Uncategorized

BLIZANCI u 2016.

2016 godina i jeste i nije godina Blizanaca. Jeste ako se podje od toga da je ovo godina pobede rezona, promišljanja, uvida i još uvida, kao i akcije i reakcije koju Blizanci poput malih alhemičara prosto obožavaju da notiraju i više od ma kog astrologa posmatraju kako kosmos izvodi svoj ručni rad, perfektno i precizno bez greške. A zašto nije? Nije zato što će zemljani i vodeni znaci koji pretežu u ovoj godini i koji je prilično boje ukinuti dovod vazduha na momente što je za Blizance slično alarmu za opasnost da ponestaje vazduha, da ćemo se ugušiti u skučenosti i rutini. Taman je izmislio portabl nameštaj i te čudesne točkiće na svemu pa čak i stolovima kada mu neko unosi ogroman masivan regal u prostor. Samo što mora da ga gleda pa mu nije svejedno, a kamoli što sa tim komadom mora da živi godinu dana. No ništa nije slučajno niti bez razloga, pa teme stalnosti, stabilnosti, sigurnosti, pouzdanosti, ukorenjivanja – jesu teme na kojima će Blizanci morati predano da porade ove godine.

Da se razumemo, niko ne očekuje da će Blizanci postati ljubitelji rutine i da će pokazivati otpor spram promena, ali baš tu i baš njima promene neće biti jača strana ma kolika da je želja ili nagon koji ih ka istim vodi. Kao da se kosmos zaverio da im poruči: sad stani tu gde jesi i Budi! Budi kao budi to što jesi i budi kao probudi ono što sve možeš da budeš samo kad bi malo stao i zaustavio se u svom letenju.

Upravo stoga ćemo do kraja godine imati sjajne Blizance, iskaljene i osvežene jednom novom mudrošću, negde veštinom, a ponajviše iskustvom na kome će pošteni – kakvi jesu, biti zahvalni. No težak je put, svrbe tabani da se pobegne, ali nevidljive ruke vuku unazad svaki put kada se čini da može i lakše. Jer da, može al’ ne treba ti. Sada ti treba strpljenje i savladavanje sebe. Izazov od kog najviše bežiš, čak i kada su lični odnosi u pitanju. Ljubav sasvim sigurno, no teško je pobeći čak i kada je lista Protiv jasna ko dan i samo čeka taj korak.

Mimo toga, selidbe, promene mesta življenja ali isto tako moguće je pre poslovnog prostora – a ne doma, jesu teme koje ga očekuju i koje se odvijaju malo usporeno. Tamo gde je moguće nasledstvo – ima nagoveštaja (a to podrazumeva i korišćenje tudjeg a ne samo nasledstvo post mortem). Dobijanje neke koristi, usluge pod savršenim uslovima, a koja je inače važna. U to spadaju i zaostali dugovi ili isplate kojima se mogu nadati, ali samo ako su stvarno veliki iznosi koji bi automatski rešili neke druge prioritete.

Kreativnost ih radi i imaju puno toga da daju, ali je kočnica i tu bilo u vidu neprepoznavanja od nadredjenih koji odlučuju, bilo u smislu redovnog posla koji kreativnost ne podrazumeva puno, a zbog kog nemaju vremena da se posvete svojoj drugoj zanimaciji.

Glavni provokatori im se sada nalaze u svakodnevnom okruženju, počevši od kolega i poslovnog okruženja do ljudi koje često vidjaju i sa kojima su u kontaktu. Tu spada naravno i familija sa kojom Blizanci ovog puta ne mogu baš lako da izadju na kraj. Kao da se svi ti iz okruženja oglušuju na njihove savete, preporuke, prigovore razuma i rade isključivo po svome ili još gore – izdaju ih poklanjajući poverenje nekom drugom, a po krvnoj ili emotivnoj liniji daljem.

Kao što sam već naglasila, partnerski odnosi jesu jedna od važnih tema Blizancima za ovu godinu – pa tamo gde se ne bude radilo o mukotrpnom raskidu koji traje iz više delova i podela, onda je to veza koja se razvija polako čak i onda kada deluje da je udaljenost sve veća, da su odnosi zahladili i da nema potrebnog poverenja i bliskosti. Kao i prošle godine, ovo mogu biti odnosi koji zaista jesu bazirani na distanci, na kilometrima, mogu biti i prošle veze koje se obnavljaju posle x-godina, sasvim slučajno, skoro pa iz dosade, ali daleko od toga da su dosadne. Tamo gde ništa od navedenog ne postoji – najverovatnije se radi o grešnom, o nečemu zabranjenom, bilo da je razvratno ili je grešno po nekom od opšteprihvaćenih pravila zbog kojih se veza krije, ili se borba nastavlja u njima samima izmedju želje i mogućnosti. Bilo da je osoba ozbiljno mlada, bilo da je neko ko pripada klanu prijatelja i bliskih ljudi, no svakako nešto neuobičajeno za šta Blizanci znaju da bi izazvalo pristojan skandal – njih sad mami i privlači, a u isto vreme odbija jer kad se predju granice jednom onda nema nazad.

Za one što su u dugim vezama i braku ovo je vreme kad mogu da rade sa partnerom ili partner dobija angažmane koji zahtevaju dosta odsustva, putovanja, pa su promene strukture odnosa i veze (možda i iz nekih sasvim trećih razloga) vrlo moguće.

Dani omiljene vam lakoće: druga polovina februara, oko 15. aprila, i gotovo ceo maj (bez prve nedelje)

Možda ste malo prenaglili: kraj marta, oko 20. juna

Razum kaže jedno, stomak kaže drugo: prva polovina jula

“Ko radi taj i groši” : oko 15. marta, oko 5. avgusta, oko 22. septembra

Ljubav: oko 16. marta, 11. aprila i 24. maja kao i u drugoj polovini avgusta

Izazov: Povremeno otkri nešto što te je sramota da radiš ili smatraš da ti ne bi išlo, da ne umeš, da je dosadno ili preteško i počni