Lilit po znacima

Lilit u Jarcu

 

“Vruće je tvoje nastojanje, ali ti je u srcu hladnoća,
Kao potajna stražnja vrata koja propuštaju ledeni vetar!
Gde je ljubavnik koga ćeš voleti postojano?
Gde je tvoj pastir kome bi zauvek bila verna?”

Gilgameš, sumersko-vavilonski ep

Lilit u Jarcu žudi za apsolutnim! Ona ovde donosi dve ozbiljne ambicije: ka sticanju materijalnog bogatstva ili ostvarenju duhovnog mira kroz pronalaženje istine u tome da u Svemiru nema ni dobra ni zla, već se u svemu odražava božanski princip i jedino upoznavanjem zakona univerzuma, mi ćemo biti u stanju da se približimo Božanstvu.

U tom smislu je teško da osoba obe ambicije sprovodi istovremeno. Kod nekih kasnije dolazi do preobraćanja, dok se kod mnogih to nikad ni ne dogodi zbog tvrdog stava i potrebe da svaku situaciju drže pod svojom strogom kontrolom.
Zbog urodjene krutosti mnoge situacije u životu umeju da propuste. Teško im je jako da prihvate život onakv kakav je već se trude da ga oblikuju po svome, što im daje lažni osećaj da imaju apsolutnu moć i da su zbog te privilegije iznad drugih. Nekada čak do te mere to ide, da svoj život smatraju vrednijim od života drugih ljudi, sebe superiornijim bićima, pa u tom smislu može se desiti i da predju neke granice bilo ponašanjem ili u poslu kojim se bave.

Kada se desi da im se želje i ciljevi ne ostvare njihovo ogorčenje i jed umeju da budu toliko veliki da se osoba na psihičkom nivou razboli. Teško im je da prihvate depresivne periode, kada se ništa ne dešava, kada je svaka akcija blokirana, svako čekanje im teško pada, prihvatanje neminovnosti, kako u privatnom tako i u poslovnom životu.

Najviše im odgovaraju položaji koji zahtevaju odredjenu moć i titulu, strahopoštovanje drugih više nego što im je uopšte stalo da ih drugi vole ili ne vole. Često se zaista nalaze u toj poziciji profesionalno, da upravljaju nad drugima, obično metodama koje su oštre, krute, ne prilagodjavaju se nikome osim ako u tome ne vide mogućnost za ostvarenje lične koristi i tako u stvari nalaze kompenzaciju za lične frustracije koje su najčešće emotivne prirode. Osobe sa Lilit u Jarcu imaju nesvakidašnju sposobnost trpljenja i izdržljivosti kada se radi o sukobima, kada treba nešto da isteraju do kraja, pa zato ih dosta ima medju advokatima, gde se do poslednjeg daha bore, ne odustaju ni onda kada se čini da je sve izgubljeno. Ako na vreme ne shvate da nije sve u novcu, postaju sa godinama sve pohlepniji i skloni bogaćenju iz čistog hira. Odatle su pritisci koje sami sebi nameću u životu toliki da uz postojeću psihičku nesigurnost nekad dovode i do nervnih slomova, pokušaja samoubistva i sl. Sve to dolazi usled gubljenja bilo kakve nade. Osoba jednostavno sa godinama prestaje da se nada u bilo šta, prestaje da ima želje, snove. Odatle i asketizam.

Medjutim, povremena izolacija, povlačenje ovde mogu da budu i konstruktivni u smislu jačanja duha, treniranju strpljenja i volje, ali mnogi ih baš obrnuto doživljavaju kao udarac nesrećne sudbine, nametnuto stanje pritvora i blokade iz kog nastoje koprcajući da se iskobeljaju. Ono što bi morali da nauče to je kako da na prihvatljive načine dodju do svojih ideala. Ova pozicija daje vrsne šahiste, matematičare, ekonomiste. U spiritualnom smislu je odličan je za sve tehnike koje uskladjuju um i telo i sve to upravo kroz vežbe samokontrole.. yoga, aikido, tai chi , hodočašća (Paulo Koeljo)
Sa duhovne strane Lilit u Jarcu je gospodarica Mističnog, svih starih znanja, spiritualnih formula, eliksira mladosti i tajni alhemijskog pretvaranju olova u zlato. Strpljivo, vremenom ona daje ovim ljudima sposobnost da svojim instinktima osete kada je momenat da zagrizu i naprave čudo u svom životu, neki krupniji korak koji im obično nadalje iz korena menja sve dosadašnje, unapredjujući najpre kvalitet života, ali i materijalnu moć. Samo, u čuda prvo moraju da veruju. A put dotle vodi upravo kroz preuzimanje odgovornosti za sve. Ukoliko se radi o osobi koja stremi duhovnosti, sasvim je sigurno da će se, samo kada za to kucne čas, naći u poziciji da uči druge i prenosi mudrost da je nemoguće proći kroz život samostalno bez podrške čistog spirita, koji je za mental isto što i kosti za telo.
Žene umeju da se potpuno poklone majčinstvu, i dok je dete još malo i pod njihovim nadzorom deluju kao majke za primer, ali prave slomove doživljavaju onog trenutka kada deca odrastu i odvoje se. To doživljaju često kao kažnjavanje i kao nezahvalnost, pa mnoge nesvesno vezuju decu za sebe neraskidivim vezama. Ova pozicija ukazuje da je razlog emotivnih nesreća kod žena sa ovde postavljenom Lilit upravo zapostavljen i odbačen ženski princip. I muškarci i žene često imaju kosu gustu i bujnu, a oči duboko usadjene te izgledaju tamnije nego što jesu. Emocije blokirane zbog strogosti u ranom vaspitanju, pa žene svesno il’ nesvesno traže i dalje u životu moćnog muškarca od autoriteta i imena koji će im dati slavu, moć, položaj i novac (Žaklin Onazis, Hilari Klinton, Eva Braun)

Možda ovde ima odnosa sa osobama mnogo mladjim ili pak mnogo starijim od sebe, no ponekad su dugi periodi usamljenosti pa seksa čini se kao da nema godinama i tada sva snaga odlazi na ambiciju i posao. Na ugled. Ove ljude prošlost mnogo vezuje i obično imaju nedefinisanu ali emotivno jaku ljubavnu vezu u mladosti koja ih na dalje blokira.

Postojanje jakih i iskrenih emocija prema nekoj ženi kod muškarca može za posledicu imati totalno blokiranje libida zbog čega može u potpunosti da izostane seksualna želja, pa sex postaje veliko mučenje; a sa druge strane, žena koja ga emotivno ne inspiriše i sa kojom se nikada javno ne bi pojavio, koju ne poštuje i ne voli, oslobadja mu zarobljena čula i pruža vrhunsko uživanje. Seksualna mašta je bezgranična, muškarac se pogotovo i sam pita “da li uopšte postoje granice perverziji ljudskog uma?”, a sex što je bestijalniji to je bolji. (Čarls Bukovski)

Ponekad i sam uspeh u karijeri ima veze sa seksom, ili se „preko noći” došlo do posla, a moguće su i razne afere, javni skandali. Kod javnih ličnosti i onih koji teže slavi može biti fatalan pa doneti javnu smrt i pad s položaja kada su na samom vrhu (Džon Dilindžer, Al Kapone, Dražen Petrović). Na prvi pogled ova osoba izražava nerazumljivu ozlojadjenost na sve i svakog, da bi u trenucima povećane osetljivosti i ranjivosti baš zato da bi ih sakrila, svalila krivicu na bilo koga, ne shvatajuci da je sama krivac za probleme u vlastitom životu.

Još neke poznate ličnosti sa Lilit u Jarcu : Gavrilo Princip, Džordž Orvel, Salman Ruždi, Eminem, Ted Tarner, Stiven King, Elton Dzon, Djordjo Armani, Džordž Geršvin, Mel Gibson, Gvinet Paltrou

Related Posts

One thought on “Lilit u Jarcu

  1. Jalajla kaže:

    Pozdrav,

    Zanima me samo gde je crni mesec egzaltiran, postoje razni izvori i ljudi su vec poceli da ga mesaju sa tamnim mesecom koji je u blizancima egzaltiran?

    Hvala unapred na odgovoru.

Comments are closed.