Uncategorized

LAV u 2016.

Lavovska snaga najviše dolazi do izražaja kada je teško, kada je izazov veliki. Kada svet očekuje da kod Lava vidi ljudsku slabost i strah – baš tada Lavovi zaprepaste smirenošću i hrabrom borbom ili samo hrabrim prihvatanjem i sledjenjem narednih koraka poput plana koji ih vodi dalje i van te teške situacuije do pobede i izlaza. I iako vole da se pohvale ovim ili onim, retko će se pohvaliti zaista veličanstvenim uspesima koji se tiču životne borbe i njihove sveprisutne istrajnosti u fajtu koji kao da nikada ne prestaje. Tako i u 2016 koja moram reći, nosi mnogo više pozitivnosti i oduševljenja (ali ne još uvek optimalne vedrine) u odnosu na prethodnu godinu, Lav je pred novim zadatkom: ostati ili otići. Bilo da se radi o mestu življenja, o poslu, o odnosu – ili o svemu tome zajedno tek do kraja godine (a verovatno i mnogo pre) Lav će doneti jasne odluke i preseći kao samurajskim mačem nekad i sad, prošlo i buduće. Pažnja će im najviše biti usmerena na mladunčad ako ih imaju, i za Lavove koji imaju decu – ova godina će biti od onih gde baš potomci ulivaju neumoljivu snagu, podstiču akciju i savest Lava kao da baš zbog najmladjih ne dozvoljava dalja odlaganja. Tamo gde ih nema (dece) – možda ih bude od ove godine, pa ta vest o potencijalnoj trudnoći može da bude pokretač za sve ovo gore napisano.

U poslu iako novac dolazi, on i odlazi, a Lav se uči štednji, mada ne na način Device, već pametnih ulaganja kroz štednju. Privlače ih sada špekulativne radnje, brzi okreti, ulaganja koja su isplativa na kraći vremenski rok, i iako tu mogu biti uspešni treba reći da je dobra informisanost ovog puta važnija od toga koliko poznajete ljude koji vas u takve priče zovu. Jer ti potencijalni partneri sada prolaze kroz krizu (bez obzira na status i prilike u kojima žive) i oni sami nekome ukazuju poverenje više nego što treba, ili zbog gubitaka koje su pretrpeli a koje prikrivaju žele saradnju sa vama. Vodite zato računa i pokrenite svoj mali informbiro koji sve zna i sve vidi. Ne srljajte u oduševljenju. Pogotovo ne u akutnom oduševljenju zbog ukazane prilike.

Putovanja će se otvarati i najlepše će vam biti na onim neplaniranim, na koje ste se iznenada otisnuli poput avanturiste. Dok dugo planirana i unapred precizirana mogu u zadnjem času biti otkazana ili se pretvoriti u pravi kovitlac negativne energije, nervoze, iritantnih situacija.

Zato je ključno pitanje za Lavove: umete li da prepustite kočije ponekad samom životu? Da vas vodi i preusmerava.

Ljubav je letnja tema obzirom da su tada planete rešene da vas pokrenu i uzbude, ponegde i uzbune jer jedno je priželjkivati, a drugo je biti akter i pitati se: šta sad? Pa ništa, sad se prepustite i uživajte, probajte da ne zamarate sebe i druge planovima (u ljubavi) i narednim koracima. Uživajte u tome što se dešava sad dok se dešava, a ako bude trebalo ono će se razviti i dalje.

Kako već možda i sami primećujete, sve se kod vas u 2016. vrti oko prepuštanja, opuštanja u situacijama koje su pre svega private prirode, lične i emotivne. Porodica će tu takodje doprineti svojim razumevanjem i zbližavanje sa njima pogotovo od jeseni (septembar-oktobar) pa dalje. Dok pre toga može vam se činiti da je njihova rezervisanost, kritika, distanca, hladnoća gotovo vrsta kažnjavanja koju vam priredjuju. Kada budete malo više upoznati sa njihovim problemima i životima, razumećete da su vas možda čak štitili tom distancom, kako vas ne bi remetili.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani kada je sve po vašem: 27. mart, 4. maj, 8. jul, 17. avg

Dani kada je po “njihovom”: 6. feb, 9. apr, 10. sept

Dani opasnog akutnog optimizma i velikih očekivanja: 5. jun, 15. okt, 9. dec

Dani za selidbe al ii kućne/porodične dramice: februar na svoje nepredvidive momente i druga polovina jula kada pomislite da ste napravili dogovor

Akcija i još akcije: april, maj i avgust

Izazov: Poruči jelo u restoranu bez da znaš sastojke. Zažmuri i nabodi prstom. Prepusti slučaju.