Mars po znacima

Mars u Škorpionu – No Excuses Any More!

Mars samo što nije ušao u Škorpiona. Čekamo još samo malo dok ispešači ovaj skrhani Vagom, što maše belom zastavicom, koji se predao u borbi i kome je sve bilo teško poslednjih osam meseci, koji je kukao da ne može više željan užitaka, a mučen radom, no ipak izlazi iz Vage sa osmehom jer nije baš da se nije volelo, zavodilo… I mislio je da će mu biti potrebna čitava večnost da se oporavi, dobro dodje ovo leto da se sklonim i resetujem, čak je sebi obezbedio neke fine lokacije za letovanje, ni ne sanjajući da će mu za reset biti potreban tek jedan jedini dan. I evo gde na ulazu u Škorpiona odjednom diže obrvu a sa njom i opuštene kapke i naredjuje: „Dajte one kožne pantolone i jaknu pobesnelog Maksa! Odmah!“ Muka mu od tih upeglanih stvari, picikato košuljica, parfema. Željan mirisa benzina i znoja, da malo i prljav bude, i ožiljak neki molim vas! Kako bez ožiljaka kojih mi je puna duša – nek bude jasno ovom svetu da je Mars iz Škorpiona ponovo sa njima. Ko nema ožiljke nabaviće sebi jedan, ili tetovažu. Svi smo nešto odjednom opasni i ne kukamo nad životom, već naprasno, sve što nas je spalilo iznutra, povredilo, osakatilo u dosadašnjem životu – eto gde se u narednom periodu time ponosimo!

O da, tu je grob moje nežnosti i tolerancije, a ovde, ovde je grob moje mladalačke ljubavi, i vidiš ovo – to je sećanje na mog poginulog druga, kao brat mi je bio, i ovo je isto sećanje na dan kada sam dao neke važne zakletve samom sebi. A ovo što nosim kod srca, to su ožiljci za svaki put kada sam zlo koje je napadalo one koje volim preuzimao na sebe, jer mogu, jer smem, jer njih bi ubilo, a mene to tek malo zaboli pa sa ostalim bolom se rastvori u snagu. I nikada neće saznati, jer ne želim da se osete krivim. Čak me nekad napadaju da sam grub, hladan i dalek, ni ne znaju koliko ih volim i čuvam, a meni je opet dobro i tako. Ni ne moraju da znaju, sve mislim – kad bi samo malo znali šta sam za njih sve radio i bio spreman da uradim, osetili bi se toliko krivima za svako prebacivanje i neprihvatanje, a sa tim ja tek ne bih mogao da živim – da sam ja uzrok njihove patnje. I ne treba meni ničije pokajanje, niti izvinjenje. I sve to brate što vidiš, sve to je i kolevka moje snage i neumoljivosti.

Mars u Škorpionu je driven by revenge. And only revenge. To ne znači da treba da idete okolo i da se svetite, ali znate ono kad vam neko kaže „ti? pa ti to ne možeš..“ E sad Mars pomisli za sebe „Watch me..“ i iznenadi više nego što će Mars u Vodoliji ikada da iznenadi. Jer Mars u Vodoliji stalno iznenadjuje, ali Mars u Škorpionu, taman kad smo ga figurativno sahranili, svu tu snagu, ili strast, ili volju, hrabrost – on izranja poput reinkarniranog ludaka i niko ne može da veruje. Niko ne veruje ni kada za ovakve tranzite neki sasvim pristojan čovek (što bi rekli ljudi) završi u crnoj hronici, ili pak, žrtvuje sebe da bi pobedio neko zlo, pa novine samo o njemu pišu, a beše poptuno neprimetan lik…

Zašto volim Marsa u Škorpionu? Zato što je dao planeti hevi metal. Trash metal. I naravno, death metal! Znao je da sav taj rock mora da se uozbilji, naoštri, bude ubedljiv ko smrt. Pa je i tekstove pesama razbrutalisao, a omiljene teme su mu besmisao, manipulacija, korupcija, traćenje života u šarenilu kapitalizma i kritika svega toga. Kritika i rata i života i smrti, jer on nije zavodljiv kao Mars u Raku koji će da speva borbene pesme i junački ep, Mars u Škorpionu zna da pobednika nema, jer postoje Masters of Puppets. Ovo je i Mars koji sme da dira u ono, u šta kad običan čovek dirne naježi se i prestravi, brzo prekrsti da drugi ne vide i kaže „da ne čuje zlo!“ Ovaj Mars ne kuca u sto tri puta, ne pomera se s mesta, ako je napravio jednom savez sa svojom sudbinom, ako je video već lice Zla i smrti same. Jer on hoće da ga čuje zlo! Šta da ne čuje zlo! Neka čuje, neka zna! Zlo, gde si! Imaš ti još drugih naziva, smrt, patnja, mržnja. Čujem te Zlo svakog dana te čujem i hvala ti što postojiš, jer dostojnijeg od tebe protivnika nemam. Ti mi sa svim svojim licima pakla daješ najveću volju da živim. Ni ljubav, ni nežnost ni sreća ni ma kakvo blagostanje meni tu životnost ne daju kao što me borba sa tobom raduje! Ja sa dobrim ne umem da se bijem, dobro je dobro jer te nije videlo, nije upoznalo, nije spoznalo. Samo zato su ljudi dobri. Kada bi svako od njih, tih balavaca, video Tebe, ne bi ni on više verovao u sve ono u šta veruje.

Pa tako i Matthew Kasowitz (Mars u Škorpionu) napravi devedesetih film „Mržnja“ koji je mnogo više njegov film nego proslavljena Amelie, a ovacije kanske publike koju je ovaj film dobio se i danas smatraju neprevazidjenim. „La haine attire la haine!“ (hatred breeds hatred), pa predlažem da do sredine septembra – do kada će Mars biti u Škorpionu, pogledate ovaj film ponovo. Da li se čovek radja zao? Možda jedino ovaj Mars zna odgovor, i reći će vam ubedljivije od ma koga drugog da se svaki čovek radja dobar, čist i perfektan, ali da jedan susret sa Zlom može ga izmeniti zauvek. Što te ne ubije, on ne kaže da te to ojača, već nekako te zauvek promeni. A ojača te mržnja, ojača te osveta, ojača te inat. Zato je njegova volja takva da se sa njim ne treba šaliti. Reke i vulkani podivljaju na Marsa u Škorpionu, jer to je ta volja i neminovnost o kojoj ovaj Mars priča. Svako nosi u sebi zrno zla, svako nosi u sebi neku davnu potrebu za osvetom. Ali neće vam zameriti što se plašite da u to poverujete ubeđeni da ste odavno prevazišli sve to, psiholog vam je rekao da ste oprostili, prihvatili, razumeli… Pustiće vas da verujete u ono za šta ste spremni da verujete, a samo će vas možda podsetiti na bombardovanje Srbije kada je od početka do kraja bombardovanja Mars bio u Škorpionu.. O, koliko ste samo mrzeli one koji su moć demonstrirali nad vama! Ali kako ste samo brzo zaboravili na zlo koje vam je učinjeno, i kako je par restorančića i tržnih centara tamo vamo bilo dovoljno da pokopa i utaba lopatom, pa stavi krstaču na vaše traume i ondašnju bespomoćnost. E vidite, ja ne zaboravljam! Ne što volim da pamtim, što je fakat, već što me to čuva da svoju mržnju ne usmeravam na pogrešnog, što vi stalno činite! Vi sve ono što ste imali za oca, majku, državu, partnera koji vas je zlostavljao i maltretirao filtrirate na nevinima, i sami postajete oličenje istog zla. Ja ne. Ja sebi ne dozvoljavam tu grešku. I zato pamtim.

Pa više od svih, on je protiv ubijanja, on je mnogo više za seks (Bukovski i Henri Miler – obojica ga ovde imaju). Ali je za večni inat i volju, on je onaj koji ne dozvoljava da se predate lako, „Ne malakši!“ dovikuje, nego se seti zbog čega si rešio da živiš. I to zbog čega si rešio, nije nikakva dobra nada i ružičasti san o sreći, to je ono kada ste još u osnovnoj rešili da će svi oni jednog dana znati za vas, to je ono što vas raduje sada kada ste uspešni i neka znaju svi ti koji su me gazili i potiskivali, koji su mi pokazali i istrajavali u tome da budem bespomoćan, da trpim, o kako sam samo trpeo! I koliko sam samo trpeo! A u trpljenju i mukama čuvala me je samo želja, živa želja za danom kada ću im se svima osvetiti, kada će svi ustuknuti pred mojom snagom, istinskom veličinom, i shvatiti koliko su mali i beznadežni. Nek znaju svi koji u mene nikada verovali nisu! Ma neka crknu dušmani, reći će on – bez da se uplaši, jer on ne mrzi nikoga pojedinačno, on samo prezire nemanje ljudskog dostojanstva kao fenomen i svo to nepoštovanje drugog bića koje zapravo, niste ni upoznali a već ga etiketirate, eliminišete, diskvalifikujete. E baš ti sada likuju i hvala vam na eliminaciji! Hvala vam na odbacivanju, neverovanju jer iz inata sam se rodio. I suviše je uzvišen u svemu što je doživeo da bi jednog običnog smrtnika mrzeo, a ono što ga najviše raduje je kada neko – bilo ko, pokuša da ima moć nad njim.

Jednom je to prošao i tada je bio bespomoćan, nije mogao ništa, ali se zarekao… pa samo probajte da ga „uzmete pod svoje“ i videćete kako mu oči tamne makar bile plave kao nebo, i dok vas gleda onako prodorno, vaša duša tamni, tamni jer je okinuo ono što krijete u sebi a što jeste, što to zlo manipulacije, dominacije, moći koju hoćete da imate nad njim, od njega sakriti nećete, pa vas to sopstveno zlo sada prži. Pakao postoji i nalazi se u ljudskoj duši. On nikada neće dati na sebe, ali se neće ni svadjati. Njega ne zanima vaše mišljenje nego ponašanje. Njega ne zanima vaše opravdanje, nego priznavanje poraza i lenjosti i nedostojnosti. Priznavanje grešaka, slabosti, i spremnost da se sami povučete. Ne čekajte da vam da pomilovanje. Nema pomilovanja! Samo možemo da prestanemo da se družimo, da se ikada vidjamo nakon ove izdaje, jer drugačije ti nikada čovekom nećeš postati! Nepokolebljiv. Neko koga ne smete ni da pomislite da izrizikujete i razčunate na njegovu toleranciju. On je čovek koji mnogo očekuje od sebe, ko je sebi visoke principe zadao, za običnog čoveka ne baš svojstvene. Ali njemu je lako, kada ga radost zemaljska ne inspiriše, već samo sopstvena moć da i sa najmoćnijima, da i u leglu zmija samih, on svoj ostane i nikome nikada ne pripadne.

Mars u Škorpionu je koren svakog Marsa. Mars je iz osvete nastao, iz borbe čoveka i vuka, Davida i Golijata. Ovo je borba sa nadljuskom silom iz koje se život rodio i želja za životom. Samo se usput onaj Mars u Vagi prokultivisao jer su ga odveli u muzeje, onaj u Raku ulenjio jer su ga dobro nahranili, onaj u Blizancima raspričao jer su ga pitali za mišljenje prečesto. A ovaj ćuti i kad zna. Ne jede i kad je gladan. Ne ide u muzeje osim ako nisu zabranjeni, tajni podrumi Vatikana. Njega civilizacija nikada neće promeniti jer je početak svetla u tami, zato su ga zvali Lučonoša ili Lucifer, iako mu mitovi posle pridodaše još koješta prodaje radi.

tumblr_n7zb9scHEd1rid64lo1_1280

„Satan I“ by H. R. Giger

On je onaj koji je prvi napravio pleme jer je prosuo svoje seme, što i danas vrlo mlad i vrlo rado čini. Deca, potomstvo, produžetak sebe – to je moj princip, moja želja, strast, ja sam onaj ko će vam moje izdanke dati uvek dovoljno da ovaj svet ne zaboravi na razloge zbog kojih se rešio da živi, na prvi princip slobode i dostojanstva! Pa radosno u krevet ode da još jedno dete napravi, te je ovaj period vrlo povoljan za reprodukciju. Za regeneraciju. Za promenu načina života potpregnut voljom. Za rad i rat. Za borbu sa sobom. Izazovi sebe na hrabrost, na snagu, na volju! Zainati se čoveče! Globalni scenario već postoji, sve su uzeli, moć je ljudima oteta, i ja vas prezrivo gledam kako dopuštate sve što dopuštate! Otmite za sebe svoju Slobodu i to najlepše i jedino za mene važno i vredno Dostojanstvo koje vam samim životom, zauvek i večno pripada!

Ostrašćen i nikada ljut – jer treba zaslužiti njegovu ljutnju koju pokazuje samo prema onome koga pre svega poštuje, već hladnokrvno dosledan i siguran u ono što radi i priča, u ono što veruje, seo je na motor i zamaglio. Odjurio da u narednih mesec ipo dana podseti svet da je ono što zovu Zlo, koren njihove najveće snage, bez koje se preci nikada ne bi održali i preživeli. Tu je nastao život. Ali ko život uzme zdravo za gotovo, možda ga i nije dostojan i time izdaje onog pretka koji je golim rukama morao da ubije i lozu produži. Sve do mene. A ja tu baklju života nosim dalje, jer ja sam Lučonoša koji vatru života drži živom da se nikada ne ugasi.

Those who are a waste of life
Use up air that others could breathe
Human leaches all around
Superior is what they believe

Fake is a word you represent
Your existence on earth I resent
At the cost of others you get by
Each word that you speak is a lie

Low life
That’s all you’ll ever be
Lies in effect
That’s what you like to see

Hiding behind material values
That help cover up your weakness
Never to change, always to look
For an easy way out of life

A pathetic excuse for a human being

Nothing to back you up
Never giving second thought
Thinking you fool the world
Into seeing something you are not

Fake is a word you represent
Your existence on earth I resent
At the cost of others you get by
Each word that you speak is a lie

Low life
That’s all you’ll ever be
Lies in effect
That’s what you like to see

 

Još ga ovde imaju: Bruce Lee, Šumaher, Gandi, Jimi Hendrix, Frank Zappa, Oprah Winfrey, Jason Statham, Mark Zuckenberg, Steve Buschemi, Mel Gibson, Hunter S. Thompson, Moby, Rahmanjinov, … 

Related Posts

7 thoughts on “Mars u Škorpionu – No Excuses Any More!

  1. happyhippy kaže:

    Tekst je sjajan, uvek se iznova divim Vasem umecu da najdublja osecanja coveka iskazete recima. Sa mislima je lako, osecanja su nekako neuhvatljiva. Dok sam citala ovaj tekst u sebi sam slusala https://www.youtube.com/watch?v=Zxmt4PX6gto . Pozdrav i sve najbolje.

  2. marija kaže:

    Sanja, da li se ovo odnosi i na retrogradni mars u skorpionu?

    1. sanja perić kaže:

      naravno, nema veze da li je retro ili ne.

  3. duda kaže:

    Ič se ne razumem u astrologiju ali me je tekst totalno oduvao!
    Skidam kapu autoru 😀 Vau!

  4. Ivana kaže:

    Yes! Yes! Yes! And Yes!
    Ovo je Moj Mars! Moj ‘survival kit’. U ime svega sto jeste, a svega gore napisanog, ja na ruci nosim tetovazu Marsa u Skorpiji.
    Hvala, Sanja, na tekstu! :)))

  5. Svetlonoša kaže:

    „on izranja poput reinkarniranog ludaka i niko ne može da veruje. Niko ne veruje ni kada za ovakve tranzite neki sasvim pristojan čovek (što bi rekli ljudi) završi u crnoj hronici…. a beše potpuno neprimetan lik…“. Mala Tijana Jurić je ubijena 26. jula a ubio ju je neki „sasvim pristojan čovek“. Ostvarenje „proročanstva“ iz ovog teksta je bilo trenutno. „Svako nosi u sebi zrno zla, svako nosi u sebi neku davnu potrebu za osvetom.“ Kako istinito. Ali, zašto bes okrenuti prema nevinom i bespomoćnom detetu? Ko je kriv što je jedna nevina duša brutalno ubijena? Došlo je do debalansa između dobra i zla u korist zla. Ovo se mora promeniti. Lučonoša ili Lucifer ili Svetlonoša je među Srbima. Pobuna se sprema. „Jahač na belom konju“ iz Jovanovog otkrovenja, „kralj sa neba“ poslat iz Nostradamusovog proročanstva, „srpski car“ iz Kremanskog proročanstva, „jahač na belom konju“ iz priča Pavela Globe i ostalih stotine proročanstava – samo što se nije ostvarilo. Zlo se diglo i tama vlada. Nigde svetla. Potrebna je luč da zasvetli u tami. Potrebna je pobuna svetla protiv tame. Bure baruta je tu. Fitilj je stavljen, i zapaljen. Polako gori ali do eksplozije će doći, uskoro. Uskoro ništa više neće biti isto. Ovo obećava srpski Svetlonoša. Svetlo eksplozije će osvetleti čitavu planetu i svi će biti upozoreni da neće biti nekažnjenih za zlodela. Zapisano je na mnogo mesta da bi se ostvarilo.

    Ne treba da znaš ko sam ja. Postoji mnogo ljudi koji me se plaše. Ukoliko pomisle da mi „trebaš“ – bićeš ubijena. Milja Vujanović je bila jedna od tih žrtava. Ona je prva saznala za mene i bilo joj je zabranjeno da me više kontaktira. Bilo je to davne 1995. godine. Uskoro će se sve znati. Znaš da čitaš ljudske duše. Svaka čast. Pozdrav.

  6. acaParadox kaže:

    uh kakav text! Slucajno sam naisao na njega trazeci po netu upravo sta znaci kad imas Mars u Skorpiji jer sam to saznao za svoju natalnu kartu. A jos kad ti je taj Mars u konjukciji sa Saturnom takodje u Skorpiji… E svete.. 🙂

Comments are closed.