Merkur i Marfi, mora da su neki rod?!

Merkur nekada stvarno ume da zagorča život. Još ako u svom natalnom horoskopu imate aflikovanog Merkura (u lošim aspektima), tada ove njegove tranzitne nebeske manguparije samo budu mirodjija za gubitak koncentracije, haos, lošu organizaciju, propale planove, gubljenje stvari, zaboravnost, otkazivanje, odlaganje, pa predomišljanje i ponovno zakazivanje, za dogovore koji nisu konačni, za ugovore koji nisu… Continue reading Merkur i Marfi, mora da su neki rod?!

Pun Mesec

Pročulo se. Danas je pun Mesec. Zapravo, znate i sami da jednom mesečno imamo pun Mesec na nebu, ali ako astrolozi na vreme dignu mase na noge, onda se ta – u neku ruku – standardna pojava, doživi na nesvakidašnji način! Mesec i ljudsko ponašanje (human behaviour) su u uskoj vezi. Nesvesno, potisnuto, sva sećanja,… Continue reading Pun Mesec

Mars i Saturn u Devici – situacija na nebu u julu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

photo: “Prayer for Survival” © Gilad Benari
Displayed here by kind permission of the artist / Slika je objavljena uz pisanu dozvolu umetnika.

Letnji horoskop, jedan review za mesece jul i avgust od sutra vas čeka na kioscima u pakovanju nove SENSE… a ono što bih dodala kao savet, pa da se razilazimo dok traju ovi vreli letnji dani je sledeće:

Mars, koji je i dalje u Devici, ulazi od prvih dana jula u laganu (ali sigurnu) konjunkciju sa Saturnom.. recimo da je ovo period kristalizacije. Mehanizmi odbrane koje smo brižno negovali, koji su nas vodili mesecima (ili godinama) sada popuštaju, pucaju, od sitnih (Devica) pukotina (Mars) do onih velikih geoloških koje će popuštati sve više kako Mars bude bio bliži Saturnu (krajem meseca). I nije važno da li ćete to sami kod sebe isprovocirati mišljenjem, jer činjenica je da dok je Mars u Devici – akcije baš i nema, već se svi vrtimo oko analiza, logika, raščlanjujemo, pravimo projekte u glavi, ili na papiru, tražimo najbolji put, prestravljeni od moguće greške, od pogrešnog poteza i izbora. Pa nesvesni da dane provodimo u mislima, ne primećujemo da su nam misli pomogle sad da ne srljamo, da smo se utišali i akciju sveli na neki minimum (što ne znači da energije nema). Energija je tu, kao i Sunce što je tu pa prži li prži, ali ajde reci na glas, ajde rpeseci, ajde odluči… teško.

Lightning Could Strike!

painting: “Venus y Cupido” © Alessandro Allori
This image is in the public domain because its copyright has expired / Slika je legalno objavljena jer je autorsko pravo isteklo

Jedan brzinski update… Sve je na brzinu i leteće sada kada Venera, koja je trenutno u Blizancima ulazi u kvadrature sa Jupiterom, Uranom i Saturnom.

Sve što ova Venera želi jeste ono što sam već navela u tekstu o Merkuru, smeh, radost, flert, zabavu, a kvadrati ne donose stalnost, već bljesak, samo topli dah letnje noći, uzdahe oduševljenja, a onda – nek ide život bestraga kada ne može da traje sve to, al’ bar se nešto desilo! Pa i ako niste manekenka (Venere u Blizancima su manekenke koje se slikaju za naslovne, bilborde ili svojim ‘catwalk’-om hodaju po pistama (pista kao puteljak je isto Blizanac) i vama se mogu desiti fleševi u ljubavi, ali i ako ste sami i ako ste u vezama, brakovima i slično. Uslov je medjutim taj da ste opušteni, da vrcate od energije za novim, za uzbudjenjima, za elektrizovanom atmosferom dve energije koje se sudaraju poput nemirnih talasa koji sada gube ritam pa se kao u ‘kratkom spoju’ dešavaju kuršulsi – koji opet, mogu biti izvanredno avanturistički u svoj toj tenziji i pražnjenju u trenutku, samo ako se oslobodite potrebe za očekivanjima. Zato imajte na umu svi, da je ova Venera ona koja zna da nema braka, nema dece, nema tu budućnosti neke, jer bude li imala očekivanja – Jupiter joj ionako ne nudi ništa, sem filmske priče o jednoj avanturi koja je trajala samo jedno leto, ili jednu nedelju, šta ima veze… Ali šta ako imate očekivanja? Šta ako ste u vezi i imate očekivanja spram partnera, a ne nekog drugog?

Pluton u Jarcu po znacima (od 2008-2022)

Smemo li da provirimo u pećinu svog nesvesnog? Kako god, sada moramo… Pluton, planeta ekstrema, transformacije, globalnog delovanja, kolektivnog nesvesnog čovečanstva, nakon trinaest godina provedenih u Strelcu, krajem prošle godine otvorio je novo poglavlje ušavši u Jarca, u kom će biti punih šesnaest godina, do novembra 2024. godine. Obzirom da je njegovo delovanje u individualnom… Continue reading Pluton u Jarcu po znacima (od 2008-2022)

Veran sebi – priča o Jupiteru u Škorpionu

photo: “Wrong Line” © Martin Stranka
Displayed here by kind permission of the artist / Slika je objavljena uz pisanu dozvolu umetnika.

Rekoh ovde da su mi u ovoj godini najviše na konsultacije dolazili Strelčevi. Pojave se ovi nepopravljivi vizionari, i po prvi put kao da su izgubili sjaj u očima i da im se vidik suzio, te traže objašnjenje. Da. Njima kao klijentima nikada ne treba konačan ishod. Nastupite li tako sa njima, od starta će vas uzeti za šarlatana, za prevaranta, za nekoga ko ne poznaje dobro metafiziku Univerzuma i misli da to „može tako“. Al objašnjenje mu daj i slušaće. Njega samo zanima što sve mora tako, i da li je on kriv jer krivicu će svakome oprostiti sem sebi samom. Nema goreg Strelca od onog koji se kaje, zato im kajanje i nije blisko te drugima deluju neretko arogantno i narcisoidno u toj svojoj ubedjenosti da su u pravu. No, to što opravdaju svoje stavove ide upravo iz žrtve koju su spremni uvek da plate i ponesu onda dok je žrtvovanje vredno i ima smisla.

Taj urodjeni kriterijum strogosti i discipline duha tera ga da i u najvećim izazovima istraje, ne zato što je istrajnosti sklon, već što mora da ostane ČIST. Pa će čekati da se sve razjasni, da se sve vode razbistre i onda kada drugi budu muljali po najvećem blatištu smatrajući da će ga time zbuniti, uplašiti ili razuveriti da je na ispravnom putu. I gotovo da se baš sve tako i tim redom ove godine Strelčevima i dešavalo.

Prava jesen

photo: “Nostalgy” © Sanja Perić
You are not authorised to use this artwork / All rights reserved

Nije da me mrzi da pišem, volim to više nego ‘leba da jedem, i nije da sam se zasitila astrologije, iako me hrani, nikad je se neću zasititi… ne, nije ni to da gledam Velikog brata pa ne stižem da pišem tekstove na sajtu, nije ni iz predostrožnosti, gde čekam da prodju referendum i „šta će biti posle“ stanje stvari, pa da ne izletim sa nekim prognozama – teško , totalno sam apolitičan astrolog… ali „nekako“, iako mi dnevno bar tri ideje padnu na pamet za pisanje, tekstovi kasne. I onda obično kao sad, otvorim efemeride malo za svoju dušu, deder da vidim „šta kažu zvezde“ (jel se tako kaže?)

Obično kada se na nebu naredjaju loši aspekti, ne bude to samo jedan aspekt već ih je više, pa na smenu povlače onaj konopac ko će se više dokazati u mučenju jadnog čoveka, ko će ga više iscrpeti. Da li će Saturn da ga natera da bude zadovoljan što je eto, živ, tako što će mu oduzeti svaku nadu i naterati na minimum, da li Pluton koji će ga primorati da neke stvari hteo ne hteo (a obično bude „ne hteo“) okonča jednom za svagda, ili će to biti neka treća planeta. One dobre planete čak i ako tada prave te „dobre“, tako željene aspekte, kako ih moji klijenti zovu „plave“ – jer ih povlačim rukom po papiru plavim flomasterom, kao da ne rade. Kao da ih nema, pa čak, desi se da se i dobro pretvori u loše, pa i to dobro bude zapravo samo jedan privid, nekakva iluzija koja se na čas pojavila i ulila veru, optimizam, da bi ipak, pretegli „oni drugi“ i srušili sve u paramparčad.