I’m a work in progress…

IMG_3394

Rođena sam 1974. godine u Požarevcu u porodici koja je čudnim putevima ukrstila gene iz pravca Crne Gore i Hercegovine preko Šumadije i Negotinske Krajine. Taj miks me je najčešće pratio kao paradoksalni spoj rezona i vere. Rezon, koji je nalazio smisao u jasnom, izuzetno vrednom/radnom i ekstrovertnom svetu na jednoj (majčinoj) strani, i izuzetne introvertnosti i hipersenzitivnih čula na drugoj strani, koja su uranjala u tajno, skriveno,  verujuće, a nekada i zabranjeno, tabuisano, inhibirano što je komuniciralo indirektno i tražilo dešifrovanje.

Uporedo sa osnovnom završila sam i muzičku školu (harmonika), nakon toga Požarevačku gimnaziju – odsek biohemija. No ono što je možda važnije: da sam se od petnaeste godine interesovala i koliko je bilo dostupno u to vreme – astrologijom.

Upisujem Pravni fakultet (’93) kako bih kasnije bila u situaciji da profesionalno pomažem i štitim, a uporedo naučim da zastupam sebe i svoja ne samo prava već i mišljenja, uverenja, verovanja, osećanja. Otuda me je od prvog studentskog dana paralelno zanimala i psihologija koju nisam završila, ali kojoj sam se kasnije (od 2000. na dalje) dosta posvetila (pohadjala iskustvene i edukativne seminare i kurseve: geštalt, psihodrama, transakciona analiza, porodične konstelacije, telesna psihodrama)

Dok sam na fakultetu uporedo radim kao radio novinar, reporter, voditelj, 1998. dobijam plaketu Omladine Jazasa za najbolju radio reportažu na temu diskriminacije HIV obolelih, a kako mi je pisanje oduvek bilo blisko, pišem kratke priče od kojih neke nakon konkursa završavaju u zbirkama kratkih priča u izdanju “Beografita”. Ispisujem se sa fakulteta na trećoj godini studija, jer gubim viziju pravnog sveta i potpuno se okrećem astrologiji profesionalno od kraja 1999.

Svakodnevno radim sa klijentima i u praksi  kombinujem sva svoja znanja, bez neke jasne sistematike i metodologije šta ću kada koristiti, već više intuitivno. Pišem svakodnevno, autor sam astrološkog sajta Astrologija – Sanja Perić. Pisala sam i za mnoge časopise, sajtove, a astrološku školu sam završila kod doajena srpske astrologije, sada pokojnog Gorana Milekića. Kao astrolog učestvovala sam u osnivanju našeg prvog astrološkog društva ABA (Asocijacija Balkanskih astrologa) koja više na žalost ne radi aktivno, ali gde sam se najviše zalagala za etiku astrologa u radu i neophodnosti da svaki astrolog radi na sebi i psihološki. S vremena na vreme vodim kurs astrologije, ljubav prema radiju održavam na svojoj Mixcloud strani gde povremeno objavim svoje astro radio emisije AstroRemix.

Filmofil sam, a od zavisnosti priznajem jedino muziku (druge uspešno i dalje držim u “dinajlu”). Pisanje mi je najbliži način kontemplacije.

Privatno, živim sa mužem i ćerkom PO Beogradu. Trenutno na Zvezdari, a ranije me je bilo na Konjarniku, Košutnjaku, Karaburmi, Braće Jerković, Autokomandi, Crvenom Krstu.

Na vrh