godišnji horoskop

Srećna vam Nova godina! Move On UP!

Nov početak.. Zahvaljujući kalendaru, dešava se svake godine. Svakog 1. januara postajemo upravo ono što je potrebno da budemo svakog drugog dana. Postajemo plemeniti i zahvalni, želimo i drugima i sebi ono najbolje. Onda dalje, postajemo odlučni. Donosimo odluke i rešavamo se na neke nove korake za koje u onih 365 dana iza nismo imali vremena ili hrabrosti ili oboje. Iako ćemo se možda predati hrani i piću u ovoj noći, i dionizijski slaviti novu godinu koja dolazi, pokazujemo nesvakidašnju brigu prema svojoj duši i telu rešeni da sve što nas je tištilo, kočilo, umaralo, razboljevalo, gušilo – ostavimo u prethodnoj godini, a ako je nemoguće to učiniti odmah, bar smo sigurni da više nećemo dopuštati da se takve stvari ponavljaju, razvlače, uzimaju nam optimizam, energiju, volju, radost. U stvari, kao da nikada nismo hrabri i željni života kao u novogodišnjoj noći. To je noć u kojoj nema straha. Negde nada, negde vera, negde odlučnost otera sve strahove i sumnje, a želja zažari pa se rasplamsa. Čak i onaj ko ostaje kod kuće sam, u novogodišnjoj noći nešto poželi za sebe. Za druge. Jer, teško je odupreti se izazovu koji nude Novi Počeci.

A zapravo, nije to stvar ni kalendara, ni Nove godine. To je magija rituala. Bez rituala nema ni kraja ni početka. Ni sahrana ni rodjendana, ni ispraćanja, ni pozdravljanja, ni Novih godina… Ritual je najprirodniji način da postanemo svesni da se nešto dogodilo. Bez psihoterapeuta, bez astrologa, bez prijatelja da nam objasne. Ritual je iskustveno proživljavanje promene za koju smo svi sposobni podjednako. Zato, ako niste, okitite jelku, stavite neku blesavu kapu na glavu, nacrtajte jednodnevni tatoo na licu, probudite onog Vas koji se seća prirodnih tokova, koji prati ritam života i čuje kako se nešto menja. Budite učesnik, a ne nemi posmatrač. I igrajte.. Igra je obavezni deo ritualnog plesa. Jer novogodišnji ritual je ono što nas menja. Nov način života, ili nov pogled na život i ljude. Ovo nije dan za sećanja i vraćanje u prošlost. Već je ovo dan koji ima najveću snagu da nas podseti da smo uvek sposobni za Nove Početke.

Uskoro ću vam pisati astrološki tekst kao uputstvo za 2012, i kako će ovo biti godina u kojoj će Uran banuti pred svakoga od nas – zauzmite poziciju i pustite ovu pesmu glasno, i igrajte, zamislite sebe u ovom tribal dancu, sa ritualnim ritmom, terajte sve staro rukama i utabajte prošlost pod vašim nogama. Osmeh i pogled na gore ka Uranu, ka nebu, ka budućnosti!
(U 2012 – samo Uranovske tekstove očekujte.. Sa Saturnom završavamo…)

Hush now child,
and don’t you cry
Your folks might understand you
by and by
Move on up
towards your destination
You may find
from time to time
Complications

Bite your lip
and take a trip
Though there may be
wet road ahead
You cannot slip
Just move on up
and peace you will find
Into the steeple
of beautiful people
Where there’s only one kind

So hush now child
and don’t you cry
Your folks might understand you
by and by
Just move on up
and keep on wishing
Remember your dreams
are your only schemes
So keep on pushing
Take nothing less –
not even second best
And do not obey –
you must have your say
You can past the test

Move on up!

Related Posts