astrološka pisma

CERN – misija ili zabluda?

Udarna vest: „Geneva, 10 September 2008. The first beam in the Large Hadron Collider at CERN1 was successfully steered around the full 27 kilometres of the world’s most powerful particle accelerator at 10h28 this morning.“

Hajde da vidimo najpre o čemu se zapravo radi… prilozi su iz štampe i sa neta:

„Cilj eksperimenta je simuliranje Velikog praska u uslovima sličnim onima koji su postojali milijarditi deo sekunde posle nastanka svemira. Tok protona u akceleratoru, 27 kilometara dugom tunelu sa vakuumskom cevi smeštenom na 100 metara ispod švajcarsko-francuske granice, najpre će ići u jednom, a zatim u drugom smeru, kako bi se testirala prohodnost staze.

Projekat je vredan devet milijardi dolara, a u njegovu izradu je bilo uključeno 7000 fizičara.

Merenja bi trebalo da daju šansu naučnicima da predvide dalji tok razvoja kosmosa i pronađu Higsov bozon, česticu koja je ključ za objašnjenje mase i suštine univerzuma i koja se zbog toga naziva i „Božja čestica“.

Neki su fizičari izrazili su bojazan da bi, u slučaju da nešto krene loše naučnici u CERN-u mogli stvoriti Crnu rupu koja će progutati Zemlju. Hoking je, međutim, rekao da postoji manje od jedan posto verovatnoće da uređaj proizvede crne rupe, a ako nekim slučajem one nastanu, nestaće u fragmentu sekunde pre nego što naprave štetu.“

E sad, to kaže štampa. A astrologija?

projekat

Ova karta prikazuje trenutak kada je projekat startovan. Pušten. U domenu nauke uvek je bitno konsultovati Jupiter, Saturn, Uran i naravno Merkur koji će govoriti o komunikaciji, mehanizmu, brzini, prohodnosti, lakoći, vezama, konekcijama, ili svemu što je suprotno navedenom ukoliko nije u dobrim aspektima – a ovde vidimo da su aspekti loši. Iako ima aplikacioni trigon sa Neptunom u Vodoliji, što će najpre odraditi kroz medije i ogromnu popularnost i publicitet koji će ovaj dogadjaj imati, ipak Merkur se nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Marsom koji će sigurno remetiti tok, donositi prekide i pucanja kada se to najmanje očekuje, zagrevanja, vibracije, neuravnoteženost u ma kom smislu. Merkur je bitan i zbog toga što je vladar horoskopa, budući da Merkur vlada Devicom, a dogadjaj nosi ‘scenario’ Device, pa kako se dalje nalazi u kvadratu sa Jupiterom i u kući svog pada – dvanaestoj, sve ono što bi trebalo da je kristalno jasno sada nije, sve više liči na pipanje u mraku nego na to da naučnici znaju sa čime imaju posla. Sve što je planirano da se uradi po tačno i unapred odredjenim koracima („step by step“) sada  će ići nekim drugim tokom, jer Jupiter kreće od problema, pa kao da će početak biti prilično težak i komplikovan.

Pošto se pominje 2010. godina kao očekivana za završetak projekta, interesantno je da će tada Uran doći u egzaktnu kvadraturu sa Plutonom iz ove karte, na 28 Strelca.

Gde je Veliki prasak u ovom horoskopu?

Svaka simulacija najpre, tiče se Neptuna. Kolevka nastanka svemira je 4. kuća, i sam Neptun u 4. i u znaku Vodolije daje odgovore na mnogo toga. Sa jedne strane to su naučnici (Vodolija – Uran) iz celog sveta koji se ‘igraju Boga’ (Neptun, i tvorca jer je u 4. kući koja predstavlja početak početka, a ono što su naši inžinjeri i izumitelji krenuli da pronadju i jeste nalik svetom gralu, početak stvaranja, čestica radjanja sveta – iako nemamo potvrdjenu ideju da je sve to baš tako bilo, dakle Neptun i dalje donosi samo nagadjanje, vizija koja najčešće ide iz iluzije, pretpostavke, naslućivanja, i nadasve vere.. verujemo da je tako bilo!).  Taj položaj Neptuna u 4. kući je takodje i 100m ispod zemlje (mrak i dubina – IC) u blizini jezera (Mesecu Jarcu u 3. kući) postrojenje i tunel sa vakuumskim cevima (Pluton u 3. kući) kojim će se kretati protoni.
Sama akceleracija je Uran. Opozicija koju će Uran imati sa Saturnom govori o naglim prekidima, a zapravo sudarima koji će biti izazvani. Isto što su ‘crash test dummies’, to su sada protonske čestice koje se kreću u suprotnim smerovima i na najvećoj brzini sudaraju, ali koje takodje mogu ‘ispasti iz šina’, znači sa putanje kojom se kreću i napraviti zastoj, problem, eksploziju, neki protonski kuršuls.

Planete u Vagi će sigurno uz naglašeno treće polje, kao što sam već rekla, dati medijsku pažnju – dramatičnih razmera, i naravno kako to već biva, veliki profit od toga mada se za profit brine Jupiter.

Na ovom linku imate tekst iz januara 2001. kada je nakon 11 godina CERN-ov projekat privremeno bio obustavljen i kada se izgubila vera da će se ući u trag „božjoj čestici“. Na zvaničnom sajtu CERN-a kao postulat stoji:

“Imagination is more important than knowledge.”

Zar to i nije prava slika Neptuna u Vodoliji?

5405001

Ovo je slika početka rada na pravljenju postrojenja. iz ’50. i neke godine…

Ne treba zaboraviti da je pravljenje tunela, koji se pominje, započeta 1985. kada je Pluton ušao u Škorpiona, i završena je tri godine posle.
A praktično, rad na ovom projektu započeo je jula 1989. godine.
Medjutim, ono što nikako ne treba da zaboravimo jeste sama karta CERN-a koji je osnovan 29. 9. 1954. (vreme je nepoznato pa sam stavila – podne)

osnivanje

U januaru 2001. kada je čitav projekat bio obustavljen, Mars je bio u Škorpionu na natalnom Saturnu, a Saturn u Biku u kvadratu sa Plutonom.

No kako god da je, ja u ovaj eksperiment ne verujem, a ne verujem jer sami naučnici ovde jasno ostaju bez vere,8 poput vernika koji je tražio da vidi vaskrslog Isusa, a našao njegovo telo) bilo da ih u ovoj drugoj karti gledamo kroz kvadrat Urana I Neptuna, bilo da ih iz one gornje gledamo kao Urana u Ribama u opoziciji sa Saturnom, pa ako već vidimo da će oni sami biti iznenadjeni, onda znači da će nešto krenuti – možda ne naopako, ali ne ni po planu i onome što očekuju, jer ovde se naučnici moraju iznenaditi – bukvalno, pa zbog opozicije sa Saturnom čak i obrukati. I sama konjunkcija Meseca i Jupitera ili u ovoj drugoj karti, Jupitera i Urana u Raku individualna je borba za Nobelovu nagradu i za individualni ulazak svakog od njih u istoriju, a takva borba, što je više ‘grupna stvar’ to manje misije ima jer donosi takmičenje i rivalitet, ego raste, misije je svakako manje, manje uspeha.

U nekim arhivama, videh da se prvi proton-proton kolajder eksperiment desio januara 1971. dakle ponovo, kada je Saturn bio u Biku a Mars u Škorpionu. Nisam preterano upućena u fiziku, ali ako bi nešto moglo da predstavlja silu gravitacije, koja je vrlo važna u eksperimentima – Saturn u Biku mi zvuči prilično dobro, pogotovo što ovo malo istraživanje koje sam napravila ponavlja Saturna u Biku u svakoj karti…

Uran iz Riba trigon Jupiter/Uran u Raku će svakako doneti velike, nezamislive novce, sponzorstva, moguće i nagrade, pohvale, bodrenja, hrabrenja… ali Neptun se ne može lako prevariti, jer ko može prevariti Neptuna? Ko može prevariti najvećeg prevaranta ali i najvećeg iluzionistu ali i Boga samog u koga nekada verujemo a nekad ne, i koji sada baš u opoziciju sa Plutonom iz ove karte ulazi, i kao da tu bitku vode Bog sam i energija koja samo jednu ambiciju iz Plutona ima – a to je da umre da bi se ponovo rodila, al ona sada gubi snagu, sve dok potpuno ne stane i ne utihne. Energija će stati, Pluton će se predati sada, a psiha nauke iz NE Aq će ostati očajna i razočarana. Nešto će stati, raspasti se, uništiti, doživeti ‘fijasko’, brodolom. Medjutim, baš tada, kada sve bude izgledalo kao da je propalo, kao da je ništavno, besmisleno, kada praznina postane sve, nešto što je mimo naučničkih umova i ideja, mimo svake zapisane njihove vizije će se desiti. Neptun – kao da Bog sam sada će malo po malo pokrenuti energiju i uraditi nešto što će samo nova pitanja pred inteligenciju i genijalne umove sveta postaviti, a o kojima ni najmanje ova ekipa iz CERN-a nije razmišljala. Jer tajna i kada se otkrije ona svoju dalju ambiciju ima da novu tajnu rodi. Dok će ovde tajna ostati tajna, i čak više od toga.. postati još zagonetnija nego što je ikada bila, a nova čuda će se objaviti kao da se rugaju nauci – catch me if you can. 🙂

Related Posts

5 thoughts on “CERN – misija ili zabluda?

 1. Milosh kaže:

  A ako nije tajna koje godine bi se ta tajna mogla otkriti? 🙂

 2. sanja peric kaže:

  uskoro… možda već u 2010, kada Jupiter bude u Ribama, ili ćemo možda ipak morati da sačekamo 2011 kada Neptun udje u Ribe. 🙂 Jer, kao što rekoh, sve ima svoju ambiciju. Pa je ambicija tajne da bude neotkrivena, te kada joj ljudski um dodje blizu, nasluti – lako će je prepoznati, ali tada se tek milijardu novih tajni stvara – što baš liči na Neptuna u Ribama i „večitu tajnu“ kojoj se sigurno ni u trag ne može ući, jer Neptun je u Ribama apsolutan, kao i Bog u beskraju.

 3. Milosh kaže:

  Znaci u u naredne dve godine se otcepljuje Vojvodina i otkriva se Tajna…uf, bice veselo 🙂

 4. Ana kaže:

  I evo, posle toliko vremena, i dalje nista:(

 5. Lila kaže:

  I dalje nista previse uzbudljivo po pitanju CERN-a.

  Sanja da li bi ti bilo interasantno da napravis zaseban post u vezi astrologije AI-a? Posto je „knowledge-based““sistem onda potencijalno dotice skoro sve strukture i otvara razna pitanja. Cini mi se da ni astrologija nece ostati nedotaknuta, sto je isto interesantna tema kao i Pluto u Vodoliji za par godina.

  Iako je ovo stara tema, jako je interesantno cuti astroloski osvrt po pitanju nauke. Ti jedna od retkih koji se hvata u kostac i sa tim 🙂

Comments are closed.