Uncategorized

DEVICA u 2016.

Sloboda i prostor postaju sve prisutnije dve teme u životu Devica. Ali da li bi mogli da govorimo o ekspanziji ako znamo da je reč o znaku minimalizma ili je ovo više progres jednog radioničara koji će i taj novoosvojeni prostor da ispuni i često natrpa alatom, detaljima, sitnicama, knjigama i papirima. Kako god, radni prostor je pun, krcat, prelivaju papiri i redjaju se knjige jedna na drugu. Obilato i plodno kao i duh što sada uzima zamah i sprema se za neke nove pustolovine. Za početak u mašti, u imaginarnom, mislenom, ali do kraja godine bar nešto od zamišljenog može se realizovati ili makar na neko vreme objaviti u živom obličju. Pa bi mogli da kažemo da će Device biti u prilici da ostvare nekadašnje snove. A gde su snovi tu je i fantazija, tu je i iluzija, no ništa novo niti ludje od onoga na šta su inače navikle dok svetu odaju svoje gotovo kalkulatorsko lice i pogled obazrivog posmatrača. Zato se sada vredi otisnuti u avanture i prihvatiti izazove. Nove ljubavi, nove pustolovine, novi životi. Preobražaj za mnoge, a strasti će vrteti točak svakodnevnice od manijačkog čišćenja kuće do prepuštanja erosu. Za slobodne – raj, za zauzete – iskušenje vernosti, gde će mnoge Device odoleti jer Saturn iz Strelca obavezuje na porodične obaveze i odgovornosti, na ukućane što u rukama drže mač Devicine griže savesti. Rutina ubija duh u ovom slučaju, a eskapizam i tajni život koji svaka Devica ima (pa makar samo u mašti) povešće glavnu reč i biti gotovo redovni posetilac njihovih misli. Od rana jutra ili na pauzi na poslu, tek dovoljno da se utekne.

Nesigurnost se u ovoj godini gubi pred rezonom koji se sve više potvrdjuje u onome što Devica oko sebe vidi i primećuje.

Kao da se sve ono što je primećivala (i verovatno ne uvek na glas podelila i prokomentarisala) ali što je zaključila mnogo pre drugih, još onda kada niko to nije video – sada se upravo dešava. Potvrda tog dara za analizu i predvidjanje dogadjaja samo na osnovu činenica i sitnih detalja koji drugima promaknu biće često uz njih u 2016.

No šta ćemo sa svojim životom, oduvek je najteže pitanje za Device, jer sa tudjim je lako. Očas će organizovati druge, njihov život ako treba urediti, nije baš da će samoinicijativno zabijati nos u tudje dvorište, ali ne malo puta promeniti kurs drugima savetom, predlogom, preporukom ili na neki drugi način. No kada smo kod svog dvorišta, ono sa Saturnom u 4. kući deluje zapušteno i traži refresh. Od krečenja pa do selidbe tamo gde je izvodljivo. A zatrpanost svega i taj lom pod tepihom, tajne zidova i prećutkivanja koja počinju sve jače da se čuju – u domu mnogih Devica doprineće na po malo depresivnoj atmosferi, ustajalosti, nehaju i zanemarivanju. Otuda će se poput spasa i pojaviti želja za slobodom i novim, većim, ili samo čistijim, širim prostorom, za novom organizacijom, za nekakvim redom koji kao da u domu nedostaje, dok kako izadje iz kuće – ne nedostaje ni malo.

Budite samo pažljivi jer se ostali mogu zateći nespremno za promene kakvim stremite. Možda će neko od ukućana to doživeti čak i kao atak, pogotovo kad i Mars bude bio tu od marta do maja i posle ponovo u avgustu. Ili kao da ga terate, da mu prebacujete, da zahtevate promenu stanja kojem ste prilično i sami doprineli.

Pa iako važite za donekle pažljive sa rečima, mada niko nije ni u čemu savršen – pa ni vi, zbog Marsa u polju komunikacije povedite računa jer mnoge možete u nestrpljenju nesvesno povrediti i uvrediti. Komentari vam na momente mogu zvučati više maliciozni nego sarkastični i duhoviti, a ton obraćanja više zapovedan nego predlagački. Kao da se besna i pomahnitala energija sada vrti u vašem polju komunikacije i saobraćaja (na koji treba da obratite pažnju u smislu da besni i nervozni ne sedate za volan, ili ako morate onda se usredsredite na vožnju dok ne stignete na cilj, pa nastavite sa dijalozima u glavi tamo gde ste stali).

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani za uspehe i samopotvrdjivanje: druga polovina januara, maja i septembra

Dani kada komunikacija može krenuti loše: 9. jun, 13. sep

Problemi na poslu – želja za promenom: 5. mar, 1. dec

Dani za tajne: 30. mart, 29. jun, 20. okt, 18. dec

Izazov: Napiši pismo nepoznatoj osobi. Pa ga pošalji. Pismo, ne email. Rukom. Pronadji adresu u imeniku (postoji to i dalje na Telekomovom sajtu)