Astrologija kao neprevaziđena mapa našeg karaktera, duha i nasleđenih potreba ne prestaje da fascinira. No da li će ono što imamo u horoskopu moći da se realizuje mimo onoga ko smo stvarno, a jesmo ono što živimo, a to što živimo i živimo jer smo se u tome prepoznali. A prepoznali smo se jer su to bili u nekom momentu jedini realni parametri našeg mikro sveta, drugih sem tih opcija najčešće nije ni bilo. Zato na realnu sliku utiču i ekonomski, društveni, socijalni faktori, podjednako kao i identitet porodice iz koje potičemo, ali i nacije sa svojim nasleđem.

Onaj što živi od inteligencije i znanja može da uči celoga života i da nikada ne postane bogat jer mu želje ne idu u materijalnom pravcu već u saznajnom. Pa će svaku priliku za niznis vešto propustiti jer ga se ne tiče, a ne što nema sreće. Onaj koji  je naučio da živi od adrenalina i opasnosti – ni ne želi da sumnja i proverava a kamoli da se pazi, jer su to neprijatelji rizika uz koji mu je život jedino uzbudljiv ali i prihvatljiv. Onaj što bi da je slavan, mora da veruje da je od svih najbolji ili da može biti. Ona koja bi da ima divnu porodicu mora da se najpre saživi sa brigom kao prirodom ljubavi. I tako dalje.
I to sve tako jedan dobar deo života. Tek sa vremenom menjajući okolnosti, uslove koji definišu šta je moguće ili nije, okruženje, mi možda promenimo ono što smo bili i pokrenemo točkove nove dinamike koja bi nas dalje vodila na drugu stranu. No da bi uleteli iz jednog astrološkog fenomena, dinamike, u drugu koja će nam dati željeno, tu je već zapis kao uslov i ništa drugo, koji kaže – može ali samo AKO…. Pa onda opet, da li smo mi ispunili uslov za to AKO? Zato čovek najlakše laže sebe da jeste ono što nije, a što samo ima kao potencijalnu sudbinu koja će se ipak možda ostvairit nekada, a možda i ne. Ali ako se i ne ostvari, on ostaje opet u onome što najbolje (najduže) živi pa bar to mu svakako ostaje.

Tumačenje horoskopa zapravo je detektecija. Otuda je usmeni rad neminovan jer bez toga, sve su samo opšta mesta i pojmovi kao u nekoj psihološkoj knjizi.

Sa klijentima radim svakodnevno, o tome više na ovom linku.