astrologija u muzici i književnosti, Mesec po znacima

Muzički astroprofil: Mesec po znacima

Kao što u tekstovima često koristim muzičke ilustracije, ovih dana sam se malo igrala DJ-a, i napravila 12 playlista za svaki znak Meseca. Neke su mi, kao vlasniku Meseca u Škorpionu bile lake.. Na primer, lako je meni da razumem Mesec u Jarcu i u Ribama, pa ni Mesec u Ovnu mi nije bilo teško da pesmom obuhvatim, jer tu žestinu Marsa sadrži i moj Mesec. Ali sastaviti playliste za Mesec u Devici ili, Mesec u Biku koji je potpuna opozicija po senzibilitetu mom Mesecu – beše jako teško, jer to nije moja atmosfera pa kao da mi ni muzički folderi kojih ima milion na kompu ne obuhvataju taj senzibilitet, već više onaj drugi, koji podrazumeva nekakvu bar minimalnu dramaturgiju 🙂 A kod Meseca u Biku sve je karneval, sve je slavlje! Pa koliko god to znala, trebalo je pronaći odgovarajuće pesme. Liste će vremenom biti dopunjavane, i kako ih bude bilo više, one koje mi ni sada nisu baš skroz na skroz legle za neki znak iako su trenutno prisutne, njih ću brisati, pa će vremenom svaka playlista biti (nadam se) 100% autentična u skladu sa znakom Meseca koji opisuje.

Zašto Mesec? Zašto ne Sunce?

Mesec je taj koji iz našeg horoskopa opisuje lightmotiv, temu, atmosferu koja nas nikada ne napušta. To je konstantno stanje naše duše, naših emocija, to je zbirka naših doživljenih priča rastočena u umetnost, muziku, boje koje volimo. Kroz stvaralaštvo samo prepoznajemo sebe upravo iz tog Meseca – kao svoj avatar u nekakvom možda liku u knjizi, ili u nekoj pesmi. Dakle Mesec je naše ogledalo kojim prepoznajemo i tražimo sebe.

Sunce ima potpuno drugačiju prirodu, i to je naša spoljašnost, naša ekstrovertna strana, dok je Mesec introvertan i to je ono što (mi mislimo) da samo mi znamo o sebi i da je taj svet apsolutno intiman.

Još nešto.. sličnost sa znacima je isključivo po tekstovima pesama, dakle nije u pitanju muzički žanr. Već tekst, o čemu se radi u pesmi. Ovde su vam sve liste, nadjite svoju i slušajte… (ako znate uopšte gde vam je Mesec u horoskopu) 🙂

Related Posts

6 thoughts on “Muzički astroprofil: Mesec po znacima

 1. Biljana Damnjanovic kaže:

  Za jednog Meseca u Vodoliji, izbor je ODLICAN !!!! Hvala Sanja. 🙂

 2. Mad max kaže:

  Ispade Mesec u Devici najemotivniji, bar ovako muzički.

 3. aneta kaže:

  Mo u Sco-Feel, sjajan izbor,i pesma koja definitivno opisuje osobu koja ima Mo u Sco.

 4. emina kaže:

  🙂 ( za mesec u strelcu)

 5. Dragana kaže:

  Odlican izbor za mesec u devici. Small town boy je my life story :), osim sto sam girl.

 6. KIKE kaže:

  odlično! dugo sam ovako nešto tražila al uvijek stavljaju pjesme samo po tekstu a ne po glazbi :/
  hvala! 😀

Comments are closed.