Uncategorized

ŠKORPION u 2016.

Iako je Saturn izašao iz Škorpiona još pre godinu dana, malo-malo pa ćete ih čuti kako se i dalje prisećaju tog perioda, pozivaju i dalje na Saturna i kao da im je teško da se odlepe od onoga što je bilo, što je prošlo, što je već dobrano ostalo iza njih. Negde se prigovor da Škorpioni „vole da se muče“ svakodnevno pokazuje tačnim dok ih gledamo kako krše prste (najčešće nesvesno), kako brišu znojave stegnute dlanove i duboko uzdišu. A da se malo opustite? Da poverujete malo da sve može biti u redu. Znam, znam… lako je reći. Ali šta je to što bi se dogodilo kada bi sve bilo dobro? Osim što biste morali da date okaz na mesto dežurnog paničara, paranoika, sistemskog okupatora koji proganja sebe do iznemoglosti samo da ne propusti i ne previdi nešto bitno. (Ha! znam da su mnogi Škorpioni istinski se štrecnuli kada su pročitali „otkaz“ pomislivši da se radi o ‘onom’ otkazu) Tada ne biste morali da strepite i da se grčevito stiskate i to baš sad kad ako vam je nešto dato na korišćenje to je sav prostor ovog sveta da se izrazite, da napravite krupne korake. Ne traži niko od vas da budete zakleti optimista i naivko, ali malo dobre nade i uverenja da je život na kraju spremio i za vas neki specijalitet. Ma makar palačinke. Čemu čemer i strah i sada dok Mars – vaš vladar suvereno, mada sa periodima kada se povlači i ide unazad, istražuje sopstvenu teritoriju kao da je tudja, kad doživljava svoje emocije kao da se radi o nekome drugom, umesto da zagrize, da se naoštri, krene, rešeno kako samo vi umete. Fokus koji vam nedostaje tiče se rasutosti koju najviše donosi današnji način življenja. Svega je previše i suviše, i prosto ako niste u jezgrovitom, škorpionski duboko zagledanom snajperskom fokusu na svoje potrebe – lako će vas bujica povesti i na neku stranu koja sa vama i nema neke naročite veze. Zato će Mars morati da se vraća istim putem kojim se i otisnuo, ne bi li počeo isponova sve – ali ovaj put sa verom bez koje ne ide.. prosto ne ide. Vera je ključ ove godine za Škorpione.

Vera koju Neptun iz Riba bezrezervno daje, kojom leči, kojom pomaže, kojom prave ljude iznosi vama na put, kojom vas uverava da dobro postoji, da rešenja ima. A na vama je da li ćete biti zagledani i dalje u liticu i ponor ili ćete uz samu ivicu istog koračati zagledani u upravo ovog Neptuna, koji zna da bojazni nema samo ako pokrenete svoje motore samoisceljenja i sa njima turbinu pokretačke strasti koja će suprotno samim strastima, vrlo temeljno, pouzdano, koram po korak graditi jednu novu budućnost, nov život, nova uverenja. I čak nije neophodno ni da budete ljuti ni da budete tužni, koliko da budete iskreni spram sebe i svojih strahova. Jer kako kaže slika gore – tek tada ste istinski hrabri, tek tada ste onaj pravi Škorpion, a to što ćete da istetovirate slatku škorpijicu na ledjima neće pomoći ma kako je doživeli za talisman i dali joj spiritualnu magijsku moć. Samo strah Škorpiona spašava. 🙂 Strah koji ga vodi u hrabrost, u odluku, u akciju.

Pa ako nema akcije i ako i dalje budete izbegavali suočavanja sa sobom, onda znajte da prizivate strah koji će vas naterati da se setite ko ste.

U ljubavi Škorpionima izazovi i izazovi, novo i staro, sve se prepliće i dopunjava, ima smisla pa ga nema kada dodje onaj dan kada biste najradije da poptuno sami budete i da se ne delite po svaku cenu. Kao da delić sebe uvek izgubite sa partnerom kada ste, pa koliko god da vam prija, Mars u Škorpionu vraća sebi (a vama) prava i autoritet, nameće ipak svoje vidjenje ma koliko imao istinsko razumevanje sekund pre toga. I upravo taj Mars nalaže samostalnost, nalaže slobodu kretanja, nezavisnost. Zato će teško ići tamo gde do sada nema ozbiljnih veza da se iste pretvore u zajedništvo, s tim da od jeseni već mogu i takve stvari da se dogode. Jupiterov tranzit Vagom učiniće vas sentimentalnim i raspoloženijim za zajednicu ili nešto ozbiljnije.

Ali do tada svako svoju bitku bije sam. Pa čak i tamo gde Škorpioni već žive sa nekim, lako se može dogoditi da i partner i vi imate svoje bitke, svoje ciljeve – pri tom poptuno različite i to je bolja varijanta koja ne remeti odnose. Ali ako se jedno drugom budete mešali u ciljeve i namere – there can be only one i svaka takva situacija se lako može završiti svadjom, nemirom, gde se jedan obavezno oseća poniženo, uvredjeno ili nesposobno. Jer Mars je nametljiv i direktan, bez takta i naročito bez osećaja za drugog zagledan u rešenje pa lako ostavi ožiljke i onda kada je samo hteo sve najbolje.

Saturn u polju novca je ukočio prilive i odlive isto kao što i vratni deo kičme može biti ukočen s vremena na vreme. Napravite štekove na više strana, tako ćete prevariti malo sebe da je sve pod kontrolom i da nemate razloga za preteranu brigu, jer samo briga donosi tu presiju, ukočenost. Jupiter je u ljubavi sa vašim glavnim vladarom Plutonom – i zapravo situacija je obrnuta – ne bi trebalo da brinete jer će pomoć ili novac ili prilika za sredjivanje problema ako ih imate (materijalne prirode) doći. Ali ako ste baš od onih Škorpiona sklonih patosu – onda živite na dugovima i crtama, na dojdem ti i vratiću ti odnosima…za to nemam savet, ali vam ni ne treba jer takav lifestyle podrazumeva odredjene veštine koje verovatno već imate.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani uzimanja zaleta i za akciju i preduzimljivost: 15. feb, 17. sep, 11. okt i 1. dec

Dani za smirivanje i povlačenje, za mir i tišinu, meditaciju i akumulaciju energije: sredina aprila i sredina avgusta, 29. okt i sam kraj godine, bukvalno oko 31. dec

Meseci za „pu spas za sve nas!“ kada može doći pomoć ili rešenje: mart i jun

Mesec za preterivanje (ne bez posledica) i tada pazite da se ne izblamirate ili da sebe sami ne degradirate nepotrebnim eksponiranjem ili na sličan način: novembar

Izazov: Idite do crkve kada je najmanja gužva. A onda udjite u nju i ne izlazite 30 minuta. Minimum.