Uncategorized

STRELAC u 2016.

Kao što i Gandalf kaže, Jupiter u Devici bacivši svetlo na obične ljude, na radnike, na svakodnevne poslove i egzistencijalnu borbu koja se odvija na svakom koraku u ovim današnjim vremenima, samo je razbuktao vatru Strelca da bude od koristi i sebi i drugima, da pomaže, da izlazi u susret, da čini dobro jer veruje u ono staro „Čini dobro – dobru se nadaj!“ Ne može da gleda nepravdu i nemaštinu, probleme i patnju drugih i da sedi skrštenih ruku pa makar neku ako ne borbu i revoluciju, a ono mudru reč i hrabru zaštitu da. Zato se ove godine, makar sve dok je Jupiter u nzkau Device oko svakog Strelca nalazineka nova obaveza i odgovornost koju je dobrovoljno preuzeo, kojoj se raduje ma koliko teška bila, jer samo jedan pogled na one kojima je gore dovoljan je da ga Jupiter podseti na sve ono čemu je zahvalan. Zato ako daje – daće mu se. Saturn iz njegovog znaka sada zabranjuje sebičluk, oholost, grubost, a gordost osudjuje istim tim mačem kojim je potegao, istim rečima koje će od drugih čuti za sebe. Pa iako sve ovo zvuči nekako blagonaklono, ono i jeste sve dok Strelac nije zaboravio da najvrednije što ima da sačuva je duh sam. Duh koji mu je davao snage uvek kada je bilo teško, pa je zaboravljajući gotovo na sebe kao na nekog ko preživeti može zahvaljujući baš duhu pomagao onima koji ga nisu očvrsli poput njega, koji mu nisu uspostavili jake temelje. I baš zato ovo je godina u kojoj Strelac ne teži bogatstvu i imućnosti, nekoj gala i ekskluziva životu, već nalik običnim ljudima skroman gotovo treba da je i na usluzi, a što je više na usluzi to je više zdrav, to više ima na čemu da bude zahvalan. No ako Strelac ne živi ovako onda će naučiti dobre lekcije – a u njegovom slučaju nikada lake u martu, aprilu i maju kad se Jupiter bude našao na ispitu kod Saturna. Pa iako vera i dobro mogu i treba da pobede, ovo jesu meseci najteži u ovoj godini za Strelčeve, kada sva njihova vera, optimizam i volja mogu biti ozbiljno poljuljani, strahovi jaki, što se istog časa preslikava i na njihovo psihofizičko stanje. Na zdravlje, na psihu, na svakodnevnicu.

Najtanji će biti na poljima doma i kuće, gde Neptun vuče u haos, u nered, u zidove koji oduzimaju energiju, umanjuju aktivnost i sve ukućane čine pasivnim. Ovo je zato i potreba da se dom promeni, ne zbog prosperiteta već odlepljivanja kako se još dublje ne bi zaglibilo. No nekim Strelčevima ovo jeste sloj prašine koji se nataložio samo zato što i nisu nikada kod kuće i kod njih ova selidba i nije hitna. Neptun su i izlivanja vode, zapušene cevi, budj, neophodnost za izolacijom, a majstori lako budu aljkavi pa propuste da urade sve što treba, jer Strelac ne nadgleda radove. On je dao ključ i vratiće se kad sve bude gotovo. To poverenje koje sa Saturnom u Strelcu sada može biti zloupotrebljeno može biti krupna lekcija, a negde i materijalno teška. Mars je zato izlaz i rešenje, pa intuitivno birajte, jer taj Mars sa istim Neptunom ima trigon – dobar aspekt, i iz vaše 12. kuće izranja sasvim slučajno, spretan, brz i pedantan, precizan ko strela.

Neptun u 4. pa u lošem aspektu sa Saturnom, jesu i svi u kući umorni, uspavani ili nenaspavani, a negde gladni ili zapravo previše siti zbog čega je neophodna porodična dijeta, kao i redukcija ne samo u kuhinji i za stolom, nego i u ormarima, bacanje – davanje drugima suvišnog. Očistiti sve toksično, sve gomile natrpanih stvari razrediti.

U ljubavi 2016 Strelcima može doneti dosta akcije, poznanstva – pogotovo na proleće i u avgustu, ali prilika za nešto ozbiljnije sada zavisi više od druge osobe koja ima velike pritiske i nezavršene poslove i odnose koje tek kada zaključi moći će da se u potpunosti prepusti partneru. Otuda povremeno distanca ili zahladjenje, no bez nekih većih konfliktnih situacija, osim u naletima nestrpljenja, nerazumevanja i insistiranja na tome da se sve definiše odmah i sad. Za Strelce koji su u vezi ili braku 2016 donosi izazove poput nove podele odgovornosti.

Ono o čemu bi u 2016 Strelčevi trebalo najviše da obrate pažnju je svakako zdravlje zbog Saturna u njihovom znaku. Od krvi i krvnih sudova, mogućih problema sa pritiskom, jetre, oticanja nogu i udova, bujanja tkiva, zadržavanje vode, toksina, do išijasa i lumbagam kamenčića u žuči i zato će neki morati do lekara ili na operativne zahvate jer Mars u Škorpionu sve vreme je u njihovoj 12. kući – koja se izmedju ostalog tiče bolnica, ambulanti. Da do toga ne bi došlo, potrebno je preventivno redukovati ishranu jer Saturn u vašem znaku vas vidi kao Gandalfa, kao nekoga ko može peške kilometrima, sa štapom, i sa samo malo hleba u torbi, a ne suprotno.

Dani za akciju: sredina februara, kraj novembra, sredina septembra i decembar.

Dani kada su strahovi pojačani: 25. mart, maj, juni i novembar

Dani kada stvari mogu samo da krenu na bolje: oko 11. maja, početak jula, kraj avgusta

Izazov: Ispunite sva obećanja data drugima ili SEBI naredna tri meseca