da se prinesu žrtve, što i nije teško da ta žrtva nije obustavljanje ili smanjenje, često preobimnog posla, zarad učenja, kreativnog rada i rada na sebi. Nadahnuća će biti u izobilju, pogotovo za one koji pišu, slikaju, stvaraju neku umetnost, fanatične hrabrosti za one koji predaju, stvaraju i primenjuju zakone, novih interesovanja na pretek. Pluton će mnogima ovde doneti i iscrpljujuće, dugogodišnje sudske postupke, ali sa pozitivnim ishodom. Samo što dalje od politike.

Blizanci (znak ili podznak): ‘Šta da radim?’ strašljivo će se poput deteta ostavljenog od roditelja upitati svaki Blizanac makar jednom, dok se bude osećao kao da stoji na bitnom raskršću svoga života. Ako nastavi pravo, ono u šta je prethodnih trinaest godina verovao dok je gledao one koji imaju moć, maltene divio im se, osećao njihovu energiju kao svoju, živeći pola svoj, a pola tuđ život (bilo partnera ili kolege, šefa, neke ličnosti kojoj je dao moć i važnost), sada nestaje. ‘Zar sam opet sam? Isto kao nekad…’ I što duže bude na tom raskršću stajao, sve će se više osećati ukopanim da napravi makar kakav korak. U isto vreme, dok bude razmišljao da je možda najbolje da se ponaša ‘kao da se ništa nije dogodilo’ neće ni videti kada se između njega i onog sveta u koji je verovao do malo čas, napravila ogromna pukotina i da se raskršće pretvorilo u liticu sa samo jednim putem ili večnim stajanjem na tački iz koje nema pomaka. Staganacija ili promena, koliko god lako zvučalo, za ove brze, pokretne, visprene, lukave, rečima i mislima opsednute ljude, sada postaje ogroman problem. Nesposobni da budu sami, uvek u strahu da neće imati dovoljno snage, uvek sa pitanjem ‘a šta ako se desi nešto?’ na koje su odgovor uvek davali drugi ljudi, sada sa svakom novom misli koja im se učini kao rešenje shvataju koliko je ta misao besmislena, jer odgovora u stvari nema. Ovo je trenutak tišine, kada misli moraju da umru i pre nego što se rode jer su u datoj situaciji nepraktične i apsurdne. Zato će u narednih šesnaest godina, shodno snazi svoje ličnosti kao i ostatku horoskopa, neki Blizanci stajati u mestu čekajući da ih neka viša sila kao neminovnost sa te tačke pokrene (razvod, otkaz, nečija smrt i sl.), a oni drugi koji se u trenutku totalnog gubljenja smisla budu prepustili akciji umesto razmišljanju, daće im jedan nov, mnogo dublji uvid u ljude, život i razumevanje onoga u šta su se do juče plašili i da pogledaju – samoću.

Rak (znak ili podznak): U vaš život se sada zajedno sa Plutonom pojavljuju moćne, neustrašive i lukave osobe. Najpre uplašeni, a potom zavedeni njihovom snagom i upečatljivošću, možete lako postati jedan od njihovih najvećih sledbenika, poštovaoca, njihova glavna publika i da nesvesni toga ni ne primetite kada počinjete da preuzimate nešto njihovog identiteta i da njima ličite. Do te tačke sve može izgledati divno, ali nakon toga ma kakva gruba reč, kritika, hladan pogled i okretanje leđa sa njihove strane, mogu vas naprosto razoriti osećajem bola i izdaje. Morate zato na vreme napraviti razliku između onoga što neko od vas traži i onoga što sami nudite a da vam niko nije ni tražio, jer rođeni kao brižni i sa potrebom da budete odani i nezamenjivi, sada možete upasti u zamku sopstvene manipulacije koja se ogleda u činjenju i davanju sebe van svakih granica, samo kako bi druga osoba vremenom postala zavisna od vas. No kako je reč o ljudima koji se već pojavljuju kao samodovoljni, bilo da se radi o emotivnom partneru, kolegi, direktoru, svako od njih će se rado poslužiti time što im servirate – bez osećaja da su dužni da vam se zahvale ili isto vrate. Zato i jesu tu da vas nauče samopoštovanju i granicama, koje su uvek potrebne, a ponajviše u međuljudskim relacijama. Za one koji su u dugim vezama i brakovima, predstoji suočavanje sa promenama u ponašanju partnera koje će i od vas tražiti nove stavove i ponašanja.

Lav (znak ili podznak): Dok je bio u znaku Strelca, koji je vatrenog elementa kao i znak Lava, Pluton kao da je donoseći Lavovima određene uspehe i progrese, istovremeno tražio razumevanje vremena, toleranciju za druge, kao i moto koji Lav najviše mrzi ‘Ne preteruj, već pogledaj druge, pa ćeš videti da je tebi dobro’. Zbog toga će Pluton u Jarcu više probuditi tu pravu lavovsku snagu, nego što je to Pluton u Strelcu. Sa novim ambicijama i omiljenom ulogom šefa, vladara, autoriteta, Lav se vraća na svoj tron. Ovoga puta čvrstom voljom, strogošću i disciplinom kojoj se fanatično predaje, već hrli u ostvarenju svojih ciljeva, i kratkoročnih i dugoročnih. Promene u njegovim stavovima biće više nego očigledne. Zaposleni kod njega će pričati o ‘strahovladi’ ukoliko nije odabrao sada moguću opciju – da radi poptuno sve sam, a ukućani će šaputati da ga ne iznerviraju. I jedni i drugi će ćutati i diviti mu se kada bude pričao o nagradama, uspesima, povišicama, napredovanjima, ali za saradnike on sada samo bira one sa istinskom i nepokolebljivom ambicijom. Bezobzirno će davati otkaze ako je u toj poziciji indolentnima i nezainteresovanima, i iz korena menjati život onima koji su skromni ali vredni – do te mere da će zahvaljujući Lavovima mnogi ljudi koji to ni sanjali nisu preko noći srediti svoju egzistenciju. To je ona priča o velikom lavljem srcu i širokogrudosti, koju uvek osete oni kojima on vrednost da. On sam se mora čuvati hvalisanja, i ovoga puta – neka dela govore!

Devica (znak ili podznak): Pre svega, čestitka drage Device što ste uspele da na nogama ispratite Pluton iz Strelca. Šta je to što ste naučile da ‘pustite’? Da li primećujete u poslu da ste postale bolje zahvaljujući trinaest godina građenom principu samokritike? Da li shvatate da ste odnose sa najbližima uspele da dovedete do nivoa razumevanja zahvaljujući dubokim i korenitim menjanjem sebe? O da, sada je teško da vas neko tako lako povredi. Teško je i da vi sada nekome date važnost zaboravljajući potpuno na sebe. No to je ono što je prošlo. A sad? Sada nastupa plodan period koji će tražiti da po svaku cenu uživate, da volite i da se osećate oplemenjenim onim što radite. Svaka druga situacija je nemoguća. Praktično, ukoliko je posao nekreativan i rutinski, ubrzo će vas naterati na duboku depresiju, pa iako i dalje dobri, vredni i lojalni na poslu ostajete, osetićete da vam se emotivni kapaciteti prazne (koji se sada ne odnose samo na ljubav prema poslu, već na moć doživljavanja radosti i sreće uopšte). Iako vas neće boleti, neće vas ni nasmejati takvo stanje, neće vas razgaliti, učiniti vedrom, pa na vreme uhvatite sebe gde mehanički nešto radite iz dana u dan i gde iako naspavani – umorni se budite. Sada vam je dozvoljeno da se ponovo igrate ma koliko godina imate, da ponovo ispitate svoje hobije i interesovanja, da učite neke nove stvari, pohađate nove kurseve. Mnoge Device koje će ovaj period dočekati sa izvesnim znanjima i praksom, postaće predavači, otvoriće svoje škole, studija, galerije ili agencije, da bi se zapravo po čitav dan igrale i radile u isto vreme. Ovo je doba kada će vaša deca ukoliko ih imate pokazati svoje istinske talente i ambicije, period u kom se njihova individualnost odvaja od vas i kao reka za sebe, neukrotivo teče dalje.

Vaga (znak ili podznak): Jedan od horoskopskih znakova koji će na najintimnijim i najosetljivijim nivoima osetiti uticaj Plutona u Jarcu je i znak Vage. Možda već osećate nemir i znake unutrašnje iscrpljenosti koja ovog puta ima veze samo sa ljudima. Averzija od gužvi, masovnih dešavanja, skupova, slaba otpornost na galamu i buku, potreba da od svega pobegnete kao u pećinu, samo su male naznake da je korenita i dugotrajna promena počela. No bežanje od sveta i drugih ljudi će samo na kratko izgledati kao rešenje, dok se od vas zapravo ovog puta traži suočavanje. Ako još uvek ne umete da kažete ‘ne želim’ i ‘neću’, vadeći se okolo-naokolo diplomatijom i prihvatajući volju druge strane onda kada nemate dovoljno snage za otpor, samo ćete učiniti da se osetite bolesno, rastrgnuto i promašeno. Pritisak je ključna reč za ovaj period, vrlo jak osećaj da sve ide nekako stihijski van domena vaše volje, i da ako nešto ne učinite, može doći do potpunog gubitka sopstvenog osećaja vrednosti kao i svega onoga što ste do sada gradili. Bićete svedoci kako se ljudi oko vas kite vašim perjem, kako uzdižu sebe dok stoje na vašim leđima, kako bezobzirno i drsko gaze sve vaše potrebe da bi naterali da im nešto pomognete, završite… Zato na vreme počnite da opažate sve to i na sve što vam se dešava gledajte kao na poruke iz svemira koje vam poručuju “Poštujte sebe da bi vas poštovali drugi!” Dobrota nije uvek dobra, naročito ne onda kada zaboravljamo da budemo dobri prema sebi. Dok to ne naučite, Pluton koji će sada aflikovati vrhove kuća koje se odnose na vaš odnos sa partnerom, ortakom, saradnikom, drugim čovekom, svetom, manifestovaće se tako što ćete najpre naglo prekidati odnose, misleći da se tako može nešto završiti. Završetak je u početku, a početak je ovog puta pitanje ‘Šta ja stvarno želim, mogu ili hoću?’ Pa pre nego što obećate i kažete kako ćete nekome nešto završiti, kako ćete sa nekim negde otputovati, zapitajte se da li to uopšte želite, da li možete… Osim ovoga, Vage će u narednom šesnaestogodišnjem ciklusu promeniti i srediti svoj status po pitanju nekretnina, kućne drame su neminovne, ali ako ih na vreme primetite nećete ih sprečiti, ali ćete sebe za njih pripremiti. U život mnogih od vas, ulazi osoba nadljudske snage, koja će shodno svom karakteru biti ili vaš iscelitelj ili onaj koji će vas razboleti i naterati da težite isceljenju i revitalizaciji.

Škorpion (znak ili podznak): Kako je Pluton vaša planeta, njegove moći su vama dobro poznate. Nije vam strana dramatizacija, kao ni razmišljanje o stvarima kao što su moć, novac, smrt i seks, nije vam novo ni razdvajanje, brisanje i rušenje jednog da bi se napravilo nešto drugo. No sada je Pluton sa svim tim svojim potrebama da produbi, pročisti, regeneriše, došao do polja koje se odnosi na komunikaciju, saobraćaj, mišljenje kao proces, pisanje, kraća putovanja, rodbinu i okruženje, papirologiju, informisanost – davajući vam priliku da u svemu od navedenog osetite moć i napravite promenu. Sigurno će vaš način pojmljenja stvari biti dublji nego do sad, ma čime se bavili zaronićete u srž materije ili promeniti interesovanje. Ovo je period kada dojučerašnje neobavezno interesovanje sa nivoa hobija postaje opsesija, kada ćete nova poznanstva i prijateljstva graditi samo sa ljudima koji dele vaša uverenja, stavove i interesovanja, dok se upravo zbog stavova i priče sa nekim dosadašnjim saputnicima opraštate zauvek, smatrajući takve odnose radi odnosa ispraznim i besmislenim. Kao da po prvi put insistirate da svaki odnos mora imati viši smisao, pa ćete i od onih koji vas okružuju tražiti da u svojim životima otkriju te pokretačke sile, decu tako vaspitavati, a prijatelje ošinuti kada treba rečima u želji da ih suočite sa dosadom i trivijalnostima u koje su upali. Oni koji vam to budu mogli oprostiti, i dalje će vas imati za prijatelje, dok će mnogi smatrati vaše reči i postupke prejakim za podneti udaljivši se od vas. Kako god, vi ćete uživati u novoj ulozi sebe, osećajući kako ste odjednom sposobni da zaista mnogo toga završite u jednom danu, samo zahvaljujući energiji koju ulivate u sve to iz potrebe da što pre vidite rezultate. U rečima, knjigama, pisanju je vaš eliksir mladosti, svemoćni napitak koji zaustavlja starenje i vreme počinje da broji unazad. Setite se rečenica i dela velikih autoriteta koji odavno nisu živi, neka vas one vode, pa je zato dobro da svaki dan započnete nekim mudrim citatom. U saobraćaju budite oprezni – naročito na planinama i brdima, poštujte svoje predosećaje, jer uvek je na putu neko ko je opasan za druge vozače.

Strelac (znak ili podznak): U prethodnih trinaest godina, voljno ili ne, morali ste se suočiti sa svojim unutrašnjim strahovima, spoznati svoje prave moći i sposobnosti, naučili da prevladate potrebu za osuđivanjem i kritikovanjem drugih. Možda ste osetili unutrašnju potrebu za spiritualnim spoznajama i eksperimentisali, susretajući interesantne ljude, iscelitelje, astrologe, išli na psihoterapije, bavili se pitanjem karme i smrti, čitali i učili, tražeći u svemu smisao. Ukoliko ste tada bili mladi, verovatno ste doživeli i prve dramatične, neprijatne, psihički teške situacije, problematične odnose sa drugima, probleme u adaptaciji u sredini u kojoj ste se nalazili. Sada je došao momenat da sve naučeno ozbiljno i sa velikom odgovornošću primenite u praksi. Ne dozvolite da vas inercija povuče i da vaš način ponašanja sada bude kao pre. Prihvatite sopstvenu mudrost koju ste stekli, svoju moć reči koja dolazi onda kada treba i ako treba – a ne uvek, kao i to da vaš intelektualni rad, napor, znanje koje nosite – svakako mora imati određenu vrednost (pa i u najbanalnijem smislu novca). Biće potrebno malo vremena za velike rezultate – ali oni su neminovni. Pluton će vas inače kažnjavati iscrpljivanjem, omalovažavanjem vašeg truda i kritikama koje ćete sada primati od onih što vaše iskustvo nisu imali – i sve tako dok ne postanete gospodar nad svojom energijom i ne shvatite da je uzaludno davanje i trošenje sebe samodestrukcija ovog puta. Zato se čuvajte provokacija, i stvarajte što pre delo. Imaćete dug period za sobom, nakon kojeg vam više niko ne može prigovoriti sem iz pakosti ili očigledne zavisti. Poznato je da volite ljude kao i da verujete da svaki čovek u sebi nosi nešto dobro – pa i najpakosniji ljudi kojih ipak, verujte, na svetu ima, ali umesto da im objašnjavate ko ste i šta ste, radite i stvarajte. Diploma, knjiga, zvanje, poduhvat, šta god da je – samo ulijte svu svoju energiju sad u kreaciju i ne dozvolite silama destrukcije da vas obmanu i na dlaje više ikada frustriraju. I ne zaboravite, vi ste primer čoveka koji poštuje i daje vrednost svemu u šta veruje i što voli. Primetite to pravilo i na sebe.

Jarac (znak ili podznak): Vama će Plutonov boravak u vašem znaku doneti sasvim sigurnu temeljitu promenu na nivou karaktera. No da bi taj njegov ‘posao’ bio zaista delotvoran, najpre će vas učini nesigurnim i primetićete da, ma koliko iskustva i godina imali, odjednom postajete vrlo kritični i isključivi prema drugima. U nekom momentu se može lako desiti da ta isključivost bude do te mere jaka da ste sebe potpuno izopštili iz socijalnog okruženja, odvojili od drugih ljudi, tražeći nekako uvek istomišljenike i one koji bi vas podržali. Medjutim, taman kada budete osetili zadovoljstvo sobom nastupiće težak period u kome ćete voljno ili ne, morati da se pozabavite dubljim nivoima svoje ličnosti. Iako ste vešt ‘arhivar’ koji strogim i jakim mehanizmom potiskivanja vešto čitavog života potiskuje i odlaže lične traume i strahove, sada presa puca i taj sadržaj iz nesvesnog i kako ste mislili, ‘zaboravljenog’ isplivava na površinu u vidu jakih emocija, ličnog doživljavanja svega, kao da imate potrebu da se branite čak i onda kada vas niko ne napada. Kao da sami sebi sada predstavljate svojevrsnog ‘bodyguarda’ koji prati pogledom kako drugi vide njega i ono što je, pazite da ne pređete u opsesiju i umišljeno sumnjanje u ama baš svakoga i sve. Zato je najproduktivnije sada se suočiti sa slabostima koje ste na nivou racija uvek mogli da prepričate, izgovorite ali ne i doživite. Doživljavanje je ključna reč. Nešto sasvim novo i drugačije kada ste vi u pitanju. Dok ne dođete do tog ključa kako da pustite sebe da odnose sa drugima, događaje iz života i bilo šta iskreno i duboko doživite, prepoznajte mehanizme odbrane u strogoj kontroli svake radnje, ekstremnoj autoritarnosti za koju nemate pokriće u stvarnosti i shvatite da je prepuštanje neminovno. A što pre do toga dođete, to će Plutonov učinak postati lakši, jer će se od onog koji pritiska i progoni pretvoriti u najvećeg iscelitelja. Slobodni ste i dalje da pravite planove, ali tek kada detaljno pretresete i promenite svoje dosadašnje stavove i prioritete.

Vodolija (znak ili podznak): Od svih, vi ćete se najbolje adaptirati na Plutonovo dejstvo, utoliko više što će on najpre da vam se pojavi na nivou nesvesnog, bilo kroz upečatljive snove bogate simbolizmom, paranormalna iskustva, nove potrebe da istražujete i učite psihologiju, medicinu, ili bilo šta što sa ljudskom psihom i njenim potrebama ima veze ne biste li bolje definisali sebe. Kao što postoji vreme kada se traga za identitetom kako bi osoba razumela ‘ko je’, tako isto postoji vreme kada se lako odričemo slika stečenih identiteta, isto da bismo saznali ‘ko smo’ ali na jednom sada drugom, više globalnom, kolektivnom nivou. Zbog toga jedino sujeta, egoizam i svaka vrsta isticanja sopstvene ličnosti i neprikosnovenosti može nailaziti na izazove i protivljenja, što vama nije problem budući da ste u konstantnoj potrazi za oponiranjem, no ovog puta, kao da svaki put kada želite da po svaku cenu branite i istaknete sebe, jedno biće unutar vas se buni i lako vas umara u toj borbi do odustajanja. A kada odustanete shvatićete da to nije poraz već pobeda, u kojoj je čovek pobedio najvećeg protivnika – samoga sebe.Budući da ste rođeni aktivista, možda ćete naći za shodno da se u godinama koje dolaze priključite i postanete deo nekih udruženja i organizacija ili da samoinicijativno pružate nekome pomoć, borite za neku ideju, program, projekat i sl, koji smatrate humanim ili za ljudsko opšte dobro korisnim. Čuvajte se politike, jer sa vrlo moćnim ljudima možete imati neprijatnih situacija, a kako ste rođeni idealista – politika je previše licemerna nego što vi to možete pojmiti.

Ribe (znak ili podznak): U narednih šesnaest godina imaćete priliku da dalje razvijate svoje ambicije na kolektivan, više socijalni način – povezuući se sa drugima, radeći u kolektivu, timu, polazeći ovog puta od pitanja šta je to potrebno svima, a ne samo jednoj osobi. Problem je što će dosadašnji ljudi koji su vas usvojili za svoje osetiti blagu distancu i hladnoću, kao da više nemate puno vremena za njih predavajući se, kako jedino i umete – potpuno bez zadrške, novoj ideji, novom prijatelju, novim aktivnostima, poslu. Socijalni odnosi će utoliko biti na meti promena koje dolaze, a vaš nivo razumevanja čoveka kao jedinke biće usavršen, jer ćete uspeti da naučite da razumete najnerazumljivije u čoveku – njegovu slobodnu volju i snagu, pa čak i onda kada je kontra onome u šta vi verujete. Svako je univerzum za sebe, samodovoljan na neki način u svojoj usamljenosti – što vi kao neko ko monopol nad samoćom ima jako dobro razumete. No opet, dok ne stignete do ovih lekcija, Pluton će vam unositi nemire i energetski vas mrviti, donoseći često u vaše životi potpune suprotnosti od onoga što želite. Ne postoji crno. Ni belo. Ne postoji dobro, ni loše. Sve je takvo kakvo je, a život je savršena kreacija kosmosa. Posebno bih vas opomenula da se čuvate projekcija i da naivno ne srljate povodeći se uverenjima, učenjima, verama drugih. Pronađite svoju.

 

Related Posts