astrološka pisma

Koji je recept za 2023. godinu?

Ako pitamo Jupitera u Ovnu, recept je u onome budi pravedan i praktikuj i živi onako kako pričaš. A sve dok to ne postignemo bolje je da ćutimo, slušamo i vodimo se dobrim primerima, onih koji su bolji od nas. Pa je važno umeti i priznati sebi da ima boljih, jer uvek ih ima! Naći ih u okruženju ili na fejsuku svejedno.. Koji su jači karakteri, čvršći u borbi sa samima sobom, hrabriji da istupe, tačniji… prosto Primer. I onda važno, kad dođeš do onoga u tebi što znaš da je ispravno, lagano i poletno, ne povlači se. Ništa u Ovnu nije savitljivo ni neodlučno, ali ni malo. Nadji to nešto gde smo čisti, etički u miru sa sobom i to treba da bude i vidljivo.

A ako pitamo Saturna u Ribama – savet je kao i uvek isti, jer Saturn se ne menja: ne okreći glavu od patnje. Vidi je, svuda je, oduvek i poštuj snagu onih koji je nose, ne mrzi ljudsku sudbinu, nego je voli kao jednu do kraja neispisanu knjigu, dosta tajnovitu. Šta je to u ljudima što opstaje i živi i kada se čini da su gubici ogromni, da je bol teška. I pošto će biti u Ribama on tiho odgovara: to je vera. Vera u izlečenje čovečanstva prihvatanjem da je ovaj svet nepravedan, da je veći njegov deo pun bola i svakodnevne muke i kada spasemo sebe iluzija i eskapizama (da ne bi gledali patnju) bar će nam vera ostati zdrava a od jake i već postojeće vere i snage duha se i te kako preživi kad je teško.

Uran u Biku kaže – imaj slobodnog vremena, jer samo slobodno vreme je kapital i jedina prava investicija za budućnost. Tada ćeš da čitaš, razmišljaš, da se družiš (prijatelji), da se budiš svako malo iznova i da budeš pokrenut. Ne kada rentiraš stan za 800 evra, ne ni kada ti povećaju platu, ne ni kada dobiješ materiju neočekivano, niti kad večeraš u elitnom restoranu. Slobodno vreme je kapital, jer Uran se ruga materiji od 2018. obesmišljava je, smeje nam se žestoko na apetitima i alavosti, što na sve cene pristajemo iako je očekivao bar malo revolucije i pobune, a tu će biti sve do 2025. Toliko smo lenji za dizanje revolucije da će nas verovatno trigerovati besmislom materije dok nešto ne preduzmemo. Individualno koliko i kolektivno.

Neptun u Ribama će biti srećan ako tu i tamo upalimo neku sveću. Pa još bolje ako je kradom da liberali ne čuju 🙂 Najtiše i u tajnosti, jer u 2023. Neptun je Saturnov izaslanik, njegov dispozitor jer će Saturn boraviti u njegovom znaku – Ribama. Posvećenost, misija, molitva, i paralelno greh, porok, izdaja i laž, ovog puta nema Jupitera da pokrije i gurne pod tepih brljotine, nego Saturn da kaže – jebiga sad, nema nazad. Evo dokaza, evo posledica. Zato Neptun nudi sada istrajavanje u odoljevanju onome što nas lako zavodi i mami. A molitva i duhovnost su tu dobri saveznici.

A ona poznata ekipa, Sunce, Mars, Venera, Merkur i Mesec – su svakako sebični. Kao i uvek pričaće u glas i tražiti da ispunite njihove zahteve. Oni su manifestori našeg ega i vole da se dobro osećaju, da im je ugodno, toplo, želje ispunjene, vazda misle da su pametni i u pravu. Za svaku situaciju isponova, pa su u pravu šesnaest puta godišnje jer novo potre staro. Njima manipulišemo sobom, zavodimo sebe i druge, lažemo sebe i druge, oni su naš fejsbuk feed, oni su opet naše postojanje kako nas vide drugi i ko smo iz dana u dan. I svi su podjednako sujetni, samo se recimo sujeta Sunca vidi najjasnije, ali Venera je češće na tom mestu od Sunca, a Mesec sujetu pretvori u dobrotu – jer mu je lakše da oprosti nego da bude ozlojedjen što ne znači da ga nešto neće mučiti decenijama. Kao kad neko ko najviše poklanja a ne dobija puno leči sebe time da ne bi ostao u tom malodušnom mestu agonije jedne ljudske nepravde. Ali svako malo se nada i priželjkuje.

Volite svoju sudbinu, to je poenta. To što vam je nametnuto, imalo ili nemalo neki tajni razlog, to je što je. Prihvati svoje mere postojanja koje jesi, ne radi ništa iz gneva… samo kao da je to to – onda se može desiti i ono što je bolje i više. Saturn voli da nagradjuje, samo što za razliku od Sunca on kad nagradi to je zauvek. Sunce dodeli plakete i nagrade, slika se za novine… Saturn menja dimenzije.

Moj je svet samo jedan
Neka bude i ostane moj svet
Moj je put meni vredan
Iako dug je i nema kraja
Ma gde da vodi, jedini je

O 2023. godini možete pročitati i ovde:

GODIŠNJI HOROSKOP ZA 2023.

JUPITER U OVNU (OD 20. DECEMBRA 2022-16. MAJA 2023)

Related Posts

One thought on “Koji je recept za 2023. godinu?

  1. Divna si. Ja se bavim astrologijom, dugo godina, uz to tarot, psihologija kod duše, numerologija. Volio bih stupiti s tobom u kontakt. Naravno ako budete imali priliku i vremena.
    Srdačno pozdravljam i šaljem ljubav!
    Hidajet

Comments are closed.