Radio

2016: retrospektiva (AstroRemix)

Znala sam da nešto moram da promenim. Ne zato „što tako kaže horoskop“ 🙂 već što u novim porodičnim okolnostima odjednom nije bilo onog viška vremena, prostora, pa bogami ni dosade koju sam tako uspešno umela uvek da konvertujem u neki tekst na blogu. A navike su tu da se navučemo na navike dok nam ne iskroje karakter, identitet ili nešto treće. Od nekih se posle raznavikavamo pred svedocima uglavnom, kao da će ta ritualna atmosfera očvrsnuti volju, podići na nivo borbenosti našu rešenost da ostanemo dosledni u odluci. No tako uglavnom ne biva, jer loše navike i jesu loše – i sa njima se isključivo trijumfuje u tišini jer u tišini živi moć psihe i vera za koju nam nije potrebna ni dozvola drugih ni odobravanje. No ovo nije priča o tome. 
 
Ovo je priča o tome kako me sve manje ima u pisanoj formi (dok se okolnosti vremenom ne promene, a Saturn mi ne izadje iz 3. kuće zadužene da brine o tom mom da li talentu da li pasiji). I kako kriziram pa iz krize nalazim izlaz u podznaku. Podznak mi je od Venere (podznak Vaga) što znači glas, komunikacija, muzika = sve to zajedno jednako radio. Možda ne bi tu bio izlaz da Jupiter trenutno nije u Vagi pa mi dobro dodje da ga u ovim našim balkanskim uslovima (koji ne donose nešto previše od JUpitera) iskoristim bar za ono što „‘leba ne ište“ a radost donosi. I prva emisija je tu. Posvećena protekloj godini jer dobro je podsetiti se i onda sa tim saznanjem otići dalje. Pozdraviti sa 2016 koja uprkos sveprisutnom hejtu je Velika Godina. Sva velika imena koja su otišla u 2016 odabrala su baš ovu godinu za to. Velika godina i za sve one raskrsnice kojih još uvek možda nismo svesni, al’ već nas vidim kroz tri – četiri kako ćemo 2016-tu pominjati u kontekstu „Od 2016… na dalje“.
Ostaje mi da vam ostavim link do mog Mixcloud radija ili radio-stranice i poželim sve najbolje u 2017. Najbolje je medjutim nekad i ono što mislimo da je najgore, kako kaže pesma jednog našeg benda „nisam znala da sam ovo htela“. Eto neka vam se dese i takve situacije, koje će vas iznenaditi sobom. 
Živeli!