Uncategorized

VAGA u 2016.

Sigurno da će za sve Vage najveći highlight 2016 biti ulazak Jupitera u njihov znak negde u septembru mesecu. Tada će se Vagama ukazati nova vrata ka javnim uspesima, pogotovo ako se nalaze u tim vodama javnosti, umetnosti, publikovanja, komunikacije. Primećenost njihovog talenta i dosadanjeg angažovanja ne bi trebalo da izostane, a prilika za kvalitetne kontakte koji ih mogu povesti dalje i otvarati šanse za još prijatnija okruženja, poslove, ambijente lako se može ukazati. U ljubavi ovaj Jupiter neće doneti onoliko koliko na prvu obećava. U tom polju pre će Jupiterov boravak u Devici (do septembra) utišati ideale za kojima Vage žude i svesti ih na neku realnu meru koja pomaže da prepoznaju sebi ravne. Da osete drugo biće pre nego ga sagledaju merama estetike i erosa. Zato će medju starijim predstavnicima ovog znaka 2016. doneti renesansu u odnosima, ili ako su slobodni priliku za stalni odnos, a koji se zatim može sa Jupiterom u Vagi zapečatiti i kod matičara.

Osim Jupitera sigurno će i Marsov poduži boravak u Škorpionu poremetiti balans ovog znaka kada je novac u pitanju, i ne samo novac. Kada su vrednosti u pitanju, pa ako ima materijala za doradu, od kompleksa na momente neće moći da se diše i nesigurnosti koja će da isplivava neočekivano bilo u vidu crvenih obraza i stida, bilo u vidu osornih, ljutitih i uvredljivih komentara – ne bi li se od sebe zapravo odbranila. Šlifovanje je neophodno, kao štimovanje instrumenata. Zato je psihološki priručnik potreban, a razgovor sa terapeutima i zanimanje za ovu vrstu rada na sebi gotovo neophodno. Jupiter iz dvanaeste u Devici pomaže Vagama da lako primete i u tom dijalogu sa nekim ko je stručan uvide gde se ponavljaju, gde su im bagovi i gde im je teško da prezupče same kada dodje do konflikta i teških odnosa. Ili ti odnosi možda uopšte nisu teški, ali je njihova uvredljivost na tim tačkama pojačana. No čak ni prijatelji neće biti u stanju da im se primaknu toliko blizu već samo neko neutralan, stručan – kome će platiti, jer Vaga voli da plaća za usluge koje dobija, zato i radi da bi imala za sve što joj duša ište. U pitanju je poverenje koje daje i ne daje. Daje ga u smislu da u druge veruje, da obasipa komplimentima nekada i neprimereno i sasvim suvišno, ne da bi se dodvorila (ponekad samo), već više da bi uspostavila dobar odnos, prijatnost i da bi je druga strana videla kao miroljubivu osobu, a ne neprijatelja. Sve to traži doradu i šlif, a vreme je idealno do jeseni, jer nakon toga Jupiter u Vagi može ovim sentimentalcima doneti mnogo više nego uobičajeno.

Promocija i trgovina će biti teme, a trgovina je svaka vrsta razmene. Ne samo proizvoda, već i informacija, iskustva, šerovanje ali sa materijalnim ishodom. Zbog toga će se nekim Vagama nuditi prilika da drže predavanja, da negde nastupaju, da nešto promovišu i sl, a u trgovini laki uspesi i obrti. Čak i da se ni najmanje za istu ne zanima, nešto će vam ponuditi, slučajnost je htela da ta stvar dodje do nje. U uspostavljanju mostova, konekcijama i slično imaće mnogo više koristi drugi od nje nego ona sama, dok za nju će tih par ili tek jedan ali vredan kontakt biti sasvim dovoljan.

I naravno, gde je Vaga tu je i umetnost, tu je estetika, lepota, prijatnost, ugodjaj, atmosfera. Sve su to njeni stalni pratioci iz godine u godinu, ništa više sada nego ranije, ali zahvaljujući Uranu u njihovoj sedmoj kući – javnosti, možda vas iznenadi svojim darovima za koje niste ni znali da poseduje, a ako je inače u toj oblasti – iznenadni obrti i poslovne prilike se mogu pojaviti i to iz inostranstva, posredstvom Urana i Saturna. Pogotovo u martu, aprilu i negde u septembru. Bilo kao master, i dodatna edukacija, bilo kao nov posao ili prvi posao.

Ono što će Vage posebno okupirati s vremena na vreme, ako ne i tokom čitave godine jeste briga o zdravlju, promene loših navika, bavljenje kuhinjom i ishranom. Neke će se do te mere izveštati da će im pasti na pamet da možda na dalje promene profesiju.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Situacije u kojima sabotirate sebe i od prijatelja pravite neprijatelja ili od potencijalno otvorene situacije – gradite zidove: april i avgust

Prilika za oportunistička dejstva, no pazite kome pružate ruku: novembar 2016

Alaj lep ovaj svet: 2. mar, 31. jul, 19. sept, 24. okt

Provokacija kao podstrek za akciju: 6. feb, 15. mart, 24. maj, 7. jul, 5. nov i ceo decembar

Dani za tri put meri jednom seci: 30. mart, 7. jul, 16. okt, 18. dec

Izazov: Naučite napamet brojeve telefona svih najbližih. Familija, prijatelji, važne kolege i još po neka služba, kozmetički salon u koji idete i sl.