Mesec po znacima

Lice Meseca

 

Astrologiju su proslavile teške i spore planete. Ne bavi se svako astrologijom, ali svako zna da će Saturn kada jednom uđe u njegov znak doneti nekakve sive oblake. Ili Jupiter, neku novu šansu za uspeh. Čak i za brzog Merkura, pročulo se da nije dobro kada je retrogradan. Ali ako se ne varam, najmanje se zna o Mesecu, osim što se prate njegove mene dijete radi, il što oni hipersenzitivni budnim okom love kada je pun a kada mlad, jer su negde čitali da utiče na glavobolje, (ne)raspoloženja, nesanicu ili šta već.

Možda i zato što je najbrži od svih, te se čini nemogućim pohvatati kad je u kom znaku, ali baš taj Mesec je onaj koji umesto vas bira muziku koju ćete ubaciti u svoj player, bira programe mesto vas, bira šta će se danas naći na stolu, određuje šta ćete sanjati koje noći, koliko ćete danas spavati, a koliko kutija cigareta popušiuti. On će vam doneti gužvu i lepo raspoloženje, i on će vam doneti gužvu i nervozu. On je neizvesnost večeri dok jutrom radosni idete na posao i ne sanjate da ćete uveče gorko plakati jer će vas neki film možda podsetiti na sopstvenu usamljenost, ili ćete pred vratima kuće videti ranjeno štene i njegova bespomoćnost vam u trenu može radost celog dana survati u provaliju, a ovaj susret duboko zapečatiti. On je taj koji donosi happy endove, i on je taj koji prekida razgovor kad to najmanje želite.

On je taj koji se povlači umesto vas jer Mesec nema snage, on samo ima ljubavi i topline, on je od nežnosti napravljen, al oprašta svima sem sebi… zato se i ’jede’, a to je i vidljivo ako pratite kako se smanjuje i u jednom momentu ga gotovo i nema. On određuje i to koliko ćete danas a koliko sutra novca potrošiti, koliko ćete se sa partnerom ljubiti a koliko ćete čeznuti za ljubljenjem, koliko ćete lako zaspati, a koliko sa mislima koje vam neće dati mira do jutra. Pa i na to, zašto ne spomenuti i banalne primere, da li će vam se dobro veš oprati on utiče. Sa Neptunom kada napravi aspekt, dobro proverite da se neke crvene čarape nisu potkrale u belom vešu. Al taj aspekt isti doneće vam i šarenilo ne samo veša, već i konfuziju emocija toga dana, pa ćete tada piti obojenu vodu, zvala se ona sok, ili viski sa ledom, jer vode u nekom obličju mora biti. Pa dalje kako Neptun bude postajao jači, kako se dakle mrak bude spuštao, pogasićete jaka centralna svetla. Upalićete TV, ali smetnje vam neće dati pravu sliku već iskrivljenu, a ako je prava slika onda je priča lažna, ili će to biti baš show nekog iluzioniste, mađioničara, a možda i neko filmsko ostvarenje rađeno više od pola u 3D tehnici sa pregršt efekata koji isktivljuju sliku i iluziju prave da bi osećaj bio jači. A možda ćete ugasiti TV i pustiti muziku, a CD će da preskače ili će to biti pesme koje će iz nesvesnog biti izabrane da vas navedu da sipate još malo vina il čega već, da još malo cigareta popušite i napravite dim u stanu zbog koga ćete posle otvoriti prozore širom i gledati u njegove ljudske crte lica, ne shvatajući da one samo sa vama veze imaju.

Related Posts

One thought on “Lice Meseca

  1. kika kaže:

    Molim te ,pisi nam jos za Mjesec.Tvoja inspiracija dolazi do same sustine.
    Pozdrav

Comments are closed.