godišnji horoskop

Horoskop za 2013. godinu

Nisam dugo pisala baš ništa “po znacima” kako to već mi astrolozi volimo da kažemo. Pa evo jednog teksta koji će vas možda obradovati. Trudila sam se da se držim glavnog. Onoga što će svakome ko je rodjen u nekom znaku biti u pozadini uvek prisutno tokom čitave 2013. dok se budu smenjivali dani, nedelje pune onih svakodnevnih situacija koje uostalom i ne treba da se najavljuju – jer se sasvim sigurno dešavaju neprekidno, konstantno, oduvek i večno. Zaljubljujemo se i odljubljujemo, dolazimo negde prvi put pa odlazimo dalje, radimo i ne radimo, imamo para i nemamo ih, mršavimo i gojimo se, trtljamo i mudrujemo, slušamo i ne slušamo, smejemo se i plačemo, svadjamo se i mirimo, opraštamo i opraštamo. Kao da tu samo nema alternative. Pre ili kasnije – oprostimo sebi za bes, mržnju, pakost makar mislenu koju su nam nečije reči ili nečije ponašanje prouzrokovale, oprostimo sebi na nemarnosti prema sebi, na tvrdoglavosti onda kada su drugi bili u pravu pa ih odjednom vidimo kao one koji nam želeše dobro, a ne kao agitatore na našu slobodu. Oprostimo sebi na ne opraštanju sebi. A kako je Nova godina zajedno sa Božićem baš praznik kada ritualno treba da opraštamo jer ne pada tek tako ta proslava u sred Jarčevog perioda, dakle Saturn, koji je vladar tih dana, kao Mudri Predak, kakvog svako ima u genima – prati nas pogledom i klimne glavom kada vidi da smo ispustili onaj duuuboki uzdah iz svoje duše. Klimne jer samo tada on kaže “da”. Kada je teško i kada zna da čovek nekad treba i da odustane od nečega da bi bio slobodan. Da prihvati ili oprosti kao što već rekoh. Zato su ovi praznici u Saturnovom mesecu.

A Sunce kad je u Jarcu (22.dec-21.jan) tera nas da mislimo o tome kakva je ovo godina bila. Da se, Saturnovim rečnikom, vratimo malo unazad, da porazmislimo o svemu. Napravimo retrospektivu, a onda će neki po navici praviti planove, donositi odluke kojih bi želeli da se pridrže (takozvane “to do liste”) što je opet lepa astroslika Sunca kada je u jarcu koje arhetipski i one što u astrologiju ne veruju tera da napišu na papiru par odluka. I jedan predlog, kada budete kitili kuću, ne zaboravite ognjište. Naravno, danas retko ko ima pravo ognjište, ili nema više niko, ali koje je to mesto u domu gde se porodica okuplja, ili koje je to mesto ako živite sami gde kada vam dodju prijatelji i rodjaci uvek posedate u krug. I onda baš to mesto, ovog puta ritualno obeležite, ukrasite, oduhovite svoje ognjište – jer samo to od nas Sunce u Jarcu traži, čak, uopšte ne traži da se zabavljate i pijančite u novogodišnjoj noći ili idete na skupa putovanja – to je već trend vremena koji je naravno prihvatljiv, ali odvojte vreme i za ognjište. Kako god, znate i sami da nijedan dan u celoj godini ne želimo da traje duže od 1. Januara. Kada je svaki grad na svetu pust. Svi su za svojim ognjištem. A sada, saveti.. Naravno da bi moglo da se piše uvek još i još, ovde je tek nešto malo o svakom znaku, trudila sam se da budem koncizna, da ne odlazim u digresije, da napomenem ono što mislim da je dobro da znate.

~~~~ HOROSKOP ZA 2013 ~~~~

Ono što je svima bez obzira na horoskopski znak zajedničko za 2013. godinu jesu dve stvari.

Prva je sve intenzivnije prihvatanje da su nam uzde života Uran i Pluton još od marta 2011. predali u ruke i da sada dosta toga stvarno od nas samih zavisi. Neki su taj uticaj osetili i u 2012, i u situacijama u kojima se činilo da gotovo nema ni izbora ni izlaza – nalazili i izbore i izlaze samo zahvaljujući tome što su dali sebi šansu da rizikuju, da naprave iskorak iz zaglavljenosti u kojoj je dugo carovao strah praćen sumnjom da se išta može uraditi i promeniti. Za takve će 2013 biti godina daljeg razradjivanja svih tih novih početaka, kada će okuraženi prošlogodišnjim iskustvom prihvatati nove rizike i promene, gotovo kao da počinju da se dopadaju sebi u tom novom ambijentu i životnom scenariju. Za sve ostale, 2013 gura dalje svakoga od nas na taj izazov i avanturu koja traži da bez obzira na dosadašnje principe, u svoje živote uvedemo bar jedan preokret, da bar jednu stvar za koju smo mislili da nismo spremni iznesemo do kraja. I na šta se to tačno može odnositi? Za jedne će to biti preokret u poslu, otkaz i nalaženje novog, za druge koji do sada nisu radili početak radnog iskustva, a oni koji su radili od rane mladosti razmišljaće o nezavisnoj aktivnosti u kojoj više neće morati da se svakog jutra spremaju i rade za platu. Isto će biti i u ljubavi. Od naglih raskida i razvoda, do iznenadnih i naglih brakova posle par meseci zabavljanja. Oni koji smatraju da nisu spremni na roditeljstvo baš sad mogu postati roditelji i tu rizikovati, a oni koji i dalje žive u zajednici sa roditeljima bez obzira na svoje godine – sada se po prvi put stvarno odvojiti. Iznenadna preseljenja, što lokalna što regionalna i inostrana takodje su jedna od važnih tema za ovu godinu, kao i okretanje formalnom obrazovanju, čak i kod četrdesetogodišnjaka i starijih koji ili nisu učili ono što vole ili su tek sada otkrili svoju pravu pasiju. Jer, preokreti nisu ništa drugo do prilika data ljudima da bi se kretali dalje i spoznavali istinsku snagu i moć koju nose.

Druga bitna stvar zajednička svima i koju astrološki podržava Saturn koji je u Škorpionu, jeste prihvatanje gubitaka. Gubici kao tema, gubici kao strah, gubici kao neminovnost kada želimo da idemo dalje.  Gubici kao zaboravljena veština ostavljanja, odlaženja, opraštanja, odustajanja – i sve u cilju napredovanja i sazrevanja. A ko gubi, može i da dobije, ako pusti tugu iz sebe, jer bez tuge nema gubitaka. Znate ono, zadnji dan na moru, zadnji dan škole.. kada raskinete. Tužno je baš zato jer je bilo lepo. Jer je vredelo svakog minuta. Tuga znači da se nešto desilo, da ste bili živi. I najvažnije, da to možete opet. Zato ne odbacujte tugu, jer reći ćete u suprotnom, da vas Saturn u Škorpionu frustira. A u stvari vi njega frustrirate da odradi svoj zadatak zbog kog je tu. I naravno, to ne znači da ste non stop tužni, već kad dodje, a vi čujte, pa umesto da uzmete krpu i brišete prozore, ili baš ste se sad setili da sredite kupatilo ili povedete telefonski maraton, samo se ućutite i čućete je. Imamo uvek razloga za tugu jer je život lep. Da nije, ne bi imali zbog čega da budemo tužni. Problem je što nas niko nije naučio da je “to” tuga. Već da je tuga slabost, poraz itd.

PLAKANJE NIJE ZNAK DA STE SLABI. JOŠ OD ONOG MINUTA KADA STE SE RODILI, ONO JE ZNAČILO DA STE ŽIVI! 😉

Pre nego krenete sa čitanjem svog znaka, ne zaboravite zlatnu poslovicu koja svoje opravdanje dobija u svakoj godini i nikad ne omane:

Sve najbolje u 2013! 🙂


____________

OVAN

Ovnovi će biti medju onima koji će za temu imati sredjivanje privatnog života (koji se odnosi na dom, porodicu, mesto življenja, roditeljstvo) Verovatno će u svemu tome iznenaditi sebe same budući da Uran koji je u njihovom znaku ne daje puno vremena za analize i planove. Prilike da se te promene dese preko posla prisutne su do juna, narocito u januaru i od 12. Marta do 20. aprila. Nakon toga, privatni medjuljudski odnosi će biti uglavnom okidač Ovnovima da nešto menjaju na ovom polju, što će najviše doći do izražaja od 13. Jula do 28. Avgusta i posle 7. Decembra.

U takvim situacijama slušajte svoje telo. Fizikus je druga reč za Ovna, i ne ignorišite ono što vaše telo ima da vam poruči, a ono uvek zna šta vam prija, a šta ne. Za akciju ste spremni rodjeni – pa ćete se uprkos naglim preokretima na poslu koji će firmu u kojoj radite ili posao učiniti odjednom potpuno neizvesnim – prihvatanje tog gubitka sigurnosti samo će vam pomoći da se podsetite da predvidiva svakodnevnica i očekivana stabilnost nikada i nisu bili vaši ciljevi. Vi ste željni novog, i inicijative koja bi dokazala vašu nesvakidašnju sposobnost da u najtežim situacijama kada je tenzija najveća i kada su svi u strahu pokažete svoju hrabrost i veštine. Upravo takve okolnosti vas i izbacuju na vrh, a ne umrtvljena stabilnost i letargija.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

od 4. Februara do 12. Marta – Mladji i tome skloni neka se klone poroka, a sumnja i situacije u kojima će od vas biti traženo da se oslonite na druge, da se prepustite i samo verujete i čekate može doneti osećaj bespomoćnosti koji prezirete i koji bi baš zato mogao da bude okidač da nešto po svaku cenu uradite potpuno nepromišljeno. U ovom periodu lako možete ispasti neinformisani, žrtva laži, zavera i sl.

Od 20. Aprila do 31. Maja – kada vas moć materije može navesti na prihvatanje neprihvatljivog, na kompromise i trgovinu principima zbog čega kasnije možete biti vrlo ljuti na sebe. Tada je pametno da se pozabavite reprodukcijom, pravljenjem potomstva, i čuvajte se zavisti. Vi jeste takmičar, ali vaš cilj nije da se takmičite sa drugima, već jedino sa sobom. Da u borbi izmedju zavisti što je nekome možda „upala kašika u med“ i što je neka situacija po vašim merilima „čista nepravda“ prebacite fokus na sebe i pobedite tu ozlojedjenost bavljenjem sopstvenih ciljeva. Na kraju, to što je „tudja trava zelenija“ može ako ste dovoljno mudri biti dobar podsticaj da u sebi probudite upravo te osobine i ponašanja koje oni, kojima zavidite, poseduju.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 1. Januara do 3. Februara – ovaj period do maksimuma izdiže vašu individualnost, posebnost, hrabrost i principijelnost. Bilo da želite promenu posla, okruženja, čega god, to je period kada je sloboda koju vidite u svojoj budućnosti najbliža da se stvarno i obistini u realnom životu. Ne zaboravite da je vama uvek teško da dobijete podršku drugih i da svi koje volite ne mogu da razumeju uvek zašto se opredeljujete za nešto. Zato ni ne objašnjavajte, ne pravdajte svoje potrebe, krenite ka njima, a drugi – kao i do sada, prihvatiće vas onda kada se vaš skok bude pokazao kao hrabar, vizionarski i baš kao i do sada, biće ponosni na vas.

Od 12. Marta do 20. Aprila – ovde je fokus na fizikusu, na telu, kondiciji, jednoj pre svega fizičkoj spremnosti. Ako ste se ulenjili u prethodnom periodu, aktivirajte se, budite primer nekoga ko veruje u to da je „u zdravom telu zdrav duh“.

Od 28. Avgusta do 15. Oktobra – Ciljevi vam tada postaju potpuno jasni, nemate sumnju, osećate moć koju daju slobodni izbori. Podrška dolazi sa vrha, ali i opcija da je odbijete kako bi još više uživali u trijumfu.

Vama 2013 poručuje: Biti na pravom mestu u pravo vreme je dar, a vi to posedujete, samo ne oklevajte kada se prilika ukaže.

__________

BIK

Za Bikove kreće jedna od težih godina, jer kao fiksni i stabilan znak – svaka neizvesnost u vazduhu i promena osećaju se kao “pretnja”.  Sva lakoća obojena prijatnom svakodnevnicom biće privremeno i kratkotrajno uzimanje vazduha i punjenje baterija za sve ostale dane koji će uglavnom nositi težinu suočavanja sa svime što je suprotno od onoga što Bik za sebe i druge želi. Iako ne podnosi osećaj bespomoćnosti biće situacija u kojima će Bikovi biti primorani da se pomire, da prihvate, da puste od sebe sve što je drugačije nemoguće zadržati. To se naročito odnosi na period u drugoj polovini aprila. Od maja stvari kreću na bolje, a generalni izlaz se nalazi u konačnom obračunu sa prošlošću koju su dugo godina držali u sebi čekajući svojih pet minuta “pravde”. Odustanite od svega starog, otpustite prošlost, zaboravite na nanete ožiljke i otvorite novu stranicu života.

Oni koji to uspeju, već u julu i u decembru mogu imati pred sobom potpuno nove i stabilne temelje jednog novog života i te kako vrednog ulaganja i novih investiranja.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Od 2. Do 26. Februara – kada nepodnošljiva neizvesnost i nesigurnost mogu u vama otkriti onog hazardera koji će uložiti novac ili sebe, svoje talente, znanje na sve ili ništa. Ukoliko ne nameravate da ostanete u toj kocki na duže staze, već je percipirate samo kao način da dodjete do boljitka – bolje odmah odustanite jer će povratak na prethodno biti jako težak.

Kraj marta i početak aprila – kada je vaša kuća tajni i nepoznatog aktivirana maksimalno i kada vam se sve može činiti kao dobro isplanirani scenario protiv vas, te možete biti sumnjičavi prema celom svetu i neka potencijalna prijateljstva i emotivna partnerstva ugroziti bez realnog dokaza. Takodje obratite pažnju i na period u drugoj polovini septembra – emotivno zbližavanje sa nekom osobom koja vam može praktično ili finansijski biti prihvatljiva nije dobra odluka na duže staze, a možda nećete moći lako da se osamite kada to budete poželeli. Oni u vezi/braku, tada prolaze kroz ozbiljne ljubavne krize.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 1-19. Januara – kada ćete kao i obično mnogo pre drugih imati prave informacije, koje bilo da vam idu u korist ili ne daju vam dovoljno vremena da se isplanirate.

Prva polovina maja – donosi vam poslovne ponude i lakoću da saradjujete sa drugima što će rezultirati ushićenjem i radošću koju materija donosi uvek kada ste vi u pitanju.

Jun je odličan mesec za sva rešavanja stambenog pitanja – bilo da želite promenu, prodaju, izgradnju, renoviranje i sl. Tema koja ako se sada pokrene u narednim mesecima sigurno zaživljava u smislu realizacije.

Vama 2013 poručuje: Budite strogi i dosledni svom poimanju kvaliteta, bilo da se radi o poslu, ljudima ili životu generalno čak i onda kada se bude činilo da sve stoji i da se ništa ne dešava. Suzite krug ljudi ako treba, proberite za sebe samo one koji su dijamanti i koji su pokazali iste principe koje i vi posedujete. Vama pomoć nikada ni ne dolazi od običnih i svakodnevnih ljudi, već uvek samo sa vrha od onih koje je inače teško dosegnuti.

_______

BLIZANCI

Vi ste u 2012 učinili sve na dobijanju (ili vraćanju) slobode. Savet je da sa rodjacima i bližnjima izgladite odnose do juna, obzirom da su isti mogli u 2012 biti narušeni nejasnoćama i konfuznim planovima koje ste zajedno pravili a od kojih nije bilo koristi. U 2013 vi dobijate od drugih, i možda ćete od svih imati u tom smislu najviše sreće – za dobre poslovne i finansijske prilike, ili dobitke bilo koje vrste.

Žene Blizanci imaju pred sobom plodnu godinu u kojoj lako mogu postati majke, a muškarcima se lako otvara inostranstvo, promena mesta življenja ili češća poslovna putovanja. Sloboda i slobodno vreme su imperativ i onoliko koliko budete umeli da ga za sebe stvorite i sačuvate u čitavoj zbrci prijatelja, rodjaka, kolega – toliko ćete ideja i noviteta uneti u svoj život. Mnogi Blizanci će promeniti posao u ovoj godini, pogotovo oni koji su dugo radili na istom mestu, pa je i to jedna od sloboda daljeg kretanja ona koju ste zaboravili, ali na koju ste spremni.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

iako lukavi, snalažljivi i samoopstajući (što znači da za sebe uvek garantujete opstanak i preživljavanje, ali ne i za druge oko sebe)od 5. Februara do 14. Aprila nalazićete se u periodu kada se vaš vladar, Merkur, kreće retrogradno u Ribama, i donosi ograničavajuće domete vašim vizijama sa puno magle i nejasnih planova što ukida akciju. Predomišljanja su lako moguća u ovom periodu, pa ukoliko biste stavili svoj potpis i konačni prostanak na nešto, moglo bi da se desi da od istog kroz neko vreme odustanete ali možda to tada neće biti moguće. Zato pazite.

Drugi, vrlo sličan ovom prvom, je period kada Merkur bude retrogradan u Raku – od kraja juna do polovine jula, kada će vam komšijska trava biti zelenija, i kada se više možete baviti tračevima, životima drugih. Osim problema u medjuljudskim odnosima ovaj period vam donsi lako propuštanje dobrih prilika jer ste celog sebe uneli u nebitne i efemerne životne stvari i dešavanja što je naročito moguće oko 9. Juna i od 16-23. Jula.

Period koji je i dobar i loš je u oktobru 2013 kada će mnogi Blizanci pokupiti radne knjižice i ići dalje, sa ili bez gorčine u zavisnosti od toga da li je otkaz dat ili dobijen.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Ceo januar je strateški sjajan Blizancima i oni sami vole kada misle bistro, jasno i kada se na kraju dokaže da su u procenama bili u pravu.

Od juna vam se poboljšava finansijska situacija zahvaljujući partneru. Blizanci koji su sami od juna mogu ostvariti persepktivne veze koje bi morale da imaju veze i sa poslom ili da se ubrzo bar jave ideje o zajedničkom poslu sa partnerom.

Blizanci koji žele da se osamostale i započnu ili razrade svoj biznis – od 15. Oktobra imaju sve šanse da to i realizuju. Samo dobro pazite oko izbora knjigovodje i saradnika koji će imati pristup administraciji.

Vama 2013 godina poručuje: Slušajte svoju intuiciju a ne savete iz okruženja.

________

RAK

Gde je moj dom? Pitaće se Rakovi u 2013 u razmišljanju da li da prihvate ponudu da se odsele negde daleko ili da ostanu i šire porodicu. Širenje i ekspanzija jesu ključne reči i samo je na vama da vidite u kom pravcu će to širenje ići. Ukoliko ostanete, od partnera kao i matične porodice može stići pomoć ili nekretnina, nasledstvo, sredjivanje nesredjenih vlasništva i pitanja imovine. Kraj sudskih procesa ako ste ih imali, vreme da se odahne, pogotovo u julu i decembru.

Vaša karta je ljubav. Bliskost i bogatstvo koje nose porodica i prijatelji. Ali ne i kolege i situacija na poslu, pa naučite sada ako već niste da se emotivno ne vezujete za posao i svoju radnu stolicu i kancelariju jer su pred vama minimum još dve promene ili preokreta u naredne tri godina kada je posao u pitanju.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Za svakog Raka su najveća mora strahovi. Oni se kreću od najiracionalnijih do onih koji su realno mogući ali za koje on sam najčešće nema argumenata osim svoje bogate i slikovite mašte. Takav period kada razvijate u glavi filmove kojima samo sebe samog plašite je od 20. Januara do 5. Februara.

Ukoliko ste roditelj ili nameravate da tek postanete, savet je da odmah napravite poseban budžet za decu koja će vas u ovoj ali i u naredne dve godine dosta finansijski koštati. Deca Rakova imaju pravo na sve želje i prohteve, od hobija do sportova, na najbolje škole i sve to vi treba da iznesete. Razmišljajte o tome na vreme jer avgust i period koji će trajati od 29. Septembra do 5. Decembra bi mogao da donese finsnsijske probleme jer ste mislili da ćete sve lako i usput. To se odnosi i na Rakove bez dece, ali koji u tom slučaju sigurno imaju svoje hobije i raznorazne načine da se finansijski troše. Upis kurseva, škola je lako moguć bez obzira na godine.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Nije retkost da Rak jasno misli, ali se ne usudjuje uvek da svoje mišljenje i na glas kaže, naročito pred autoritetom. Odatle i svo kajanje zbog hiljadu zakasnelih reakcija koje su mogle da ga proslave ili učine u očima nadredjenih važnim. Zato je savet da iskoristite period kada ćete biti u zaista dobrom kontaktu sa sobom i spoljnim svetom i kada ćete imati ideje i rešenja kada drugi budu ćutali – od 5. Februara do 14. Aprila, što će se kod mnogih Rakova pozitivno odraziti na poslovni status.

Od 2. Do 15. Maja imaćete pravu pomoć prijatelja, bilo kroz materiju, savet ili protekciju.

Druga polovina jula donosi vam istrajnost, snagu i oduševljenje akcijom koja se ukazala, bilo u poslu ili privatno. Idealno vreme za početak nečeg novog.

Vama 2013 godina poručuje: Ne gubite iz vida da se materija i duh šire i rastu ravnomerno. Koliko imate mudrosti, ljubavi i strpljenja za bližnje, toliko će i poslovno stvari ići na bolje. Praštajte u 2013. Svaki oprost i odustajanje od uzaludne borbe donosi vam jednu novu dragocenu osobu u život ili dan koji vas umiruje i zbog koga postajete momentalno zahvalni svima pa i Bogu što ste uspeli da sačuvate dušu jeda i gorčine.

__________

LAV

2013 je godina u kojoj Lav dobrovoljno postaje nevidljiv. Kao da mu više prija naslućujuća tajanstvenost od očigledne i poznate vidljivosti, a ćutanje više od držanja govora.  Zapravo, kao da Lav postaje mudar i dobija zlatni ključ zabranjenih gradova, tj institucija, organizacija, udruženja, koje su do juče i za njege samog bile nedostupna tajna. Tajna je tema za Lavove, pa se na vreme otarasite omamljujućeg poriva da uživate u divljenju običnog sveta i onih ispod vas samo zbog stvari koje već godinama pokazujete. Ovo je godina kada se vi divite drugima i birate sami ko su ti kojima se divite i čije primere sledite. I kada je ostvaren, Lav je uvek dobar djak, spreman na dalja učenja i brzo napreduje ka svakom vrhu.

Problemi Lavove zatiču u privatnom sektoru porodice koja može biti na klimavim odnosima, a za Lavove koji su sami taj nedostajući momenat koji čine partner i deca čini se veći nego ikada.

Vi ste planer, i nekada je stvarno potrebno da vam nešto i neko na fizičkom nivou neodstaje, da bi mogli da postavite prioritete u odnosu na svu poslovnu zahuktalost koja vas prati već neko vreme.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Od 20. Januara do 18. Februara – možete mnogo učiniti za druge, a tako malo za sebe. Probajte da to iznivelišete i naročito se čuvajte davanja obećanja i usluga koje vam niko nije ni tražio.

Od 21. Marta do 19. Aprila je i dobar i loš period za Lavove. Dobar jer ćete biti u punoj snazi, odlučni, spremni, jasni. Loš jer niko ne može da vas prati, a verovatno ni ne razume šta tom akcijom želite da postignete. Jedino ako i nameravate da delujete potpuno sami ovaj period je dobar, dok za svaku saradnju je mač sa dve oštrice i može doneti rasipanje i nervozu.

Od 22. Juna do 5. Jula – ako imate nameru da završite neke privatne relacije (partnerske ili prijateljske) onda je ovo za vas dobar period, ali ako nemate tu nameru, takav rezultat možete postići svaljivanjem krivice na  drugu stranu. U stvari ste malodušni i skloni dramatizaciji u ovom periodu.

Od 2-14. Oktobra povedite računa o tome da ne napravite neki ispad u javnosti ili na mestu gde se to ne očekuje i time diskreditujete sebe.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 1-19. Januara ste vrlo jasni i na druge delujete pozitivno. Umereni ste i ne padate olako na provokacije ali ni na obećavajuće ponude, jer sada umete besprekorno da stvari dovedete u sumnju i ništa ne uzimate zdravo za gotovo. Dobri saveti od prijatelja i konstruktivni dijalozi.

Vi znate koliko vredite. Koliko vredi vaše znanje, vaše dosadašnje investicije u karijeru ali i partnerske odnose. Period od 20. Aprila do 20. Maja daje vam hrabrost, rešenost i doslednost da se borite za sebe i dobijete očekivanu nagradu i zasluženo priznanje. Dani erosa, ljubavi i zasluženog uživanja.

Septembar vam ceo daje vatrenost, žestinu i um generala da stvari sagledate iz svih uglova pre nego krenete u akciju ili javno objavite svoju odluku. Sami Lavovi u septembru započinju veze koje ubrzo mogu prerasti u zajednicu.

Neplanirano, a lepo putovanje je moguće krajem novembra i početkom decembra. Još bolje ako je i od duhovnog značaja jer se u tom slučaju sa puta vraćate potpuno preporodjeni i oplemenjeni.

Vama 2013 poručuje: Odrecite se intenzivnog socijalnog života i obožavanja drugih, i osetite veličinu i moć tajne i tajnih planova.

_________

DEVICA

Obzirom da je zakon važan u vašem mikrosvetu i da vas sve nelegalno podseća na krivicu i greh pred društvom i državom (ma o kakvoj stvari da se radi) iskoristite period do juna da za sebe dobijete unapredjenje ili poslovno statusno rešenje na papiru (diploma, radne dozvole i sl). Ako je potrebno, položite ispitne razlike ili šta god što se traži a praktično je i može vam obezbediti bolji položaj i platu. Sve više ćete u 2013 biti zaduženi za davanje saveta, a vaši saradnici će se sve više oslanjati na vas i pitati vas za mišljenje čak i za poslove koji bi morali sami da urade. Jupiter u Raku vam donosi nova kvalitetna prijateljstva i podršku koja će vam vratiti veru u dobro gradjansko društvo. Budite primer poštovanja drugog čoveka ostalima.

Rešavanje svake administracije se preporučuje u navedenom periodu, jer se kasnije stvari mogu komplikovati tamo gde ih najmanje očekujete.

Komunikacija sa rodjacima može biti poremećena, ali je sa mladim svetom sve bolja – pogotovo sa decom ukoliko ih imate ili radite sa njima. Od mladih i od mladosti generalno učite najviše u narednoj godini.

Vera vas na momente potpuno napušta, ali vam je vraćaju upravo oni koji sa puno vera gledaju u vas i čekaju savet , lek, utehu. Teška godina emotivno jer ćete imati osećaj da mnogo više dajete nego što dobijate, ali i sjajna godina da se prepustite i fleksibilno planove i želje menjate po tome kako se osećate i za šta ste spremni. Kada naučite da je lako odustati iako se obećalo ili najavilo, osećaćete se slobodno.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Od 12. Marta do 1. Aprila nestrpljenje i neurozis zbog nejasnih odnosa i situacija koje se menjaju ali koje nikako da se konačno definišu može loše da se odrazi i na zdravlje i na psihu.

Druga polovina jula donosi poteškoće u odnosu sa partnerom i sumnju u njegove dobre namere. U isto vreme, partner prolazi kroz težak period u kome se suočava sa ličnim demonima i strahovima i razočaran je što kod vas ne nalazi na razumevanje.

Kao praktičan znak koji teži da bude koristan i sebi i drugima, teško se nosite sa situacijama u kojima se od vas ili ne traži ništa, ili se na vas iz bilo kod razloga ne računa. Lako se zbog toga možete osetiti odbačeno od 6-12 oktobra, oko 1. i od 17-23 novembra. Srećom, pa su to prolazne faze koje dolaze i odlaze u talasima. Ipak, na nešto tada morate staviti tačku.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 20-30 januara dolazite do novih ideja kako da bolje organizujete svakodnevnicu. Brzi poslovi i moguće honorarni, prolazni.

Od 2-15. Maja, pokazujete zavidno snalaženje u finansijama i vaši saveti nadredjenima zlata vrede. Pohvala, a u najboljem slučaju nagrada i bolja pozicija.

Od 15. Maja do 1. Juna traženi ste, imate dobre preporuke i normalno je da će biti onih koji su zainteresovani da vas uposle, jer vi ste jedan od znakova koji poslovno neće sedeti skrštenih ruku, pa čak – moći ćete i da birate. Ovaj period donosi upravo biranje, i težinu izbora jer svaki podrazumeva odredjeni rizik. Naravno, velike su šanse da ostanete tu gde i jeste.

Od 24. Avgusta do 10. Septembra – držite se sopstvenog mišljenja i ne ulazite u konflikte. Nije neophodno da pokažete da drugačije mislite, nego se fokusirajte na detalje u svojim poslovima i posebno krajem avgusta zaokružite i podvucite jedan veliki uspeh.

Vama 2013 godina poručuje: Završite započeto pre nego što se upustite u novo. Fokusirajte se.

___________

VAGA

Ko čeka – dočeka. Ljubav je konačno na pragu, samo što kao esteta i perfekcionista za stvari ljubavi, nema sumnje da ćete u masi dobrih stvari koje potencijalni partner nosi pronaći nešto što vam ne odgovara. Ili je previše dinamičan, ili je premlad, ili je razveden pa vam smeta njegova prošlost. Jer, vaša ljubomora je poznata i vanvremenska, seže do prošlosti isto kao i u budućnost za koju filmujete sve moguće i nemoguće scenarije hvatanja preljubnika na delu! Film kao i muzika su i dalje odlični načini da promovišete sebe, ali opet samo ako se istima bavite. Zatim na red dolazi vizuelna umetnost, moda, dok svi ostali poslovi tu su da bi vam doneli prihode – taman da udovoljite svojim željama kojih će u 2013 biti više nego do sada. Koliko god da imate – činiće vam se nedovoljno.

Do juna su moguća iznenadna i lepa putovanja, posebno u januaru, februaru i martu, dok u drugoj polovini godine se više fokusirate na karijeru i zdravlje. Preventivna briga o sebi je za vas uvek imperativ, ali sada dodajete tome i psihoterapiju i sve alternativne metode lečenja od akupunkture, preko šiacu do lečenja pijavicama.

Brak moguć Vagama čiji partner u ovoj godini obezbedi nekretninu ili postojeću proširi i na neki način oplemeni.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Iako period od 20. Januara do 6. Februara može biti poletan, lepršav, obojen avanturom koja se oseća u vazduhu i uzbudjenjem zbog novog – u takvim okolnostima vaši kriterijumi umeju znatno da se smanje, i da samo zato što se lepo osećate pristanete na nešto što već za nedelju dana može da vam postane mučno.

Od 6. februara do 14. Aprila jezik za zube, i ne pričajte javno i olako svoje planove. Osim što vam ideje mogu biti ukradene, možete i vi sami odustati od istih, a u očima drugih ispasti neko ko mnogo priča a malo radi. Sa druge strane ovo je period kada ćete se intenzivno baviti svojih psihofizičkim zdravstvenim stanjem i malo se raspitajte pre nego rešite da novac date za neproverene kure i seanse od kojih i nećete imati veće koristi. Jezik za zube i kada je odnos sa partnerom u pitanju, jer možete reći i ono što ne mislite oko 20. Aprila.

Od 29. Septembra do 5. Decembra možete biti u minusu finanisjski i emotivno. Od 6-11. Oktobra postoje velike šanse da u entuzijazmu trošite novac i ulažete sebe u odnos bez stabilnih temelja – čiju biste realnu i pravu sliku sagledali tek oko 15. Novembra. Takodje je ovaj period vreme kada će vaši najbliži biti u problemima i od vas će se očekivati da pomognete.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Prva polovina januara sve Vage čini dekoraterima, arhitektama i feng shui majstorima – pa ćete se aktivno baviti uredjenjem prostora u kome živite po svojoj slici i u tome uživati.

Od 15. Maja do 4. Juna – stvari idu vama na ruku, prijatelji vam pomažu, a glas o vašim postignućima se širi. Putovanja koja donose nova poznanstva i romanse.

Karijera je u usponu i vrlo ste spremni da preduzmete sve što je potrebno da stvari budu još bolje, tako da ste u periodu od 1. Juna do 8. Avgusta izvrsni saradnici, prilagodljivi i tačno osećate šta vam je bitno, šta želite i ka čemu treba da idete. Zaljubljenima moguća zajednica, samima – veza.

Vama 2013 poručuje: Ne odbacujte odmah nove ljude i pogotovo potencijalne partnere. Ne pokazuje svako svoje prave bisere na prvu kao što vi to činite.

______

ŠKORPION

Eh, da.. Saturn je u 2013 u vašem znaku što samo znači da ste položili ispit zrelosti, napravili jasne planove, preuzeli potpuno odgovornost kako za sva svoja dela u prošlosti tako i za ona koja nameravate, da uredno vodite računa o svom zdravstvenom i fizičkom stanju, kondiciji, spremnosti i izdržljivosti, da ste se naučili vremenu ili bar prihvatili uticaj koji vreme nosi. Ako ste zaista sve ovo do sada savladali, vi ćete biti od onih Škorpiona koji će prave vrhunce dosegnuti možda već početkom 2013 godine iako će nekima ipak biti milije da sačekaju Jupitera da u junu udje u Raka i izobilje uveća. Medjutim, ako vam ništa od gore navedenog nije blisko ili tek po nešto – pod hitno se dovedite u red, restrikcija je ovog puta moć, a suzdržavanje i svojevoljno odricanje svake lakoće –  pravilo vladanja.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

U svojoj negaciji nekada umete da odete predaleko pa da moguće prilike i dobronamerne savete odbijete kao nedovoljno ozbiljne. Toga se naročito čuvajte od 21. Do 28. Februara i početkom maja kada samo da biste nekakvu kontru i inat pokazali partneru ili kolegama možete igrati na kartu koja sigurno gubi. Ova vrlina kojoj vasSaturn uči je ignorisanje provokacija i tolerancija na različitost.

Od 15. Aprila do 2. Maja – odnosi na poslu su uzavreli i sve je na tački ključanje. Svi su nervozni i nesposobni za normalni dijalog pa nekako dajete i sebi pravo na isto ponašanje. Bolje budite mudri i prihvatite vreme kao uticaj na koji se možete osloniti ako u datom trenutku nemate drugu opciju. Ova vrlina se zove: strpljivost.

Od 15. Jula čini vam se da možete da pomerite planine, pa možete biti samouvereniji i samodovoljniji nego što je realno. Ako precenite svoje mogućnosti kolaps se dešava od 24. Jula do 3. Avgusta kada mutna močvara gorčine i razočarenja može da vri u vašem stomaku. Čuvajte želudac i ne eksperimentišite sa hranom, naročito vodom sa neproverenih izvora i pićima – jer ste skloni trovanju više od bilo kog drugog znaka.

Oktobar je rezervisan za vašu standardnu jesenju elegiju nad životom i potrebnu dozu cinizma. Ubrzo se dižete na noge, jer je vama potonuće često potrebno samo da biste se odgurnuli sa dna koga se gadite kao dosledni ratnik protiv poraza i predaja.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 1. Do 19. Januara ste konstruktivni, jasni i odlični u pravljenju planova i to do lista. Svi ti spiskovi koje budete kao i obično napravili za narednu godinu – gledajte da vam budu negde na vidiku kada naidju teški dani i kada vas snaga na momente napusti.

Ceo mart vas vraća sebi, samom jezgru onoga šta se nalazi na vrhu kao vaš najveći prioritet, a šta na dnu – tek ako ostane vremena. Možda vam nedostaje podrška, ali što pre odustanete od čekanja na istu, napravićete više koraka ka cilju. Na kraju će se ionako svi diviti vašim podvizima, besmisleno je tražiti divljenje kada se još nije ni krenulo. Zato je tajna i skrivanje plana savet, jer ćete tako imati utisak da se nalazite na specijalnom zadatku poverenom isključivo vama, a obzirom da je plan tajna – biće vam normalno što nema podrške.

Druga polovina oktobra donosi znatno poboljšanje finansija, i spremnost da se uhvatite u koštac sa veštinama koje do sada niste probali. Da radite novo ili hrabro započnete nove projekte.

Odnos sa partnerom je u novembru bolji nego u prethodnom periodu – posebno u septembru kada će vam se činiti da je najbolje da ste sami.

Vama 2013 poručuje: ovo je za vas godina paradoksa, pa vaš princip da dobijate kada odustanete, da se zaljubljujete kada ni ne sanjate, da više novca imate kada ste manje radili i obrnuto – sada radi svakog dana. Sve u cilju da vas nauči da prepustite kontrolu nekada i drugima.

_________

STRELAC

U prvoj polovini godine, Strelci će nastaviti sa ostvarivanjem lakih kontakata, novih prijateljstava, poslovnih saradnji, lakih i brzih zarada, kraćih i neplaniranih putovanja, ljubavnih avantura, da bi od jula pa do kraja godine gotovo sve odbacili jer će više nego ikada u poslednjih dvanaest godina biti potpuno svesni (čak i da to ne žele da budu) šta im je potrebno. A to što im stvarno treba jesu stvari do kojih se ne dolazi na lak način. Pa će masu avantura i prolaznih veza ili nedoovljno ozbiljnih odbaciti u cilju čekanja srodne duše. A ako su već u partnerstvu – skrasiti se u kući i uživati u ljubavi, romantično i zaneseno jer oni i te kako nose u sebi džak pun romantizma i ponekad patetike samo ga retko pokazuju. U poslu će odbaciti sve površno, lako, brzo i sve što ne zahteva duboko znanje, duhovnost, moral, filozofiju i što ih ne tera da se napregnu dok misle. Iako je u prethodnoj godini takav posao doneo odmor za moždane vijuge, Strelci su se sada uželeli da presecaju Gordijeve čvorove i rešavaju nerešivo nalazeći načine potpuno inventivno i nepredvidivo i njima samima. Fokus je jedini savet, dok kretanje po inerciji prošlogodišnjeg principa lakoće i nepostojanosti samo će im doneti nered duha, a zatim i života.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Strelac retko kada išta naziva samosabotažom jer iz svakog iskustva, pa i najgoreg – izvlači nauke i lekcije i smatra ih potrebnim. Zato se može reći da je ceo period od januara do 26. Juna za Strelce sabotirajući jer će ih tada voditi praktikus i fizikus više nego spirit koji je njihov jedini pravi vodič. To naročito može doći do izražaja u martu – kada greši u procenama oko stvari koje ga prirodno ne interesuju, a koje je prihvatio, kao  i od 10. Do 30. Maja u ljubavi kada se zadovoljava minimumom umesto da insistira na maksimumu vrlina kod partnera.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Kako bude ušao u znak svoje egzaltacije, njihov vladar Jupiter pravi ozbiljne aspekte sa Neptunom i Saturnom i svim Strelcima donosi momentalnu promenu percepcije, dubinu, potrebu da se posvete i partneru i poslu što pre svega pretpostavlja – ljubav. I prema poslu i prema izabranoj osobi. Bez ljubavi Strelci neće moći da mrdnu, a ljubav je baš tu. Kao da je neko upalio svetlo, mnoge dotadašnje veze, odnosi ili poslovi pokazaće se razgolićeni i neprihvatljivi na dalje. Kao da ni sam sebe neće moći da razume kako to da je do juče bio spreman da zbog novca pristane na kakav prizeman posao ili da bude u vezi sa nekim sa kim ni pošten dijalog ne može da povede.

Strelci koji su više materijalni nego duhovni, širiće se u smislu potomstva i upravo deca će ih vratiti duhovnosti, veri, mudrosti prihvatanja, razumevanja i beskrajnog davanja.

Vama 2013 poručuje: Bolje je biti malo tužan jer se nema ono što se želi, nego lažno zadovoljan prividom.

__________

JARAC

Jarac je definitivno znak kome je ostavljena najmanja sloboda da greši u 2013 godini, mada je i inače pravo na grešku njima najviše ukinuto. Kod Jarčeva greška često znači izgubiti zauvek priliku ili šta god, i strah od greške ih je i načinio odličnim dijagnostičarima u svakom zanimanju, vrsnim analitičarima što studiozno i skeptično proveravaju svaki detalj u potrazi za onim jednim koji bi mogao biti potencijalni kamen spoticanja. U 2013 se upravo ovakav pristup i savetuje – polako i pažljivo, bez straha, ali studiozno i temeljno ispitivanje terena pre nego se donese bilo kakva odluka.

Nepoverenje će se verovatno širiti oko Jarčeva, jer im je prirodno da sumnjaju i postavljaju najteža pitanja. Zbog toga istine koje Jarac iznese pred druge najčešće su bez odgovora i dalje diskusije. Ove godine nosite palicu najveće mudrosti i ozbiljnosti, mnoge oči će biti uprte u vas naročito u julu, novembru i decembru – pa se potrudite da imate šta tada da pokažete. Za vas će medjutim izazov biti da pokažete da i vi možete da verujete drugima.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Moćne postavke planeta vam mogu doneti doživljaj da ste kadri da sudite drugima. Uloga sudije (osim ako se ne radi o pravoj profesiji) može se pokazati kao nezahvalna kada shvatite da ste požurili sa procenama na šta vas može naterati jedino Jupiter od kraja juna do kraja avgusta i ponovo u decembru i početkom 2014 godine.

Snaga samoće, bilo da je samoća fizička ili mentalna jer vam dugo ne treba niko za dobar dijalog (dovoljni ste sami sebi)  može takodje da vas navede da na druge koji žive po drugačijim principima gledate kao na slabiće, nesposobne da se nose sa životom u vremenima kada je to potrebno te se skupljaju u zajedništva i ignorišu stvarnost. Surovost i gubitak empatije za druge su lako mogući, tokom leta i od 1. Septembra do 16. Oktobra.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Od 1-20. Januara vaši uvidi su hirurški precizni, planovi stabilni i tada je najbolje da nešto od planiranog započnete.

Od 6. Marta do 1. Aprila imate najveću snagu psihičke izdržljivosti i nepopuštanja pred izazovima. Iskoristite je za najteže poslove i zadatke koje imate, ne trošite ovaj period na nešto što možete da uradite levom rukom.

Maj je mesec finansija i tada možete znatno da popravite svoje prihode i kvalitet života, što će kod mnogih Jarčeva imati veze sa promenom posla.

Za ljubav su rezervisani periodi od 12. Septembra do 7. Oktobra i od 6. Novembra do kraja godine. Više nego ikada ste ozbiljni u namerama, a za one u braku to je period vaskrsavanja ljubavi i novog odnosa bez obzira na prošle nesuglasice i probleme. Bićete ponosni što ste ostali kada je bilo najteže, pa ćete to samo pripisati spisku postignuća u 2013. Godini.

__________

VODOLIJA

Sedam godina prigušenog bunta i situacije u kojoj kao da vam je povez bio preko očiju, dolaze na naplatu i vaša spremnost je očigledna. Ipak to ne znači da ako poveza više nema vidite jasno kuda treba da idete. Intuicija vas vodi samo dok nema drugih ljudi, inače postajete sugestivni i lako se možete primiti na priče drugih ili savete.  Promena koju vi želite je grandiozna ali ne i neostvariva kada ste vi u pitanju. Vi želite potpuno nov život, što najčešće znači i promenu ne samo posla – već profesije. Kako je to zamah na duže staze, verovatno se neće sve desiti u 2013 godini ali će se bar klica nova zasejati i ka novom tako krenuti. Ko je krenuo prošle godine, sada već nešto može da požanje i oseti još jaču nestrpljivost da sebe zatekne u potpuno novom životu.  Iako će vam biti otvorene mogućnosti da formu uvedete u život svuda gde je nema, da započnete svoj posao ili uzmete povoljan kredit i tome sl – mnoge Vodlije će od takvih prilika odustati željne da uživaju još malo u rasterećenoj slobodi.

Razmišljaćete o selidbi posebno od jula i na jesen, a partnerski odnose prolaze kroz fazu gde se udaljavate – negde fizički jer neko odlazi daleko, a negde duhom, interesovanjima. Za vas to još uvek nije dovoljan razlog za prekid, ali može se desiti da partner ne bude zadovoljan dok vas posmatra kako sve više uživate u samoći daleko od njega.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Za to ste maher, ali ne i u 2013! Jer, sabotaža je prisutna samo dok svet oko vas glumi nekakav mir i večnu stabilnost. U okolnostima poput današnjih gde ništa nije potpuno sigurno i gde se neizvesnost svakodnevno nameće nad svakim – vi napredujete, rizikujete, menajte se svakim danom, hrlite, rastete, dosežete i dobijate. Uvek su takve društvene okolnosti vama išle na ruku pa zašto ne bi i sad?

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Vi ni ne razmišljate o tome. Više ćete razmišljati o tome da čujete unutrašnji glas koji će vam reći kada je tajming za akciju, za čin i delo, nego što ćete se baviti pitanjima koja se tiču preživljavanja. Vi ne brinete o tome, znate da ćete opstati i u skladu sa tim se i ponašate. Saturn iz Škorpiona preti “kašnjenjem” i upravo time opominje na potrebnu budnost, preventivu, reagovanje unapred i za svaki slučaj – što vama ne pada teško, posebno u januaru i početkom februara, kao i od 16. Maja do 1. Juna.

Oktobar, novembar i decembar su naročito važni jer ćete tada zaista nešto veliko uspeti da promenite i više drugima pokažete primer kako se živi u ovakvim vremenima. Promena se može odnositi pre svega na standard žiovta i posao. Za novac ste sigurni da ga ima sasvim dovoljno ali je nepravilno rasporedjen, i u tome vam pomaže Neptun da ga nanjušite i gotovo madjioničarski, kao trikom stvorite uvek onoliko koliko je potrebno za akciju.

Komfor je id alje vaš najveći neprijatelj kada se nastani pa dugo traje, jer vas upasivi, tako da će fluktuacije kapitala u stvari dobro doći da budete u formi i spremni, jer još par narednih godina će od vas zahtevati ideje, vizije i nove delatnosti.

Vama 2013 poručuje: krize postoje da iz čoveka izvuku snagu, hrabrost i moć koju drugačije ne bi ni znao da poseduje.

__________

RIBE

Sve Ribe bi najuspešnije živele naredni period kada bi se više okrenule medicini, zdravlju, prirodi, psihologiji, ekologiji. Ekonomija ih tera na skrivene radnje, a Saturnova pozicija u polju zakona nije baš najbolji prijatelj u takvim situacijama. Dok sve vezano za čoveka, njegovo telo, dušu i zdravlje postaje važno i samim Ribama, ali i svaka od Riba će imati nekoga oko sebe kome će morati da pomaže, da leči, da o nekome brine – bilo da je u pitanju čovek ili životinja. Briga o drugima, o živim bićima, borba za sklad a ne nesklad – oživeće njihovu empatiju i saosećanje, milost koju u sebi nose. U takvim situacijama Ribe gotovo po pravilu imaju sreće i obrti se dešavaju bez najave, kao da ih je “sam bog pogledao”. Mir u sebi je osnova, miran san i čista savest uslov, i onda one plove poput jedrenjaka koji se sa punim poverenjem prepušta vetru.

Tada kada je njima dobro, one se poput dobrih duhova pojavljuju kada je stvarno potrebno drugima i pomažu – nekada rečima, nekad delom, nekad samom molitvom i željom da tom čoveku stvari krenu na bolje. I u tom času na sebe još blagosti i dobre sreće primaju.

Periodi kada ste najbliži da izneverite i sabotirate sami sebe:

Od 3. Februara do12. Marta – čuvajte se nelegalnog, lažnog, opijajućeg, kratkih uspeha koji nisu pravi uspesi i koji u vaš život mogu uvesti ljude koji nemaju čiste namere (posebno od 3-10 februara)

Novac dolazi i odlazi u drugoj polovini aprila što neće znatno promeniti vaše finansije, ali baš novac može tada biti razlog da se poremete odnosi sa rodjacima, prijateljima i generalno ljudima iz okruženja.

Igra detekcije vam je uvek prijala, a druga polovina maja vam donosi spospobnost da proniknete u srž stvari, a u dijalogu da prevarite i samu intuiciju sagovornika. Medjutim, u svim praktičnim, nemislenim i neduhovnim stvarima – to je period kada možete biti konfuzni, zaboravni i skloni gubicima i teškoćama u administrativnim radnjama.

Periodi kada je vaša snaga potentna i kada ste najbliži da jasno čujete svoje potrebe:

Svaki put kada se utišate vi jasno čujete sebe. Svaki put kada stanete, kada zaustavite sve aktivnosti i date sebi oduška zaboravljajući i koji je dan i koji je sat. Tada je vaš unutrašnji dijalog jak, misli dolaze nepovezano sa pregršt asocijacija, ideja i slika, da bi se mišljenje zaglavilo kod onih tema koje nedovoljno poznajete, kojima niste prišli posvećeno kako jedino umete. Takav period će u 2013 trajati od 5. Februara do 15. Aprila.

Pitanje nekretnina, mesta življenja i moguće selidbe, prodaje, ili regulisanja nerešenih nekretnina se otvara preko leta, posebno od 14. Jula pa dalje do kraja avgusta.

Septembar i oktobar donose strasti u emotivnim odnosima na koja nećete biti imuni, a zanimljivo će biti ako se ispostavi da tu osobu znate čitav život ili barem jedno duže vreme, samo niste orbatili pažnju sve do sad.

Vama 2013 poručuje: Na vama je u 2013 godini da imate vere i da je u drugima budite i vraćate. Podsećajte ih na zaboravljeno dobro u ljudima, milost, snagu opraštanja i stidljivu nežnost čiste ljubavi. Svaka druga ljubav koja nije čistih osnova i namera – ne može da opstane jer besprekorna snaga Neptuna i drugih planeta sa kojima je u aspektu sve uprljano i lukavo, poput strogo utvrdjenog hrama ne pušta da se zadrži, već ga pretvara u raziočarenje i greh.

Related Posts

2 thoughts on “Horoskop za 2013. godinu

  1. NK kaže:

    Ne volim horoskope i nikakva predvidjanja i nakon procitanog horoskopa za 2015. resih da nadjem nesto od ranije samo da bih dokazao „kako to nije istina i kako nemas pojma“… nisam nasao godisnji za 2014. ali evo sad sam procitao za 2013. i ja sam zgranut predvidjanjima za moj znak… znam da ovo nece da procita niko osim autora (ko bi se vracao sad na horoskop za pretproslu godinu), tako da… sta da ti kazem – samo napred, ti radis svoj posao vrlo dobro 🙂

    1. VJ kaže:

      Ipak čitaju mnogi :)jer nisi sam na tom putu preispitivanja :), pa se mnogi vraćaju, ne samo na 2013. nego i dalje, analiziraju, traže odgovore, rešenja, a najteže je da sami prihvatimo neminovnost. Želimo da verujemo, da možemo da menjamo. Kažu, istina je teška, ali oslobađa…na tom putu u 2015. želim nam svima puno hrabrosti i sreće…Tekstovi su fenomenalni.Bilo bi dobro da se uvede kao obavezna lektira 🙂

Comments are closed.