Uncategorized

OVAN u 2016.

Iako će Saturn iz Strelca doneti dobru strukturu Ovnovima i pomoći im da pronadju snagu, izdržljivost, istrajnost onda kada im budu bili potrebni, nešto se mrvi i sitni u ovim ratnicima pravde i borcima za istinu. Kao pod žrvnjem, melje ih na sitno Jupiter iz Device baš onda kad im to najmanje treba. Pred akciju, korak do cilja postavlja pitanje smisla, pitanje da li je to pravi način? Pa iako su uzeli zalet, eto ih gde staju da bi još jednom, pa još jednom proverili svoju odluku. Neodlučnost – tako netipična za Ovnove uvukla se u pore njihove svakodnevnice. A kao za inat (koji obično oni promovišu) sada im drugi kao za inat otvaraju širine i vidike na koje su verovatno zaboravili, a koji u potpunosti menjaju sve. Nešto se previdelo u oduševljenoj pripremi. Nešto se zaboravilo, nešto se i nije znalo – a sa saznanjem savest i etika ih ne podržavaju da tako i nastave. Zbog toga je metod ono što Ovnovi menjaju. Način, sistem. Mnogi Ovnovi će zato morati još da uče, i ovo je godina učenja i učenja, bilo da su teorijska znanja ili veštine u pitanju, oni će ih svakako spustiti u praksu i primeniti, ali tek kada budu sigurni da sada sve funkcioniše kao podmazano. Do tada su mogući zastoji, višestruka vraćanja na već predjeno, jer detalji željni promene i korekcije niču taman onda kad pomisle da je sve u redu.

Zbog toga im se i duh može malko usitniti pa se ne začudite ako Ovnove zateknete kako cepidlače i sitničare, kako traže dlaku u jajetu, ali ma koliko vas možda iritiralo takvo njihovo ponašanje – čujte šta imaju da kažu, jer poput detektora navijeni su da ove godine pronadju grešku, propust, manu čak i kada je nisu tražili. No dobra stvar je upravo isti taj Jupiter – jer sve je podložno korekciji, ispravljanju, unapredjivanju, tako da im ne prete krahovi većih razmera osim onih koje će sami preduzeti kao kada se nešto voljno sruši jer – ne valja, pa se izgradi od početka.

Posebno će pokazati interesovanja za prirodu, kuhinju, bilje, ishranu, i ako nisu do sada -malko zažaliti što nisu završili i medicinu. Organizam kao jedan veliki sistem i mašinerija postaje opsesija mnogim Ovnovima kada proniknu u sisteme kako su organi medjusobno povezani, kako ‘razgovaraju’ želudac i žučna kesa, kako se neurotransmiterima impulsi prenose, kako je sve hemija u mozgu baš kao i u kosmosu – pa poput inžinjera sa priručnim alatima eto ih gde mnogi po prvi put telu, organizmu pristupaju konstruktivno povezujući sve kockice u jednu celinu. Zato je ovo ujedno dobra godina za Ovnove koji pate od nekih bolesti, da pronadju dobar lek, terapiju, način, režim ishrane ili makar odličnog lekara, iscelitelja koji bi u tom slučaju predstavljao sve malo pre opisano.

Ljubavni dani za Ovna u 2016 su u konfliktu sa radnim danima, pa se čini da sve do jeseni (septembra) kada Jupiter bude definitivno u njihovom polju braka, odnosa, partnerskih veza – posao odnosi talon i pobedjuje. Samim tim, najviše će od tolerancije partnera zavisiti šta se dalje u tom odnosu dešava i ako razumevanja ne bude bilo, neki odnosi će postati neodrživi jer će Ovan osećati da kao na silu i pod pritiskom pokazuje pažnju partneru onda kada su mu misli potpuno na drugom mestu ili kada bi za njega najpametnije bilo da nešto radi. Bolje prolaze slobodni Ovnovi i oni koji su u nedefinisanim odnosima. Povremena vidjanja kada se užele druženja i energije u dvoje i strastveni seks napuniće ih da se koliko odmah vrate započetim poslovima pa do sledeće prilike. Zbog toga se slobodnim Ovnovima u 2016 ne ukazuje baš velika prilika za perspektivne nove veze (sve do jeseni već pomenute), dok su izuzeci Ovnovi skloni vraćanju na staro (nije ih puno, ali nije da ih nema uopšte). Njima će prolećni period od marta do maja uzburkati život nekom osobom iz prošlosti, bilo kao prilika za romantične nezavršene priče, bio kao prilika za neizgovorene replike za koje im se konačno ukazuje šansa da ih na glas izgovore i zalupe ta vrata za uvek. No ipak, razmislite i o varijanti da umesto ljutnje pokažete da vam je istinski žao što eto, nije uspelo. A možda je moglo…

Posao se širi, mada pažljivo i polako, sa povremenim pauzama koje su primerene onome kako se i sami osećaju. Promenljivo – od manijačke naloženosti na rad do potpune nezainteresovanosti kada bi utonuli u svet daleko od obaveza. Ukoliko ostanu bez posla, Jupiter ih sve do septembra čuva, pa umesto dužeg predaha savetujem da se odmah bace na traženje novog posla – jer neko je tu ko hoće, može i ume da im pomogne, preporukom najčešće jer je osoba od poverenja. Za mnoge Ovnove će to biti i prilika za putovanja kroz posao, ili selidba preko zbog posla. Za mladje nešto više nego starije, ali nije pravilo.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani za briljiranje: 15. feb, 17. sept, 1. i 7. dec

Dani u kojima vas izuzetno služi intuicija, kada se slučajno otvaraju nove mogućnosti ili dolazite do rešenja više vodjeni instinktom: početak februara, 11. i 20. okt, 7. dec i kraj decembra.

Dani za brljotine: 29. okt, sredina aprila i 25. avg.

Dani za preterivanja (ne bez posledica): 6. okt, sredina aprila

Izazov: Potroši neku svotu novca na nepotrebno. Kreni redom bilo kojom ulicom i udji u pet prodavnice zaredom te u svakoj kupi neku sitnicu bez obzira da li ima veze sa tobom ili ne.