Venerine priče

Venera u Lavu (jun 2018) – „Make love like war“

Leto bez jarkih boja nije leto i zato je Venera tu u Lavu ovog juna da zavede sam život, pokrene igru i skrene pažnju. Ne tiče je se što zbog te proklete pažnje mora da pije ranisan jer nikada joj nije svejedno ali osmeh je na licu uvek tu za svaki slučaj, ako se neprijatelji pojave. A neprjatelja, možda niste znali – pa njih ima uvek! Ne, nije ona umislila iako nekada i sama sebi tako zvuči. Kao proplupala da je pa svaki mig, geg, trač povezuje sa sobom. Može li ovaj svet živeti bez mene i da se malo bavi svojim životima?! Kaže ona to ali nije baš da tako misli, jer ona postoji dok postoji pažnja. Malogradjanski svet što je pročitao koju psihološku tezu sa interneta dobacuje za njom „Narcis!“ jer tolika samouverenost zaslepljuje oči, još samo kada bi je stvarno i imala. No nije je briga sve dok niko ni ne sluti kako je njoj kada se reflektori ugase u njenom dvorcu daleko od željnih očiju sveta.

No ove godine, eto Venere kako sigurnim korakom prave zvezde izlazi na scenu, jer nije joj prvi put znate, ali nešto je ipak drugačije. Mars je u Vodoliji i bezobrazno okreće ledja, i umesto njoj poklanja pažnju fudbalskom prvenstvu. Ili evo ga gde žuri nakon te večeri za koju se od ranog jutra spremala pa joj na prepad i brzinu kaže „Uzmi taksi… ja žurim, nemam kad da te odvezem kući!“ Bezobrazluk jedan neopisiv i neotesaniji muški svet ona za svoj vek kao da videla nije!

Uran u Biku nudi joj kule i gradove što njoj godi, ali u isto vreme oseća neugodan nemir koji kao da najavljuje promašaj i rizik jer još o njemu ništa ne zna. Mora da proveri, okrene par kontakta i raspita se ko je i šta je te flertuje bez obećavanja sa jednom nogom na vratima. Al’ što više bi da beži to bi sve više i da ostane. Mnoge ne znaju da je baš taj Uran onaj koji bi im već prvo veče ponudio brak ili decu, a onda malo nestao u svojoj samodopadljivoj slobodi gde je odgovoran samo sebi. O njegovim bivšim ženama i deci saznaće tek usput kad se već zaljubi i onda shodno karakteru da prašta ili besni.Njegovu ljubav ka biznisu njena lepota ni šarm neće zaseniti ni posle pet godina braka, u kome će mu postati više mama koja strepi nad njegovim finansijskim odlukama i neizvesnom životu na koji je pristala, a kad god se bude setila one večeri kada joj je nudio pola sveta biće joj potrebni dani da se smiri.

Zemljotresni period je ovo koji najpre slobodnima donosi priliku za nova dešavanja i to pre svega – onima koji tek što su izašli iz bolnih raskida. Sve što je potrebno je da budu vidjeni, da ne propuštaju izlaske i provode i zrače osmehom i kad im do osmeha nije. Neočekivani susreti su magična reč ali koja ove godine treba da traje koliko i jedna noć pa baš ništa više preko da se ne bi sva romantika pretvorila u svoju suprotnost. Jer ovo je zapravo slika Venerine snage da u modernom društvu radi i zaradi, sama sebi bude otac i dete, da sebi želje ispunjava, ambicije postavlja, da sebe nagradjuje i uzdiže onda kad drugima njen uspeh ili život sam budu knedla u grlu. Zbog toga se druga strana koja ne mora biti suprotnog pola sasvim sigurno oseća umanjeno i nedovoljno te će kroz kvadrate i opozicije pokušavati da tu ravnopravnost stekne umanjujući nju, kritikama je obasipati, na očigledne dobre stvari upućivati zamerke, a komplimente davati za ono što bi joj dirnulo sujetu (recimo divi joj se što nešto zna odakle sledi da je mislio da ništa ne zna, ili njen znanjem i iskustvom zaslužen uspeh nazove srećom).

Pa ni Jupiter velikodušni koji je uvek bio velika podrška Veneri, koji je uramljuje, dariva lako i zahvalan joj je na svim radostima ovog juna je uzima zdravo za gotovo ne propuštajući priliku da se malo sa njom nadmeće i obećanja data ne ispunjava. Kao da su se svi urotili da je sada obeshrabre, da je poruže, nagrde, osakate, umanje, ispale, ponize, ismeju.

Zato je jako važno da ne zaboravi da je pažnja koja je hrani ujedno njena najveća slabost i da od nekih ljudi je ne bismo nikada dobili onako kako očekujemo makar uz njih bili još sto godina. Svaki put još malo i još malo dokazivanja i šarma, što prvo vidi kao igru i izazov, a tek kasno shvati da karte više nisu na njenoj strani. Ovo nije vreme kada bi se trebalo kockati, no mnoge će baš to uraditi jer život traži svoje principe koje svako od nas nosi u horoskopu da se dese.

Kako je Lav vezan i za decu, decu (pogotovo žensku) treba sada čuvati i ulice i društva, čak i nekih knjiga, gotovo proveriti šta to deca čitaju i šta ih zabavlja. Jer ovo nije prvi poljubac, ovo je prvi poljubac otet na silu, i ovo je prvi šamar o kome se ćuti, i ovo je kraj ženskog prijateljstva.

I ovo su izazovne slike koje mladi sa lakoćom šalju samo zbog pažnje, što sad može imati i skandalozne epiloge. Ali ovo je i upala sinusa, uva, prva menstruacija. I naravno mala deca koja vrištanjem i nestašlucima sada traže pažnju ili se bore za nju.

Ovo je period u kome je svakako više strasti nego ljubavi i bliskosti, više rivalstva i odmeravanja, više svadja i naglih jednostranih raskida. A nove ljubavi su najlepše sada ako traju tek malo duže od noći. I što bi Jef Mills rekao, ako ste se baš u takvoj jednoj prepoznali „Make love like war!“

 

 

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave