Venerine priče

Venera u Strelcu – tranzit

Ulazak Venere u strelca 16. novembra je D-day iz više razloga: vraća osmehe, donosi rasprodaje, organizuje žurke i dobre noćne provode, a što je najvažnije – u ljubavi nas huška da budemo “divlji u srcu” i da živimo kao da je sve tu pred nama, prvi put, potpuno željno i radosno. Njena mladost srca je večna, pa samim tim i dobar izgled te neuhvatljive zavodnice koja zavodi bez ikakve ideje i svesti o tome, najviše svojom spontanošću, iskrenošću, intelektom i kako rekoh već, osmehom. O ne, nema ona komplekse baš ni malo, i reći će vam ponosno da svoju široku zadnjicu i jake bokove voli više od dubokih pametnih očiju i svoje mudrosti. Utešiće svaku ženu koja se pati sa dijetama savetom da su noge uvek IN, i bokovi i utegnuti strukovi i njihanje zadnjice, pa pobogu ona je i izmislila pin-up, ona je i Beti Pejdž i Madam Pompadur, prepametna intelektualka, harizmatična i zanosna dovoljno da postane kraljeva ljubavnica a i savetnik mnogim ministrima. No nikada ni Madam Popmadur nije zaboravila na moć svoje zadnjice, i to je najveća izdaja koju žena može sebi da učini! Pa i danas, sve te curvy&booty ikone, Beyonce, Skarlet Johanson, i sveta umetnost sa golim Majama i opuštenim guzovima kao svetilištima, i šta? Vi biste da ih nemate!? Oh kakva malogradjanština stereotipova, reći će vam, bez ikakve namere da uvredi, samo oplemeni. Potom odlazi da naspe još po čašu vina koje joj je stiglo dirkeno sa plantaže sa Azurne obale, a vi do kupatila da dodjete sebi posle ovog šamara koji vam je i bio potreban i preuzmete nešto te njene slobode umivajući se sapunom koji je od čokolade – jer kod nje ništa nije standardno ni očekivano. Sve je tu da stimuliše nerve, da uzbudi i večitu mladost srca čuva živom. I da, već ste je zavoleli! Možda jedina medju Venerama koju bez greške obožavaju i žene i muškarci, iako se potonji muče sa njenom prirodom tako neukalupljenom, neuhvatljivom, jer ono što je uvek radilo kod drugih žena kod nje jednostavno ne prolazi.
Zato u ovom njenom performansu koji počinje za koji dan i traje do 10. Decembra, opustite se i uživajte u svom telu, al ne zaboravite na darežljivost, pa pustite da i drugi uživaju u njemu, pogledom ili dodirom. Na bezobrazne poglede muškarca ona namigne, i uči vas da se ne opirete svojoj ženskoj prirodi koja i te kako želi da bude drsko odmerena od glave do pete, zato – čemu to (ponovo!) malogradjansko gundjanje i komentari tipa “kako je neotesan, drzak..” Pa naravno da je drzak! Obožavanje njenog duha i učtivost su tako dosadni, i svi ti komplimenti za njenu pamet, za uspeh u poslu, za hrabrost u životu – o kako to nju samo smara i dosadjuje, al kada joj pridje drsko blizu, jasno prešavši granice njene teritorije, pa šapne da ne može da skine pogled sa njenih guzova i da nije čuo ni reč od onoga što je pričala (ma kako pametno bilo) dok ju je gledao kako zanosno hoda, da – imaće potrebu da mu u istom času fljusne šamarčinu jer je provalio njen tajni kod, i pokloni mu poljubac jer ju je utešio da hrabri muškarci i dalje postoje.
Venera u Strelcu je tu sada, da da i sebi i drugima osećaj da je najvažnije od svega trošiti ono što je hrana srca nasušna, a to su ljubav, radost, čulnost, pa ne propuštajte priliku za slavlja, ljubljenja, smeh do zore, dobru muziku i dobra vina umesto jutarnje kafe. Mislite da je suviše rano za vino? Hehe, još jedan amater