Uncategorized

BIK u 2016.

Bikovi će imati veliku podršku planeta u 2016. Ne samo što je Jupiter u srodnom po elementu znaku Device, već najviše što će Jupiter biti u jakom savezu sa Plutonom iz Jarca, što predstavlja dominaciju ravnu onoj koju ima NATO trenutno na svetu. Možda se čekalo duže nego što je trebalo, ali da se isplati – osetiće svi Bikovi koji u prohujalim vremenima srodno svojoj tradiciji nisu odstupili od svojih principa. Koji su izdržali Tantalove muke dok su oko sebe morali da gledaju (a često i trpe) nepravdu i nepoštenje. Merkur će ih uspešno povezati sa Važnima ili Posebnima, otvoriće im vrata koja se sasvim sigurno ni lako ni često ne otvaraju. Ti periodi su druga polovina maja i kasnije u septembru.

No moguće je i pre toga, a da ovi majski dani posluže za utvrdjivanje novih pozicija. Otuda verujem da će se pre svega materijalno, dakle poslovno Bikovi naći u situaciji da njihovo znanje, umeće dobije i zasluženu satisfakciju. Bikovi koji su imali podršku i do sada jer su na vreme prikupljali bitne kontakte ili imali zaledjinu porodice uglavnom – samo će nastaviti da slede taj trend ali će dobiti i konkurenciju koju do sada nisu imali. Ovo što sam napisala iznad je više za Bikove koji su prosto rečeni bili prepušteni samo sebi i u situaciji da se suočavaju sa nemilim gubicima i situacijama u kojima im poslednji kec iz rukava odlazi jer ni ta osoba za koju su mislili da bi mogla da im pomogne nije bila dobro ili je bila u sličnom ćorsokaku.

Ono što je možda važno – krenite agresivno. Invanzivno, rešeno i samouvereno kao što i jeste, bez obzira koliko ste čekali na priliku. Ne dozvolite strahu od gubitka (zbog prethodnih iskustava) da vas pokoleba i učini plašljivim, jer onda ćete pre ličiti na neiskusno june.

Verovatno će vam se otvarati poslovi koji se tiču reforme, organizacije, ili gde je potrebno da se od starog pravi novo, da se nešto diže iz pepela i sve tome slično čemu odgovara pozicija Saturna trenutno u vašoj 8. Feniksovoj kući.

No materijalni uspeh neće izostati kao i prilika da obezbedite sebi nekretninu ili stambeno rešenje u odnosu na trenutnu situaciju, pa su kupoprodajne prilike na pomolu. Kao i prilike za renoviranja, selidbe na duži period i sl.

Kao i uvek važna je diskrecija, važno je poverenje koje ostavljate drugima kao nepresušna riznica tajni, poverljivih informacija, često ste i u posedu važnih dokumenata ili vrednih stvari za koje ostatak sveta ne mari puno dok se ne pokaže da je trebalo. Vi ste restauratori sveta, čuvari dragocenog i kako je 2016 potpuno obojena tom energijom neminovno ćete biti potrebni više nego ikada.

Znaćete da je počelo već po tome što će se najednom pojaviti gomila ljudi željna vašeg prisustva, nude vam kafe i druženja. Ne retko Bik svoj uspeh i dostignuća primeti na kraju posle svih jer je sklon da posvećen i staložen u svom radu pregalnički “ore” dok drugi možda već ubiru plodove i slade se. No ako se na nekog odnosi ona poslovica – Ko se zadnji smeje, najsladje se smeje, onda se ona može upotrebiti isključivo i samo za Bika, za ostale je tek slučajnost.

Što se ličnih, emotivnih stvari tiče, iako ste do koliko “malo pre” bili željni ljubavi, partnerstva, veze – eto vas sad gde baš i ne biste tako s neba pa u rebra u neki odnos. Promišljate jednim novim umom i vidite srcem koje je za malo bilo spremno na kompromise koje kasnije ne bi sebi lako oprostili.

Strpljen – spašen, sve je kod Bikova ove godine izgleda u poslovicama, pa vredi sačekati i pažljivo se upuštati u odnose. Prosto pustite da nove osobe koje se pojavljuju u tom polju pokažu svoje pravo lice pa onda vidite šta ćete. Sve ovo zato što je Mars priličan deo godine (sve do avgusta) u vašoj prirodnoj kući partnerstva ali kako vaš način nije iz prirode Marsa (naglo, nasrtljivo, silovito) samo ako malo prikočite nije isključeno da ćete preko puta sebe videti nekoga sa kim zapravo nikada ne biste u zajedništvo. Mars nije vaš idealan partner, iako može biti savršen prijatelj zbog direktnosti, humora, dovitljivosti. No njegova nestalnost, nepouzdanost zbog lakih menjanja pravaca i pre svega zahtevnost da bude po njegovom – dovoljni su razlozi da veze koje možda i naidju i dese se u tih nekoliko meseci se i završe. Ništa strašno, budući da je uloga svake od njih bila da vas oživi. Da osetite kako vam ponovo pulsira krv i da ste zapravo spremni za predavanje koje bi trajalo.

Zdravlje kontrolišite, i čuvajte se otrova, čistite krv, jetru, žuč ishranom, čajevima, prirodom koja će vas vući pa su izleti ili vikendi na selu, na moru i u prirodi češći nego inače.

Kraj godine će vas izvesti još i dalje, putovanja sve češća i optimizam.

Sve dalje navedeno računajte da počinje da se oseća dva, tri dana pre navedenog datuma i traje dan, dva posle:

Dani po vašim merama: 7. i 10. feb, 8. 11. 14. maj

Dani za preduzimljivost: ceo april i maj

Dani kada je lako moguće da niste u pravu: početak marta i kraj juna

Izazov: Ostavi flašu vina ispred vrata osobe koja te dovodi do ludila. Komšija, kolega, neko iz porodice – nije važno. Neko ko je sve ono što ti nisi. Zahvali mu se time što je preuzeo da bude to što jeste pa ti ne moraš.