Mars u Raku – HULK

Kod ovog superheroja Wikipedija nam dosta objašnjava: “Halkovo pravo ime je Brus Baner i sin je doktora Brajana Banera i Rebeke Baner. Ljubomoran na Brusovu bliskost sa majkom, (Mars u Raku), otac je kući često dolazio pijan i maltretirao ih pa su Rebeka i Brus odlučili da pobegnu od njega. (Mars u Raku – porodične drame, nasilja, alkoholizam, Edip, no i bez Edipa privrženost majci) Saznavši za bekstvo, Brajan Baner ih pronalazi i ubija svoju ženu, Brusovu majku pred Brusovim očima. Na dalje usvaja ga tetka (opet žene kao temelji odrastanja) a on kasnije postaje fizičar na Univerzitetu u Kaliforniji.” 

Hulk kada se razbesni doživljava transformaciju, postaje čudovište koje se ne da obuzdati niti zaustaviti, u svojim nastupima tada često može da povredi i najbliže. Inače je povučen, mio pogotovo u ovoj poslednjoj predstavi sa džemperčićem 🙂 Njegova osnovna moć je nadljudska SNAGA, izdržljivost i samoisceljujuća moć. No postoji jedna slabost u svoj toj Hulkovoj moći što u nastupu besa dok njegova snaga raste (i on se fizički transformiše iz Brusa u Halka) njegova inteligencija se smanjuje. Otuda u stripovima (više nego na filmu) njegova dela su često u rangu onih koje rade zlikovci (“an unwilling and unintentional villain, but a villain nontheless.”) To je tako i kod ljudi sa Marsom u Raku. Sva incidenti kojima su doprineli i koje su počinili uglavnom jesu nenamerni. To je ono “nisam htela da te tako zaboli” ili “nisam hteo toliko jako da udarim u zid kad sam se iznervirao, al evo rupe!” Odatle je pažljivo biranje okruženja za ljude generalno sa pozicijom Marsa u Raku možda i najbitnije. Jer okruženi ljudima koji ih vole, kao što je Brus u suptini sa Avangers ekipom, lakše naprave kontakt sa sobom u toj slepoj sekundi kada su u prilici da im padne mrak.

I zato kada vam neko sa Marsom u Raku kaže “Don’t make me angry. You wouldn’t like me when I’m angry”, što je Halkov catchphrase, poverujte… 

Klikni da bi komentarisao

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Na vrh