Venerine priče

Reč, dve o ljubavi i našem mestu u partnerovom horoskopu (Goran Milekić)

Ljubav… moja omiljena tema. Jedan klijent, inače Italijan, nedavno mi je rekao, „Sanja, when it comes to love issue, your English suddenly became perfect!“ Valjda progovorim iz suštine sopstvenog ascendenta (podznaka) Vage, koji temu ljubavi i odnosa medju partnerima, razlaže na milion činilaca i koji je sposoban da shvati, razume i oseća da ljubav ima milion lica. I naravno, ne govorim sad o ljubavi izmedju majke i deteta ili ljubavi prema bogu ili nečemu apstraktnom. Ovde je konkretno uvek reč o ljubavi izmedju partnera, muškarca i žene, žene i žene, muškarca i muškarca – sve jedno. I nije važno da li je u pitanju brak, duga veza ili kratka, da li je to mladalačka ili ljubav gospode u poznim godinama. Nije bitno da li je zabranjena i tajna, da li je javna, formalna ili razvratna, skandalozna ili kompromisna. Da li je jednostrana ili obostrana, da li je u pitanju avantura koja će proći kao ‘dah letnje noći’ ili nešto što će trajati čitav život.  Da li je mučna ili laka kao prolećni dan. Da li nas ozdravljuje ili razboljeva. Sve su to ljubavi za koje – shvatili vi to ili ne, dragi moji prijatelji, imate potrebu da je doživite! Baš takvu ljubavnu priču ste prizivali, baš takvoj se nadali, pa ako vas boli – nešto je u vama želelo da pati, jer kako bi Frojd rekao, na kraju svakog bola, patnje, mučenja, leži skriveni trag čovekovog zadovoljstva. Radost je i u patnji, pitajte Dostojevskog… 🙂 Ali ovu temu ću detaljno ostaviti da obradim u svojoj knjizi (možda).. ono što sada u ove letnje vrele dane hoću da podelim sa vama je jedan delić teksta koji je napisao Goran Milekić, a koji se ne nalazi u njegovim knjigama već u jednom članku davno objavljenom.

Ko je prava osoba za vas? Šta mislite, kada biste sada sreli osobu sa kojom ste bili u vezi pre deset godina, koje su šanse da bi vas i sada zanimala –  pod uslovom da je sad prvi put sretnete? Šta nas to privlači jedne drugima, šta je to što nas razdvaja… pročitajte i razumite zašto na pitanje „Da li je to taj pravi?“ uvek odgovorim svojim dragim klijentima – Svaki je pravi u nekom momentu, jer se pojavljuje zato što nam je tada baš to bilo potrebno!

NAŠE MESTO U PARTNEROVOM HOROSKOPU

autor: Goran Milekić

Snaga, volja i inteligencija, zadaci koji su nam dati, dobro i zlo sa kojima se srećemo u životu i svi problemi koje moramo rešiti, jasno su prikazani u horoskopu osobe sa kojom živimo. Čak i ako provodimo samo jedan dan sa nekom osobom jasno se vidi naše psihofizičko stanje i situacija u kojoj se nalazimo toga dana. Upravo horoskopi naših partnera i uopšte osoba koje su nam značajne, pokazuju šta smo mi u nekom odredjenom životnom dobu, šta hoćemo i šta možemo postati. Mi možemo ovo negirati i biti toga nesvesni, ali je to istina. Ako se radi o sudbinskoj vezi i ako sa tom osobom moramo živeti do kraja života, postajemo svesni kako nas ta osoba doživljava, kako smo prikazani u njenom horoskopu, ali i kakvi zaista jesmo i kakvi ćemo biti u budućnosti, a ne kakvi smo bili. Ako želite to možete jasno videti u horoskopu svog partnera.

Možete pomisliti da nas neke osobe svojom snagom ili slabošću primoravaju da budemo baš takvi, njima primereni – što je sigurno istina. Ali, istina je i to da mi nikada ne bismo sreli, a kamoli živeli sa nekim, u čijem se horoskopu ne nalazimo. Ta osoba, tj. naš partner, nas objašnjava u vremenu. U partnerovom horoskopu videćemo šta smo sada i u šta ćemo se rpeobraziti ako želimo da živimo zajedno. Možda ćete zaželeti da pronadjete osobu koja u horoskopu ima moćnog i bogatog muškarca ili lepu i spokojnu ženu, ali je to nemoguće. U partnerovom horoskopu uvek nailazimo na sebe kakvi smo tog časa, te godine, ali ni za dan više, sem ako nismo istinska mera i slika tih simbola koji prikazuju našu snagu i inteligenciju, naše potrebe, sklonosti i sveobuhvatnost našeg bića i likova koji nas okružuju.

I što više prepoznajete sebe u nečijem horoskopu veza će duže trajati. Ali, ako sebe ne pronalazite i ne prepoznajete, bez obzira da li ste tamo prikazani kao jaki ili slabi, vi ćete ili pobeći ili ćete biti najureni i isterani odatle. Čovek može živeti sa nekim onoliko dugo koliko u partnerovom horoskopu postoji balans, ravna mera njihovih snaga. Čim se vaša i partnerova snaga ličnosti ne usaglase dolazi do razlaza. I nije važno ko koga nadjačava i prevazilazi.

Related Posts