Lilit po znacima

Lilit u Vagi

„O, zene, zene! Zalite se da vas varamo!Ali svaku podmuklost
kojom se posluzimo ukrali smo od vas!“

Shoderlo de Laklo, Opasne veze

Lilit u Vagi daje osobe koje su vrlo prijemcive na uticaje sa strane, na tudja misljenja i prohteve, sto ih najpre dovodi u nezavidnu poziciju da se potcine tudjoj volji. Njima je zapravo vrlo tesko da odrede svoju poziciju u odnosima sa drugim ljudima, pa im zato ponasanja cesto variraju u zavisnosti od toga kako se drugi, a ponajvise voljena osoba odnosi prema njima. Zato ova pozicija Lilit moze doneti patolosku neodlucnost i strah od donosenja bilo kakvih odluka,zbog cega se cesto dvosmisleno izrazava, smatrajuci da ce na takav nacin izbeci komplikacije.
Zene sa Lilit u Vagi narocito teze da zavedu muskarce, koristeci se svim raspolozivim sredstvima. Drze do sebe, poznaju znacenje lepog i gipkog hoda, a „body talk“ im je specijalnost, jer dobro znaju da svaki pokret ima skrivenu poruku. Kada se osete bespomocno, odbaceno, mogu biti nemilosrdne, spremne na sve samo da bi ako vec same nisu u situaciji da budu srecne, pokvare srecu i drugima.
Osoba sa LI u Vagi ce u zivotu mnogo patiti zbog nepravde jer sebe vidi kao borca za socijalnu pravdu i jednakost. Neretko ce biti optuzena od drugih ili ce doziveti neku vrstu poraza, sloma ambicija i zelja jer paznja koja joj je posvecena ipak nije dovoljna. Za svaki svoj postupak nalazi opravdanje jer sebe vidi kao izuzetno pravicnu, nalik egipatskoj Maat ili Pravdi sa vezanim ocima. Lilit u Vagi zaista vidi istinu svojim unutrasnjim vidom. Tezi da poveze suprotne strane, da izmiri suprotne principe koji na oko deluju nepomirljivo (Nelson Mendela je imao ovde Lilit).

Otuda i jaka medijalnost ovih ljudi, sklonost diplomatiji, profesionalci koji vrse fantastican uticaj na druge, na mase, dobri su govornici,popularni obavezno ako su u mas medijima (Opra Vinfri).Javni zivot je preko potreban, ovde se ne zivi bez publike i drugih, pa od povlacenja i neke kreativne samoce i posvecenosti ovde nema nista. Sve je samo glamurozna zelja za aplauzom i da se primi ljubav partnera, familije, prijatelja, celog sveta.

Osoba je medjutim sigurno izrazene senzualnosti i sa umetnickim talentima, koji se odnose najvise na glumu, muzikui ples (Dzon Travolta, Erik Klepton, Riki Martin, Kim Besindzer, Albert Fini, Vinona Rajder) kao i na politiku, diplomatiju (Mata Hari je sve uspela da objedini vesto balansirajuci na dve suprotne strane). Ova osoba moze delovati spolja jako, ali stvari unutar nje stoje na izuzetno klimavim nogama. Lilit u Vagi ce delovati pozitivno tek kada osoba uspe da razvije beskompromisnu veru i ljubav prema citavom covecanstvu i otrgne se od svog najveceg greha – lenjosti. Tek kada bude spremna da sve punog srca cini za druge ne opterecujuci se pri tom sopstvenim hirovima, otkrice perfektan mir i koncentrat iskonske ljubavi, ne zudeci za pohvalom sveta (Nikola Tesla).

Glavni cilj je zato ovde prihvatiti druge bez negiranja sopstvenog identiteta. Nekad su skloni da sebe opterete raznim clanstvima, grupama, udruzenjima, i drugim nacinima aktivnog zivljenja drustvenog zivota, dok im privatan zivot trpi i tada sebe osudjuju na dugu samocu negirajuci smisao braka i vezivanja. Takodje zbog prevelike usmerenosti na svet oko sebe, osoba cesto projektuje vlastite hirove na okolinu osudjujuci ono sto vidi u drugima. Isteruje pravdu i brani svoja ubedjenja po svaku cenu. U partnerskom odnosu cudno se ponasa, na startu postavlja granice i pravila ponasanja. Gotovo redovno medjutim za partnera ima posesivnu i izuzetno tesku osobu, nekoga ko joj je susta suprotnost, ko ce joj svoju privrzenost dokazivati impulsivnim i agresivnim ponasanjem, nerazumnim reakcijama koje ce jos vise podrivati njeno samopouzdanje i sigurnost u postojanje stalnih emocija. A sto je nesigurnost veca, to je zesca i opsesivnija potreba da se bude obozavan i voljen na ovakav nacin, da se bude posedovan, predmet tudje ljubavi, strasti, zelje, ceznje. Upravo tako razmisljaju ovi ljudi,pogotovo zene, koje pre ili kasnije uplove u mrezu vestog zavodnika, namazanog i sarmantnog muskarca, koji cesto pored sebe vec ima neku drugu zenu kada im se pojavljuje. Ovo su takodje zene fatalne lepote koja im moze u nekom trenutku doci glave, bilo zbog ljubomornog muza ili manijaka koji ih moze presesti. Posebno problemi seksualne prirode narusavaju harmoniju i tada dolazi do medjusobnog svesnogh povredjivanja i zlostavljanja, pogotovo kod generacija 71/72 jer u istom znaku imaju planete UR i PL koje ce uticaj LI samo da intenziviraju. Cesto jedna osoba nije dovoljna da ispuni prohteve za ljubavlju ovih osoba, pa otuda uvek postoji sansa za neku novu ljubav, bezbroj sitnih avantura u kojima maksimalno se trudi da fascinira, sarmira i zavede drugu stranu. Paralizovana na pocetku, osoba mora naci nacin na koji ce izrazavati svoje emocije bez straha od bola. Na svakih 9 godina dolazi do nove prilike da se to postigne, kroz nove veze i odnose, vece zivotne promene koje svaka na svoj nacin omogucavaju lakse samoizrazavanje.

Pored navedenih, sa Lilit u Vagi rodjeni su: Bjanka Dzeger, J.R.R.Tolkin, Zubin Mehta, Endi Vorhol, Gari Kasparov, Markoni, Brus Meklaren, Perl Bak, Džim Klark

Related Posts