godišnji horoskop

Srećna vam 2015!

Dragi prijatelji,

hvala na poverenju koje ukazujete iz godine u godinu. Sve ono što sam i što radim kao astrolog, što pišem – zaista postoji zahvaljujući vama iz virtuelne zajednice. Neko od vas postane vremenom klijent, a ima i onih koji vole da u tišini čitaju, napišu mi često mail kako je neki tekst ostavio na njih utisak, bilo da im je pomogao ili ih je samo utešio. Svima veliko hvala.

Kada sam počela da pišem ovaj blog, decembra 2005. to je bio običan blog na temu astrologije, bez ikakvih ambicija da postane jedan od najčitanijih u regionu. Onda se desilo da ste vi tražili još tekstova, da je i moj neposredan kontakt i insistiranje u neku ruku na tome, doprineo da se stvarno nekako razumemo, poznajemo i kada se nismo u životu videli. Mnogi kada mi pišu, napišu „Izvini što ti ne persiram, ali posle čitanja tvojih tekstova imam utisak kao da se znamo..“ To je divan kompliment, jer mi je oduvek bilo važno da se čujemo.

Medjutim, možda bih ja ostala gluva na vaše molbe da pišem više, možda bih ostala zarobljena u nekoj kvazi satisfakciji ega posle prvih uspešnih tekstova koji su postali čitani, i možda bih napisala već tri knjige da sam nasela na fin osećaj svaki put kada sam dobila komentar „Kad će knjiga!“ „Ti treba da pišeš knjigu!“ da mi nema mog Jupitera u Ribama u 6. kući. (a istina je da mi je svaki put drago da još nisam ništa ukoričila, jer za prave knjige ipak treba vremena)
Jupiter u 6. kući [kuća Device] – Služenje. Revnost.

Od samuraja do šaolina, ponizna disciplina koja vodi pobedi sebe samog. Pobediti svoje slabosti, svoje strahove. Poštovati vrline i služiti im.

Lako mi je da služim, i potpuno razumem ljude kojima je služenje nezamislivo. Sve je opet stvar genetike, i lakše je služiti onima gde su geni pregalnički, tihi, gde je bilo samovanja u genetici i rada koji je uprezao i um i telo, pa je čoveku bilo važnije da bude koristan sebi i zajednici, nego slavan i čuven. Isto tako je teže služenje tamo gde su se titule unazad kolenima nizale, gde su zapravo preci bivali služeni, jer i jesu geni onih koji trebaju svitu sjajnih savetnika, saradnika, služitelja, a njihovo je da organizuju, da komanduju, da vladaju. Zato nakon Jupitera u Lavu koji je ordenja i titule donosio baš takvim genima, ide Jupiter u Devici – vreme za one koji služe. Služenje i odgovornost su razlog mog uspeha, mog današnjeg zadovoljstva, kao i moje mudrosti da uobličim sve to što je u vama, što i sami znate.

I kako će u 2015. Jupiter biti u Devici od avgusta (mada tipujem da će se kao i uvek, to osetiti mesec-dva pre) molim vas da razmislite o služenju. Da probudite u sebi onaj deo kome stvarno nije teško. Koji je zahvalan i dok radi i služi večito zapravo u molitvi jednoj nesvesnoj da zdrav bude, jer zdrav čovek je samo sposoban da služi druge. Jupiter u Devici je sve to. Pošten Jupiter, moralan, nije od onih što sude na prvu, nije ni od onih koji sve znaju (iako mnogo zna) ali bez one jupiterijanske „sve-znam“ bahatosti. Pa ipak, kažu astrolozi – tu je u padu, jer je Devica znak naspram Riba kojima Jupiter vlada, i šta je to što Jupiter u Devici nema a što se podrazumeva da bi morao imati, ako već moral ne nedostaje? Vera. Vera da ima na čemu da bude zahvalan. Najopasnije je zato njemu da počne da se meri, da odmerava ko je dobio više, ko ima više sreće, znanja, jer tako postaje gnevan i nezadovoljan.

Imajte zato vere, a kada kažem vera – ne mislim samo vera u sebe, jer ako verujemo samo u sebe, to je onda istovremeno znak da možda ne verujemo nikome osim sebi. Takodje i tu osobinu nosi ovaj Jupiter. Probajte zato da izmestite veru sada i na Boga. Zvali ga Bog, Svemir, Nauka, Priroda. O gle! Pa i to su baš jedine teme i stvari koje ovog Jupitera zanimaju. On vam ionako ne sme reći da nema veru. Sam sa sobom će u beskrajnim dijalozima biti možda i ateista, ali ipak na glas.. hm.. savest se meškolji, ne da da se priča o tome tako lako.
Zato služite i verujte, a kao inspiracija za ovo što sam vam poželela kao najvažnije po mom mišljenju za 2015, evo jedne galerije koju sam napravila. Jupiter u Devici su i svi monasi na svetu, ali ovi Šaolini, možda su ipak najviše evoluirali, najviše izvukli iz čoveka samo zahvaljujući dvema stvarima: Služenju i Veri. Budite kao oni. Telo dovedite do spremnosti, čitajte mudre knjige (zanemarite malo beletristiku, svojevoljno zarad struke i mudrih knjiga od Bhagavad Gite, preko kazivanja Oca Tadeja do Bušido kodeksa samuraja).

Jer svako služenje počinje tako što ste prvo primer da umete da služite svoje telo i svoj um.
Uživajte u slikama, budite inspirisani. Time se u 2015 dolazi do lakoće.

Novogodišnji zagrljaj svima vama od mog Meseca u Škorpionu sa Uranom, koji duboko veruje da svaki razgovor treba da počne jednim toplim zagrljajem i tada ne bi bilo svadje i nerazumevanja.
Sanja
Follow Aleksandra’s board Jupiter in Virgo – Be a Good Warrior! on Pinterest.

Related Posts

3 thoughts on “Srećna vam 2015!

 1. Marin kaže:

  Hvala i tebi, opet i opet!

 2. Tanja kaže:

  Hvala na tekstovima koji su vrlo inspirativni! I nekim pojasnjenjima kako astrologija funkcionise,kakve su osobine horoskopskih znaka opisane potpuno drugacije od ove „tradicionalne“ svakodnevne koju citamo svakodnevno! 🙂
  Riba sa poznakom u Strelcu

 3. biljana kaže:

  “Izvini što ti ne persiram, ali posle čitanja tvojih tekstova imam utisak kao da se znamo..” ..ne mogu da verujem..i obratila sam ti se na taj nacin pa izbrisala,pomislivsi ..ne preteruj zeno ..ne poznajete se !- )

Comments are closed.