Venerine priče

Venera u Vagi – Stranger beware, there’s love in the air!

A nekada je to sve što nam treba za jedan nasmejan dan.
Malo Venere u Vagi na svu težinu sveta i teške teme. Izgled. Druženja. Manje vremena u kući više medj’ svetom. I opet izgled. Osmeh. Upoznavanja. Kupovina onoga što će eros prepoznati da mu treba da bi se osećao dobro. Neko kaput, neko parfem, neko nakit. Narukvica koja te drži za ruku ako nje ili njega nema.

Pokloni. Lepo upakovani i sa najvećom pažnjom ikada odabrani pokloni. Čokolada i cvet uvek. Pesma. Pevuši. Hodaj u ritmu. Slušaj taj zvuk. Venera u Vagi čuje kako ulica priča sa prolaznicima i kako vetar odaje tajnu noći. Ona je sva od sentimenata. I to je jezik koji najbolje govori.

Voli da čuje harmoniku u francuskim pesmama kao i zvuk kada se otvara nova flaša vina. Ako Venera u Biku mazi, Venera u Vagi gladi. Zagladi kosu, bradu, haljinu, a garderobu pegla i sanja onaj garderober veličine sobe… i sigurno je Venera u Blizancima šarmantnija, i sigurno je Venera u Strelcu toplija, i sigurno je Venera u Ribama erotičnija, ali od Venere u Vagi niko nije prijatniji što osetimo tek kada ode i odnese lakoću sa sobom.

Kao da je bila tu celo veče poput provodnika, poput vajfaja koji obezbedjuje dobru konekciju svima. I ono što najviše volim kod Venere u Vagi, ta nepobitna romantika „ko zna šta sutra može da donese“. I zato… sada, kada nam Venera ponovo ulazi u Vagu, budi se naklonost da malo volimo sebe i ne iziskujemo preteško. Neka nešto bude i lako. Neka nam nešto i poklone, ne moramo baš sve sami sebi da kupimo čak i da možemo. Neka nas nešto i nasmeje, ali ujedno i razgali.
Razoruža.
Oraspoloži. I neka nas je najmanje dvoje i samo neka je live.

U susretima se pronalazimo i iznova u život zaljubljujemo.

Samo odrasti Venero u Vagi, koja pogotovo u ovim krajevima zauvek ostaješ devojčica bez glasa. I onda kad umeš da hodaš kao na pisti i onda kad ti nije problem da se u pola noći u miniću i u čizmama do kolena vraćaš kući, često si devojčica što uzdrhti od pogleda sveta naučena i dalje da u svojoj sobi sama sebe upoznaješ i samo sebi otkrivaš kao onda, u strahu da će roditelj svakog časa ući i zateći te.

Oslobodi te lutke iz kutija i ne dozvoli da te oblikuju oni koji se nikada stvarno poljubili nisu. Svet je gorak, često mračan i banalan, ali bez tebe ovaj svet je Ništa.

Stranger beware, there’s love in the air!