Uncategorized

RAK u 2016.

Možda će u 2016. nekim Rakovima biti istinski žao što se nisu u životu bavili glumom pored takvog istinskog dara za dramu, uživljavanje u druge – u čitave palete emocija i likova koji ih ni u 2016 ne zaobilaze. Kako da ne postane psihijatar, terapeut, reditelj, glumac, pisac pored svih tih ljudi koji su ga primorali nesvesno da savlada sve prirode i lica koji su ljudima poznati pa da ih kilometrima daleko iz daljine prepozna. I prevaranta i dobru dušicu, i manipulatora i zabavljača, i kradljivca i uplašenog mudraca. Možda je smisao tog cirkusa upravo da spozna tajnu tajne koja u svakom čoveku živi i sa kojom svako živi. A Rakovima u 2016 baš otuda jedna nova hrabrost da od tog čudnog hobija što se “čitanje ljudi” zove smisle novu zanimaciju, hobi, aktivnost, ili ih prenesu na papir i ožive kroz priče i fiktivne (a u njihovom slučaju uvek poluistinite) likove. No tema pisanja, materijalizacije onoga što duša ima da kaže, oslikavanje, improvizovanje i slično, pokazale bi se kao dobar put – možda nov i posve neobičan u poredjenju sa njihovim primarnim zanimanjem, ali lako moguće uspešan kroz vreme.

Zato 2016 može Rakovima poslužiti kao godina preobraćanja u profesionalnom smislu (ukoliko ste nezadovoljni) i konačno posvećenje nečemu što vas već dugo okupira i gde jeste aktivni, ali dobrovoljno, volonterski i pro bono.

Na primarnim poslovima nastupa period odugovlačenja, kašnjenja isplata ili projekata, situacije koje usporavaju dinamiku, umanjuju elan i pozitivizam, a i država može svoje prste novim zakonima ili promenama istih da uplete u vašu radnu sredinu i dodatno ga oteža (kroz nove ucene i zahteve). Gledajte da nemate dugovanja u 2016 jer su veće šanse da ih redjate i teško se iz istih izvlačite budete li krenuli tim putem.

U ljubavi plodnost i prosperitet u smislu veće kuće, širenja porodičnog gnezda, a mesta će biti i za kućne ljubimce ako ih već nemate. Negde umesto navedenog kupovina placa ili sadjenje voćki i biljaka, poljoprivreda kuca na vrata svakog Raka sa Saturnom u njihovoj šestoj kući, pa se nekako zanimanje za istu nameće samo, a od spremnosti vaše zavisi da li ćete se istim baviti ili ćete samo sada ući u trag organskim pijacama, privatnim poljoprivrednim imanjima i uvesti gotovo diktaturu po pitanju ishrane.

Zdravlje ukazuju na dotrajalost mišića i kostiju tamo gde nema kretanja, nema dinamike. Tamo gde je ima, samo opasnost od preterivanja i precenjivanja sebe, pa upale ili istegnuća, iskakanja zglobova – kratko rečeno sportske povrede (a sport će vas prizivati pogotovo u letnjim mesecima), jer opet Saturn upozorava na gubljenje pažnje i fokusa u nezgodnom momentu što je ujedno oprez i za vožnju. Bez žurbe. Ako nemate preglednost dobru – ne rizikujte. Ako piše da je zabranjeno parkiranje – ne nadajte se. Videli ste slobodno mesto, ali ne i čoveka iz parking servisa koji vam je sve vreme u mrtvom uglu a na metar od vas. Malo li krenete putem ‘lako ćemo’ silnih ćete se opomena, kazna naplaćati. A svadjanje sa državnim organima iako vam uvek prija – jer eto autoriteta na kome ćete se konačno isprazniti, nije baš da vas na kraju prikaže kao pobednika u toj, od starta, nejednakoj borbi.

Putovanja će vas i dalje mamiti i sigurno ćete naći način da bar jedno značajno sebi priuštite. Naravno – negde gde je toplo, neki jug i dovoljno daleko od mesta življenja gde nema dometa i cimanja.

Od jeseni posebnu radost donose vam potomci i generalno mladi – bilo da radite sa mladima, ili ste okruženi njima, ali jedna nova, mladalačka, sveža energija vas obuzima i ispunjava pa i sami postajete mnogo vedriji, raspoloženi gotovo u svakoj prilici i na jedan nesvakidašnji način ljubazni čak i sa onima koji su vas do juče nervirali.

Novi ugovori su na pomolu – od bračnih do poslovnih, sa dobrom energijom da traju dugo. Ove godine vam ide i trgovina – posebno u martu i junu, makar zamenili stari auto ili laptop, telefon, tehniku novom ili prodali sebe kroz svoje delo ili ime.

Novac dolazi i odlazi, ali vas ne brine kao inače. Zahvalnost odajte za to ljubavnom ili poslovnom partneru koji tim materijalnim pitanjima prilazi sa jednom lakoćom i verom.

Bićete važni i potrebni drugima u maju, junu i julu. Neki Rakovi će tada biti tu i njihova spremnost, duševnost i brižnost će i druge dirnuti do srži, ali biće i onih Rakova koji će baš tad pokazati svoj uglavnom jak deo tela – ledja. Sebičnost ne ume da se glumi, mora da bude prirodna što kod vas nije slučaj, pa umesto da se distancirate – baš tada se dajte i osetite koliko možete da značite.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani za romantiku: 26. mart, 19. april, 27. jun, 6. jul, 1. oktobar

Dani keša i razonode: 10. feb, 11. maj, 27. avgust

Iznenadi se: 22. maj, 1. dec

Dani kada subjektivno pobedjuje, a sve što uzmeš previše lično može da potraje (kao i problem u komunikaciji): 5. mar, 29. jun, 13. septembar

Izazov: Odaberi jednu nedelju u kojoj ćeš se ček-in-ovati gde god da si, bez stida i obzira, bez razmišljanja o tome što će drugima sevati notifikacije svako malo i što će imati uvid u tvoje kretanje.